Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

17.05.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na današnjoj konferenciji za novinare saopštio je da je u organizaciji Ministarstva počelo sakupljanje pomoći u vidu flaširane vode i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Crne Gore, koji će biti upućeni kao urgentna pomoć stanovnicima Srbije i Bosne i Hercegovine, koji su pogođeni poplavama.

17.05.2014.

Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2014.godinu

Na osnovu člana 3 stav 2 Odluke Vlade o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2014.godinu, (Zaključak Vlade Crne Gore broj 08-992/4 od 08.05.2014.godine) Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Uprava za šume, objavljuje Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, za 2014.godinu

16.05.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović govorio na skupu „Odnosi Turske i Balkana“ održanom na Univerzitetu Donja Gorica

“Ekonomski odnosi Republike Turske i Crne Gore konstantno se unapređuju. To potvrđuje trend rasta ukupne trgovine, investicija, turskih turista u Crnoj Gori, ali i sve snažnija podrška te zemlje crnogorskom sektoru poljoprivrede, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, govoreći na konferenciji “Odnosi Turske i Balkana: prošlost, sadašnjost i budućnost”, koja je danas organizovana na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici.

16.05.2014.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće redovnu konferenciju za novinare u subotu, 17. maja 2014. godine. Konferencija će se održati u Press centru Vlade Crne Gore, sa početkom u 12:00h.

15.05.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod u Gluhom Dolu u zaseoku Jasen

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio vodovod u Gluhom Dolu u zaseoku Jasen

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvorio je danas u mjesnoj zajednici Crmnica, u selu Gluhi Do, vodovod koji će riješiti problem snabdijevanja vodom za oko 30 domaćinstava i dati šansu za razvoj ovog kraja. Izgradnja vodovoda, koji je ministar Ivanović, zajedno sa predsjednikom Opštine Bar Žarkom Pavićevićem, svečano pustio u rad, investicija je vrijedna oko 80 hiljada eura.

15.05.2014.

Najava: Radionica o organskoj proizvodnji u Ulcinju i Baru

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 16. maja, u 11,00h u Sali Opštine Bar, radionicu za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Bar i Ulcinj, na teme organske proizvodnje i zaštite proizvoda oznakama.

15.05.2014.

Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju (sanitarna sječa)

Na osnovu člana 3 stav 2 Odluke o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju (sanitarna sječa), (Zaključak Vlade Crne Gore broj 08-993/4 od 08.05.2014.godine), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja – Uprava za šume, objavljuje Javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju (sanitarna sječa).

14.05.2014.

Najava: Ministar Ivanović otvoriće vodovod Gluhi Do u Virpazaru

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović otvoriće sjutra, 15. maja u 13,00h, vodovod Gluhi Do u Virpazaru. Vodovod Gluhi Do, koji se nalazi u zaseoku Jasen, ministar Ivanović otvoriće zajedno sa predsjednikom opštine Bar, Žarkom Pavićevićem.

14.05.2014.

Saopštenje: Spoljnotrgovinska razmjena poljoprivrednih proizvoda (januar-mart 2014)

Ukupan uvoz poljoprivrednih proizvoda u prvom kvartalu 2014. godine manji je za 3,8% (ili za 3.2 miliona €) u odnosu na isti period prošle godine, dok je izvoz poljoprivrednih proizvoda veći za 4,5% (ili za 417,781€). Smanjuje se učešće poljoprivrednih proizvoda u ukupnom uvozu (sada iznosi 23.8%), dok se blago povećava učešće poljoprivrednih proizvoda u ukupnom izvozu (sada iznosi 15.9%).

09.05.2014.

Najava: Počinje šesta kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

Najava: Počinje šesta kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

U okviru šeste kampanje oralne vakcinacije lisica i drugih divljih mesojeda protiv bjesnila, u cilju iskorjenjavanja te bolesti, iz aviona će narednih dana na teritoriju Crne Gore, osim vodenih i urbanih površina, biti izbačene vakcine sa mamcima.