Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

04.04.2014.

Odgovor Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja grupi NVO

Povodom tvrdnji grupe nevladinih organizacija (Green Home, Centar za proučavanje i zaštitu ptica Crne Gore, Ozon, Breznica, Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS, Zeleni Crne Gore i Crnogorsko društvo ekologa) da ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović nije želio da ih primi, kako bi razgovarali na temu lovstva u Crnoj Gori, te da će bojkotovati okrugli sto o nacrtu metodologije na koji su od strane Ministarstva pozvani saopštavamo:

03.04.2014.

Saopštenje: Pomoćnik ministra za poljoprivredu Danijela Stolica otvorila 40. Sajam hrane u Budvi

Saopštenje: Pomoćnik ministra za poljoprivredu Danijela Stolica otvorila 40. Sajam hrane u Budvi

Samo uprjeđenjem kvaliteta crnogorski proizvođači poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda mogu postati konkuretniji. Uz obezbjeđivanje kontinuiranih količina kvalitetnih proizvoda imaće više šansi da plasiraju svoje proizvode kroz turističku privredu, ocijenila je danas pomoćnik ministra za poljoprivredu i ribarstvo Danijela Stolica, otvarajući 40. Sajam hrane u Budvi, a istovremeno i 23. Sajam turizma i 20. Sajam ekologije.

03.04.2014.

JAVNI POZIV nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja poziva nevladine organizacije, koje imaju utvrđene djelatnosti i ciljeve u oblasti šumarstva i lovstva, da predlože kandidata/kinju, za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama.

03.04.2014.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade povodom usvajanja Strategije razvoja šumarstva i drvne industrije 2014-2023. godine s Izvještajem o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu, Izvještajem sa javne rasprave i Akcionog plana za sprovođenje Strategije za period 2014-2016. godine... Video

02.04.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio konferenciju EK povodom završetka „Putujuće radionice“ u cilju unaprjeđenja ruralnog razvoja

Saopštenje: 	Ministar Ivanović otvorio konferenciju EK povodom završetka „Putujuće  radionice“ u cilju unaprjeđenja ruralnog razvoja

Poljoprivreda u Crnoj Gori postaje sve važnija. Polako se mijenja način razmišljanja o ovoj djelatnosti. Napuštamo okvire socijale i korak po korak idemo ka agro-biznisu. Ipak, još mnogo toga treba uraditi – ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, pozdravljajući danas u Podgorici učesnike završne konferencije „Putujuća radionica“, u okviru koje su predstavnici Evropske komisije i međunarodnih organizacija za ruraralni razvoj obišli 15 crnogorskih poljoprivrednih gazdinstava i lično se uvjerili u mogućnosti proizvodnje voća, povrća, meda, vina, mesa, mlijeka.... u Crnoj Gori.

02.04.2014.

JAVNI POZIV 2014 – Uvođenje i sertifikacija sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni Poziv za podršku uvođenju i sertifikaciji sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2014. godinu i budžetske linije 2.1.8 Unapređivanje kvaliteta proizvoda. Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

02.04.2014.

Najava: Pomoćnik ministra Blagota Radulović učestvuje na FAO konferenciji u Bukureštu

Pomoćnik ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Blagota Radulović učestvuje na 29. Regionalnoj konferenciji Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija(FAO), koja se u periodu od 02. do 04. aprila održava u Bukureštu, u Rumuniji.

01.04.2014.

Saopštenje: Predstavnici EK i organizacije za ruralni razvoj obišle poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori

Predstavnici Evropske komisije i nekoliko organizacija za ruralni razvoj, iz EU i zemalja Zapadnog Balkana, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, obišli su u protekla dva dana 15 poljoprivrednih gazdinstva u Crnoj Gori. Posjeta pod nazivom „Putujuća radionica“ ima za cilj da se članovi delegacije direktno na terenu, kroz razgovor sa proizvođačima upoznaju sa načinom proizvodnje i plasmanom poljoprivrednih proizvoda u ruralnim područjima Crne Gore, i daju preporuke za najbolji model njihovog budućeg rada u skladu sa politikama EU u ovoj oblasti.

31.03.2014.

Saopštenje: Podrška Međunarodnog savjeta za masline crnogorskom maslinarstvu

Saopštenje: Podrška Međunarodnog savjeta za masline crnogorskom maslinarstvu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa izvršnim direktorom Međunarodnog savjeta za masline (IOC), gospodinom Jean Lous Barjolom, koji je po prvi put posjetio Crnu Goru.

30.03.2014.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović održao konferenciju za medije

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović održao konferenciju za medije

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održao je danas konferenciju za novinare. Izlaganje ministra Ivanovića možete preuzeti ovdje...