Manja slova Veća slova RSSVijesti

12.04.2017.

Potpredsjednik Simović sa investitorom iz BMJ Industries obišao gradilište Novog duvanskog kombinata

Potpredsjednik Simović sa investitorom iz BMJ Industries obišao gradilište Novog duvanskog kombinata Fabrika Novi duvanski kombinat sa najsavremenijom proizvodnom opremom, biće završena u naredna dva mjeseca, nakon čega će uslijediti proces probne proizvodnje, najavio je danas u Podgorici investitor, vlasnik kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emitara BMJ Industries FZ LLC Ahmad Bkairat.

11.04.2017.

Najava: U Tehnopolisu radionica na temu prerade mlijeka na gazdinstvima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Službom za selekciju stoke organizovaće u srijedu, 12. aprila, prezentaciju na temu potencijala za proizvodnju sira i drugih mliječnih proizvoda, kao i mjera podrške koje mogu da ostvare proizvođači.

11.04.2017.

Ljubljana: CG i Slovenija potpisale sporazum o saradnji u poljoprivredi, šumarstvu, bezbjednosti hrane, pčelarstvu i akvakulturi

Ljubljana: CG i Slovenija potpisale sporazum o saradnji u poljoprivredi, šumarstvu, bezbjednosti hrane, pčelarstvu i akvakulturi

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i potpredsjednik Vlade Republike Slovenije i ministar poljoprivrede, šumarstva i hrane Dejan Židan potpisali su danas u Ljubljani Akcioni plan saradnje dva ministarstva u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, šumarstva, bezbjednosti hrane, pčelarstva i akvakulture. Akcionim planom se definišu konkretne aktivnosti koje će dvije strane sprovoditi u skladu sa potrebama Crne Gore i izazovima na putu priključenja Evropskoj uniji... Video

07.04.2017.

Ministarstvo poljoprivrede i Investiciono – razvojni fond organizovali seminar za poljoprivredne proizvođače

Ministarstvo poljoprivrede i Investiciono – razvojni fond organizovali seminar za poljoprivredne proizvođače

Poljoprivreda i proizvodnja hrane u Crnoj Gori predstavljaju dobru šansu za razvoj uspješnog biznisa i zapošljavanje. U cilju otvaranja perspektive u tom pravcu, država je napravila ozbiljne iskorake u stvaranju ambijenta za ubrzan razvoj poljoprivrednih gazdinstava i preduzetništva u toj oblasti, kroz mjere podrške iz Agrobudžeta, privlačenje sredstava iz EU fondova, kao i povoljnije uslove kreditiranja za investicije u ovom sektoru. Državne institucije, u saradnji sa proizvođačima i svima koji imaju biznis inicijativu, nastaviće da rade na snaženju podrške, rješavanju problema, u pravcu kreiranja pretpostavki za još bolji poslovni ambijent za proizvođače hrane.

07.04.2017.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja donijelo Odluku o zabrani eksploatacije riječnih nanosa

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja donijelo Odluku o zabrani eksploatacije riječnih nanosa

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja donijelo je Odluku o zabrani dalje eksploatacije šljunka i pijeska iz riječnih korita. Svi dosadašnji ugovori o eksploataciji riječnih nanosa na 25 lokacija u koritima rijeka: Morače, Lima, Tare, Ibra, Grnčara i Gračanice, istekli su tokom 2016. godine. Ministarstvo neće pokretati procedure za dodjelu koncesija do stvaranja svih neophodnih pretpostavki za uvođenje reda u ovoj oblasti.

07.04.2017.

Danas počinje vakcincija protiv bolesti plavog jezika

Akcija vakcinacije goveda protiv bolesti plavog jezika na cijeloj teritoriji Crne Gore počinje danas, nakon što je sprovedena procedura nabavke odgovarajućih vakcina i obavljene sve pripreme za organizaciju posla na terenu. Uskoro će početi i vakcinacija ovaca protiv bolesti plavi jezik, što, uz kontinuiranu vakcinaciju goveda protiv bolesti kvrgave kože, predstavlja najbolju moguću prevenciju u suzbijanju dvije naročito opasne zarazne bolesti.

06.04.2017.

Najava: Ministarstvo poljoprivrede i Investiciono – razvojni fond organizuju seminar za poljoprivredne proizvođače

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Investiciono-razvojnog fonda (IRF) u petak, 07. aprila, u Podgorici će se održati seminar namijenjen poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima.

06.04.2017.

Ministar Simović potpisao ugovore o zakupu državnog zemljišta na Grahovu

Ministar Simović potpisao ugovore o zakupu državnog zemljišta na Grahovu

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović potpisao je danas ugovore o zakupu oko 45 hektara zemljišta u državnom vlasništvu na Grahovu.

05.04.2017.

Počela isplata staračkih naknada za februar

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava korisnike staračke naknade da je 30.03.2017. počela isplata za februar 2017. godine.

05.04.2017.

Zaključen Javni poziv za dodjelu podrške za za unapređenje stočnog fonda za 2017. godinu

Na osnovu čl. 2 i 3 Uredbe o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike za 2017. godinu – Agrobudžet (“Službeni list CG” br, 11/17), program Mjera 2.1.14 – Podrška unapređenju stočnog fonda, a u vezi sa Javnim pozivom za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2017. godinu, objavljenom dana 08. marta 2017. godine na internet stranici ovog Ministarstva i u dnevnom listu „DNEVNE NOVINE”, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja