Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

18.08.2014.

Ministar poljoprivrede u radnoj posjeti Rvašima i Bobiji

Ministar poljoprivrede u radnoj posjeti Rvašima i Bobiji Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović obišao je danas Bobiju i Rvaše, bezvodna sela Cetinjske opštine, otvorio prvu fazu vodovoda Rvaši i obišao radove na izgradnji novih vodovoda.

18.08.2014.

Saopštenje: Pčelari iz Crne Gore otputovali u studijsku posjetu Bavarskoj

Autobus sa grupom od oko 50 crnogorskih pčelara danas je krenuo za Njemačku. Pčelari, članovi Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore, zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, boraviće nekoliko dana u studijskoj posjeti Bavarskoj. Planirana je posjeta državnom Institutu za med te njemačke pokrajine, proizvođačima meda i pčelarske opreme, kao i preduzećima za trgovinu medom i pčelinjim proizvodima.

14.08.2014.

U Danilovgradu postavljen kamen temeljac Kuće meda

U Danilovgradu postavljen kamen temeljac Kuće meda

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović postavio je danas u selu Grbe, opština Danilovgrad, kamen temeljac "Kuće meda". "Kuća meda" omogućiće crnogorskim pčelarima dalje unaprjeđenje proizvodnje meda i pčelinjih proizvoda, stvoriti uslove za otkup, jedinstveno pakovanje i brendiranje crnogorskog meda. Realizacija jednog od najznačajnijih projekata Ministarstva poljoprivrede, na organizovan način okupiće, za sada, 2.300 porodica koje se u Crnoj Gori bave proizvodnjom meda.

14.08.2014.

Javni konkurs za izradu idejnog rješenja vizuelnog identiteta projekta “Kuća meda”

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja poziva zainteresovane agencije, dizajnere, pojedince ili grupe autora, da dostave ponudu za izradu idejnog rješenja vizuelnog identiteta za projekat “Kuća meda”, koje uključuje: logotip, etiketu i ambalažu. Cilj konkursa je da projekat “Kuća meda” dobije jedinstven vizuelni identitet i doprinese prepoznatljivosti crnogorskog meda, koji kao visokokvalitetni proizvod, zaslužuje jedinstvenu, prepoznatljivu ambalažu i dobro dizajniran vizuelni identitet koji će proizvodu obezbijediti dodatu vrijednost i neophodnu prepoznatljivost.

13.08.2014.

Najava: Ministar Ivanović u Danilovgradu postavlja kamen temeljac za Kuću meda

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović ozvaničiće sjutra, 14. avgusta, u 11,00h, početak radova na izgradnji Kuće meda, na lokaciji Grbe u opštini Danilovgrad.

13.08.2014.

Saopštenje: Počela isplata staračkih naknada za avgust

Isplata staračkih naknada za avgust 2014. godine počeće 14. avgusta. Za ovu namjenu iz budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja obezbijeđena su sredstva u iznosu 195.320,00€, za 4.883 korisnika.

12.08.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović obišao selo Kopilje u Piperima, gdje je pustio u rad bistijernu

Saopštenje: Ministar Ivanović obišao selo Kopilje u Piperima, gdje je pustio u rad bistijernu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, sa saradnicima, posjetio je danas Pipere, gdje je u selu Kopilje svečano pustio u rad rekonstruisanu bistijernu. Bistijerna koja je napravljena davne 1954. godine, nakon čega se kratko koristila, rekonstruisana je ove godine, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, opštine i mještana. Stavljanjem u funkciju ovog objekta, riješen je problem vodosnabdijevanja mještana Kopilja, i stvoreni preduslovi za razvoj poljoprivrede i povratak ljudi ovom selu.

11.08.2014.

Najava: Ministar Ivanović pustiće u rad rekonstruisanu bistijernu u selu Kopilje

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, sa saradnicima, obićiće sjutra selo Kopilje koje se nalazi u opštini Podgorica, gdje će, u 11,00h, prisustvovati svečanoj predaji rekonstruisane bistijerne stanovnicima ovog sela.

11.08.2014.

Saopštenje: Nastavljen trend rasta izvoza i smanjenja uvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda

U prvih šest mjeseci 2014. godine, u odnosu na isti period prošle godine, izvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda veći je za 40,0% (ili za 9.7 miliona €), dok je uvoz neznatno manji (za oko 220.000€). To znači da je neto efekat u spoljnotrgovinskoj razmjeni poljoprivrednih proizvoda dostigao 10 miliona EUR, dok je pokrivenost uvoza izvozom u prvih šest mjeseci iznosila 16,32% i veća je za 4,6% u onosu na isti period prošle godine.

09.08.2014.

Drugi javni poziv za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje II Javni Poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2014. godinu. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2014. godinu i budžetske linije 2.1.10 Podrška unapređenju kvaliteta sirovog mlijeka. Ovim Javnim pozivom uređuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.