Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

28.04.2014.

Odgovor dnevnim novinama „Dan“ povodom teksta sa nadnaslovom „Ministar poljoprivrede švercovao čak i sopstveno reagovanje“ i naslovom „Ivanović pobrkao kad je doktorirao“, objavljenom 28. aprila na 2. strani

Nije istina da su falsifikovana dokumenta koja su dostavljena dnevnoj novini „Dan“, kao prilog reagovanju na neutemeljene optužbe. Pozivamo DN “Dan” i NVO MANS, autore grubih neistina, da dokažu svoju tvrdnju.

28.04.2014.

Najava: Ministar Ivanović u zvaničnoj posjeti Izraelu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće od 27. do 30. aprila u zvaničnoj posjeti Izraelu, s ciljem unapređenja saradnje sa tom zemljom u oblasti poljoprivrede, kroz konkretizaciju ranije započetih aktivnosti na polju investicija, tehničke i edukativne podrške.

26.04.2014.

Odgovor ministra Ivanovića na mejl predstavnika NVO koalicije „Za život voda CG“ Velibora Ivanovića

Objavljujemo mejl koji je predstavnik NVO koalicije “Za život voda Crne Gore” Velibor Ivanović poslao na adresu Kabineta ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u nastavku i odgovor ministra prof.dr Petra Ivanovića.

26.04.2014.

Odgovor ministra Ivanovića na mejl predstavnika NVO koalicije „Za život voda CG“ Nikole Novovića

Objavljujemo mejl koji je predstavnik NVO koalicije “Za život voda Crne Gore” Nikola Novović poslao na adresu Kabineta ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u nastavku i odgovor ministra prof.dr Petra Ivanovića.

25.04.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Saopštenje: Ministar Ivanović održao redovnu konferenciju za novinare

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović na današnjoj konferenciji za novinare govorio je o najnovijim rezultatima postignutim u oblastima poljoprivrede. Teme izlaganja bile su vezane za predstojeći poziv za podršku investicijama kroz IPARD-like, isplatu premija i staračkih naknada, rast otkupa mlijeka, zatim podršku kroz osam, do sada, objavljenih javnih poziva definisanih Agrobudžetom za 2014. godinu, kao i rezultate u sektorima duvanske industrije, šumarstva i vodoprivrede.

24.04.2014.

Najava: Konferencija za novinare ministra Ivanovića

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović održaće konferenciju za novinare u petak, 25. aprila 2014. godine. Konferencija će se održati u Press centru Vlade Crne Gore, sa početkom u 11:00h.

24.04.2014.

Saopštenje: Grantovi EU za ruralni razvoj dostupni crnogorskim proizvođačima posredstvom prekograničnog projekta

Poljoprivredni proizvođači sa područja Pljevalja i Bijelog Polja imaju mogućnost da posredstvom jedne od međunarodnih organizacija za ruralni razvoj apliciraju na poziv za grantove za projekte vrijednosti od 1.000 do 8.000 eura, a koji se odnose na kupovinu opreme u cilju unapređenja i inovacije proizvodnje i ponude poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

24.04.2014.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade povodom usvajanja Informacije o uzrocima i posljedicama poplava u slivu Skadarskog jezera i rijeke Bojane i dosadašnjim aktivnostima na realizaciji hitnih mjera s Predlogom daljih aktivnosti, Odluke o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju za 2014. godinu, Odluke o davanju šuma u državnoj svojini na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju i Informacije o aktivnostima iz resora Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u sektoru poljoprivrede, bezbjednosti hrane i ribarstva...

23.04.2014.

Saopštenje: Otkup mlijeka u martu 6,12 odsto veći u odnosu na isti mjesec prošle godine

Količina otkupljenog mlijeka u martu ove godine iznosila je 1.957.438 litara mlijeka i veća je za 6,12 odsto u odnosu na isti mjesec 2013. godine. Da podsjetimo, otkup mlijeka u januaru ove godine veći je 4,24 odsto, a u februaru veći je 5,67 odsto u odnosu na iste mjesece prošle godine. Kontinuiran rast količine i procenta otkupljenog mlijeka ukazuje da postoje izgledi da ova godina prevaziđe prethodnu, koja je bila rekordnu u posljednjih deset godina, i u kojoj su proizvođači mlijeka mljekarama i sirarama predali 25 miliona litara mlijeka.

23.04.2014.

Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni Poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2014. godinu. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2014. godinu i budžetske linije 2.1.10 Podrška unapređenju kvaliteta sirovog mlijeka. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.