Manja slova Veća slova RSSVijesti

15.01.2015.

Saopštenje: Počela edukativna radionica za organske proizvođače u Crnoj Gori, uz učešće eksperata iz Francuske i Hrvatske

Saopštenje: Počela edukativna radionica za organske proizvođače u Crnoj Gori, uz učešće eksperata iz Francuske i Hrvatske Organska proizvodnja u Crnoj Gori ima sve preduslove za podizanje na veći nivo. Imamo propise usaglašene sa EU legislativom, zainteresovanost proizvođača izraženu kroz rast broja organskih proizvođača, kao i uslove da u toj oblasti učimo od najboljih, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović otvarajući edukativnu radionicu u Podgorici, na kojoj će sa proizvođačima razgovarati eksperti iz Francuske.

14.01.2015.

Održana godišnja konferencija Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Održana godišnja konferencija Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Na godišnjoj konferenciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, ministar prof.dr Petar Ivanović sumirao je najvažnije domete ostvarene u 2014. godini u oblastima poljoprivrede, ruralnog razvoja, bezbjednosti hrane, šumarstva, vodoprivrede, kao i EU integracija i aktivnosti na međunarodnom planu.

14.01.2015.

Najava: Ministar Ivanović otvoriće u Podgorici radionicu o organskoj proizvodnji Predavači eksperti iz Francuske i Hrvatske

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije organizovaće 15. i 16. januara, edukativnu radionicu za organske proizvođače, na kojoj će govoriti stručnjaci iz Francuske i Hrvatske.

13.01.2015.

Najava: Godišnja konferencija za novinare Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Godišnja konferencija za novinare Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće se sjutra, 14. januara.

12.01.2015.

Reagovanje na tvrdnje gospodina Radovana Komara vezane za lovstvo, izrečene u intervjuu u DN "Pobjeda" sa naslovom "Zakone pišu ljudi iz parasistema“

Gospodin Komar iznosi neistine i obmanjuje crnogorsku javnost. U intervjuu koji je dao DN "Pobjeda" ima svega, osim činjenica. Ovo je samo jedan u nizu nastupa gospodina Komara kojima, tokom poslednjih 10 godina, nastoji da obesmisli sve što Ministarstvo preduzima u cilju unaprjeđenja stanja u oblasti lovstva. On to čini na način kao da je jedini vlasnik istine, kao da su svi drugi u mraku, kao da niko ništa ne zna i ne vidi. Mora da je teško kada čovjek tako bogate prošlosti i visokih moralnih stremljenja izgubi osjećaj svrishodnosti. Na tvrdnje gospodina Komara reagovali su i iz Lovačkog saveza CG, kao i stručnjaci sa međunarodnih lovačkih adresa, koji su svoja reagovanja upućena DN "Pobjeda", dostavili Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja.

12.01.2015.

Spoljnotrgovinska razmjena poljoprivrednim proizvodima za jedanaest mjeseci 2014. godine

Ukupna spoljnotrgovinska razmjena Crne Gore za period januar-novembar 2014. godine, prema prelimina-rnim podacima MONSTAT, iznosila je 1.933,6 miliona eura ili 1,6% manje u odnosu na isti period prethodne godine. Vrijednost ukupno izvezene robe iznosila je 309,6 miliona eura (ili 9,6% manje u odnosu na isti period prethodne godine), dok je ukupna vrijednost uvoza iznosila 1.624 miliona eura (što je jedanko uvozu u istom periodu prošle godine). Pokrivenost ukupnog uvoza izvozom iznosila je 19,1% (u istom periodu prethodne godine iznosila je 21%).

03.01.2015.

Saopštenje: Otvoren vodovod Bezuja u opštini Plužine

Saopštenje: Otvoren vodovod Bezuja u opštini Plužine

Mještani sela Bezuja u Plužinama, tačnije 25 domaćinstava koja se pretežno bave stočarstvom, imaće u narednom periodu uredno i kvalitetno vodosnabdijevanje. Otvaranje vodovoda u jednom od rijetkih pivskih sela koje nema problem sa odlivom stanovništva značiće bolje uslove za život i ostanak mještana u tom kraju, kao i preduslov za dalji razvoj poljoprivrede. Vodovod Bezuja danas je otvorio ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović sa saradnicima, zajedno sa predsjednikom Opštine Plužine Mijuškom Bajagićem i mještanima.

31.12.2014.

Ministar Ivanović čestitao poljoprivrednim proizvođačima predstojeću 2015. godinu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović čestitao je poljoprivrednim proizvođačima i članovima njihovih porodica Novu 2015. godinu, sa željom da ih prati zdravlje i sreća i da budu uspješni u djelatnostijma kojima se bave.

30.12.2014.

Veterinarska uprava će od danas ponovo izdavati rješenja za uvoz preživara iz Srbije

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Veterinarska uprava će od danas ponovo izdavati rješenja o ispunjenosti veterinarsko sanitarnih uslova za uvoz preživara namjenjenih držanju odnosno uzgoju sa teritorije Republike Srbije na teritoriju Crne Gore.

29.12.2014.

Saopštenje: U preradu na porodičnim gazdinstvima u 2014. godini investirano 235.393,57 eura

Tokom 2014. godine, 34 poljoprivredna proizvođača iskoristili su agrobudžetsku podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja za investiranje u preradu na porodičnim gazdinstvima. Proizvođači su uspješno ispunili uslove javnog poziva za mjeru koja se odnosi na jačanje konkuretnosti poljoprivrede i dobili podršku u iznosu od 117.696,76 eura. Obzirom da je riječ o podršci od 50 odsto vrijednosti investicije, ukupno su uložili 235.393,57 eura. Po ovom javnom pozivu pristiglo je ukupno 63 apikacije.