Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

18.09.2014.

Najava: Okrugli sto „Trendovi tržišta i novi izazovi za drvnu industriju Crne Gore“

Okrugli sto na temu “Trendovi tržišta i novi izazovi za drvnu industriju Crne Gore” biće održan sjutra, 19. septembra, u 12,00h, u okviru Sajma namještaja u Podgorici, u garaži Delta City centra.

17.09.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović govorio na 19. Miločerskom razvojnom forumu

Saopštenje: Ministar Ivanović govorio na 19. Miločerskom razvojnom forumu

Poljoprivreda više nije socijalna kategorija. Bez obzira na našu istoriju, politička opredjeljenja, sažaljivost…, investicije u istraživanja, inovacije i tehnologije, kao i obrazovanje farmera pretvaraju socijalnu poljoprivredu u agro-biznis. Agrobiznis se zasniva na logici stvaranja, a ne na logici redistribucije, koja ne doprinosi stvaranju inovacije, kazao je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović govoreći na 19. Miločerskom razvojnom forumu, koje je organizovalo Društvo ekonomista i menadžera Crne Gore.

17.09.2014.

Saopštenje: U Podgorici otvoren Sajam namještaja

Saopštenje: U Podgorici otvoren Sajam namještaja

Sajam namještaja u Podgorici prilika je da kompanije iz oblasti drvne industrije predstave svoje proizvode, dobiju informacije o trendovima i zahtjevima tržišta i sagledaju svoje mogućnosti za veći stepen finalizacije prerade drveta, ocijenio je, otvarajući Sajam, generalni direktor Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju Adem Fetić.

17.09.2014.

Rezultat Javnog poziva NVO za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o identifikaciji i registraciji životinja

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je 8. jula 2014. godine uputilo Javni poziv NVO koje imaju utvrđene djelatnosti i ciljeve u oblasti poljoprivrede/stočarstvo i obezbjeđivanja bezbjedne hrane životinjskog porijekla, da predlože kandidata/kinju za člana/icu Radne grupe za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o identifikaciji i registraciji životinja. Obavještavamo da po ovom pozivu nije bilo dostavljenih predloga.

16.09.2014.

Najava: Svečano otvaranje Sajma namještaja u Podgorici

Prvi Sajam namještaja u Podgorici svečano će biti otvoren sjutra, 17. septembra, u 12,00h, u garaži Delta City Centra. Sajam namještaja koji će trajati do 21. septembra, održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i predstavlja šansu da crnogorske kompanije iz oblasti drvne industrije sagledaju potrebe tog segmenta tržišta i svoje mogućnosti za razvoj finalne prerade drveta.

15.09.2014.

Saopštenje: Uz podršku SAD, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i udruženja proizvođača boraviće na univerzitetu “Colorado”

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, zajedno sa predstavnicima udruženja maslinara Bara i Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore, boraviće od 15. do 26. septembra u studijskoj posjeti američkom državnom univerzitetu „Colorado“. Tokom posjete učesnici će se upoznati sa američkim iskustvima u upravljanju poljoprivrednim kooperativama, kako bi to iskustvo iskoristili u Crnoj Gori.

11.09.2014.

Saopštenje: Vlada odobrila organizovan otkup jagnjadi

Vlada Crne Gore prihvatila je inicijativu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i podržala i ove godine organizovan otkup jagnjadi. Otkup će se realizovati uz zajedničko učešće Ministarstva rada i socijalnog staranja, Fonda PIO, Investiciono-razvojnog fonda, Saveza penzionera Crne Gore i predstavnicima mesne industrije: Mesopromet - Bijelo Polje, Goranović – Nikšić i Gradina - Rožaje. Ovogodišnja otkupna cijena iznosi 2,30€/kg žive vage, odnosno 4,30 €/kg obrađenog mesa.

11.09.2014.

Sapštenje: Predstavnici Ministarstva poljoprivrede prisustvovali Skupštini SWG u Makedoniji

Sapštenje: Predstavnici Ministarstva poljoprivrede prisustvovali Skupštini SWG u Makedoniji

Direktor Direktorata za IPARD plaćanja, Blagota Radulović i direktor Direktorata za ruralni razvoj, Darko Konjević prisustvovali su 30. Sjednici Skupštine Stalne radne grupe za ruralni razvoj jugoistočne Evrope (SWG), koja je održana 10. i 11. septembra u Strugi u Makedoniji.

11.09.2014.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom usvajanja Informacije o otkupu jagnjadi za 2014. godinu... Video

08.09.2014.

Saopštenje: Susret Ivanović - Štajnaker

Saopštenje: Susret Ivanović - Štajnaker

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se danas sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke Gudrun Elizabet Štajnaker.