Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

01.11.2013.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na otvaranju pekare "Trivit" u Nikšiću

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović na  otvaranju pekare "Trivit" u Nikšiću Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boravio je danas u posjeti Opštini Nikšić povodom otvaranja pekare "Trivit". Materijal možete pogledati ovdje...

01.11.2013.

Najava: Konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića

Redovna konferencija za medije ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića biće održana sjutra, 02. novembra 2013. godine. Susret sa predstavnicima medija, održaće se u 10.00 sati, u Press centru Vlade Crne Gore.

29.10.2013.

Saopštenje: Zabrana stavljanja u promet svježeg krastavca

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je izdalo zabranu stavljanja u promet svježeg krastavca uvozniku Truka trade d.o.o, Podgorica, na osnovu Izvještaja o ispitivanju i Stručnog mišljenja CETI-a, kojim je utvrđen povećan sadržaj rezidua pesticida, tokom sprovođenja Programa monitoringa rezidua pesticida u i na hrani biljnog i životinjskog porijekla za 2013. godinu i činjenice da postoje dostupni podaci i informacije o mogućem štetnom djelovanju hrane na zdravlje ljudi koje su naučno utemeljene.

29.10.2013.

Saopštenje: Otvorena poljoprivredna manifestacija "Polimlje 2013" u Beranama

Saopštenje: Otvorena poljoprivredna manifestacija "Polimlje 2013" u Beranama

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u organizaciji Službe za selekciju stoke (Regionalni centri Berane i Bijelo Polje), održana je Sedma regionalna izložba priplodne stoke ‘’POLIMLJE 2013’’, za odgajivače priplodnih krava, ovaca i koza sa područja koja gravitiraju opštinama: Berane, Bijelo Polje, Rožaje, Andrijevica, Plav, Mojkovac i Kolašin.

26.10.2013.

II Javni Poziv za subvencionisanje kupovine kalemova za podizanje proizvodnih zasada vinove loze

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje II Javni Poziv za subvencionisanje kupovine kalemova za podizanje proizvodnih zasada vinove loze. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2013. godinu i budžetske linije 2.1.2 koji, u saradnji sa Nacionalnim udruženjem vinogradara i vinara Crne Gore, a koji realizuje Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

25.10.2013.

Saopštenje: Otvoren dvanaesti tradicionalni regionalni sajam u Petnjici “Dani poljoprivrednih proizvoda i domaće radinosti 2013“

Saopštenje: Otvoren dvanaesti tradicionalni regionalni sajam u Petnjici “Dani poljoprivrednih proizvoda i domaće radinosti 2013“

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u organizaciji Udruženja “Vrijedne ruke” Bihor, Udruženja “Bihor”, Ekološkog društva “Popca” i Grupe PP “Bravo” Petnjica, održan je dvanaesti tradicionalni regionalni sajam u Petnjici, pod nazivom “Dani poljoprivrednih proizvoda i domaće radinosti 2013“.

25.10.2013.

Počinje isplata staračkih naknada za oktobar 2013. godine

Isplata staračkih naknada, za oktobar 2013. godine, počeće danas 25. oktobra. Za ovu namjenu, iz Budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, za 5110 korisnika, obezbijeđena su sredstva u iznosu od 204.400,00€ .

25.10.2013.

Najava: Poljoprivredna manifestacija "Polimlje 2013" u Beranama

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u organizaciji Službe za selekciju stoke (Regionalni centri Berane i Bijelo Polje), održaće se Sedma regionalna izložba priplodne stoke "POLIMLJE 2013", za odgajivače priplodnih krava, ovaca i koza sa područja koja gravitiraju opštinama: Berane, Bijelo Polje, Rožaje, Andrijevica, Plav, Mojkovac i Kolašin.

25.10.2013.

Najava: “Dani poljoprivrednih proizvoda i domaće radinosti 2013” u Petnjici

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u organizaciji Udruženja “Vrijedne ruke” Bihor, Udruženja “Bihor”, Ekološkog društva “Popca” i Grupe PP “Bravo” Petnjica održaće se dvanaesti tradicionalni regionalni sajam u Petnjici, pod nazivom “Dani poljoprivrednih proizvoda i domaće radinosti 2013”.

24.10.2013.

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio manifestaciju "Dani Poljske u Crnoj Gori"

Saopštenje: Ministar Ivanović otvorio manifestaciju "Dani Poljske u Crnoj Gori"

Na otvaranju manifestacije "Dani Poljske u Crnoj Gori" uvodno izlaganje imali su ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, Ambasador Republike Poljske Grazina Sikorska (Grazyna Sikorska), pomoćnik ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Poljske Zofija Šalčik (Zofia Szalczyk), zamjenik Direktora odjeljenja Evropske unije i međunarodne saradnje MPiRS Poljske Monika Tiska (Monika Tyska).