Manja slova Veća slova RSSVijesti

28.06.2015.

Saopštenje: Predstavnik MPRR u sjedištu FAO u Rimu predstavljao Crnu Goru na sjednici Globalnog partnerstva za zemljište

Saopštenje: Predstavnik MPRR u sjedištu FAO u Rimu predstavljao Crnu Goru na sjednici Globalnog partnerstva za zemljište U sjedištu Organizacije Ujedinjenih Nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) u Rimu održana je protekle sedmice 3. Plenarna sjednica Globalnog partnerstva za zemljište (GSP) koje okuplja oko 140 zemalja širom svijeta. Sjednica GSP održava se jednom godišnje sa zadatkom da se sve članice upoznaju sa dosadašnjim aktivnostima na ostvarivanju pet definisanih ciljeva za pravilnu upotrebu zemljišta kako bi se postigla održiva proizvodnja hrane.

27.06.2015.

Najava: Ministarstvo i ove godine podržalo smotru priplodnih konja koja se sjutra održava na Njegovuđi

Smotra najboljih priplodnih konja, koja se tradicionalno održava svake godine 28. juna, na Njegovuđi u opštini Žabljak, biće održana sjutra, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Na smotri će učestvovati poljoprivredni proizvođači sa svojim priplodnim grlima, sa područja četiri opštine: Žabljak, Šavnik, Mojkovac i Pljevlja.

27.06.2015.

Saopštenje: Studijska posjeta Poljskoj crnogorskim proizvođačima bila dobra prilika za edukaciju

Saopštenje: Studijska posjeta Poljskoj crnogorskim proizvođačima bila dobra prilika za edukaciju

Grupa crnogorskih poljoprivrednika, predstavnici savjetodavnih službi i medija boravili su u studijskoj posjeti Poljskoj, članici EU koja je u pretpristupnom periodu postigla veliki napredak u poljoprivredi. Mladi proizvođači iz svih krajeva Crne Gore koji se bave voćarstvom i stočarstvom imali su priliku da saznaju kako su poljske kolege širili i organizovali poljoprivrednu proizvodnju, usvajali standarde, koristili EU fondove, uvezali proizvodnju sa preradom, kako su postigli konkuretnost na evropskom tržištu i profitirali kada su se adekvatno udružili.

27.06.2015.

JAVNI POZIV za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora slatkovodne akvakulture za 2015. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom B.2 Podrška razvoju sektora slatkovodnog ribarstva i slatkovodne akvakulture, mjera B-2.2.1 objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora slatkovodne akvakulture za 2015. godinu.

27.06.2015.

JAVNI POZIV za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture za 2015. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture, mjera B-1.2.1. objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture za 2015. godinu.

27.06.2015.

JAVNI POZIV za dodjelu podrške za poboljšanje zaštite uzgajališta od predatora za 2015. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture, mjera B-1.2.2. objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje zaštite uzgajališta od predatora za 2015. godinu.

26.06.2015.

Saopštenje: Na skupu u Sofiji osnovana Asocijacija za promociju saradnje u oblasti poljoprivrede između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope

Saopštenje: Na skupu u Sofiji osnovana Asocijacija za promociju saradnje u oblasti poljoprivrede između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope

Predstavnici Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope osnovali su danas u Sofiji Asocijaciju za promociju saradnje u oblasti poljoprivrede. Osnivači su, osim Kine, Albanija, Bugarska, Češka, Mađarska, Litvanija, Rumunija, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Estonija, Letonija, Makedonija, Poljska, Srbija, Slovenija i Crna Gora.

25.06.2015.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom usvajanja Strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2015-2020 s Predlogom akcionog plana za usaglašavanje s pravnom tekovinom EU Poglavlje 11 - Poljoprivreda i ruralni razvoj i Strategije ribarstva Crne Gore 2015-2020 s Predlogom akcionog plana za prenošenje, implementaciju i prevođenje pravne tekovine EU. Video

25.06.2015.

Gostovanje ministra Ivanovića u emisiji “Nedjeljom o selu i poljoprivredi” na Radiju CG

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović gostovao je 21.juna u emisiji “Nedjeljom o selu i poljoprivredi”, na Radiju Crne Gore.

24.06.2015.

Saopštenje: Započete investicije u Fabrici stočne hrane u Spužu i pokrenuta proizvodnja jaja na farmi u Martinićima

Saopštenje: Započete investicije u Fabrici stočne hrane u Spužu i pokrenuta proizvodnja jaja na farmi u Martinićima

Fabrika stočne hrane u Spužu, koja je do nedavno bila u stečaju, dobila je novog vlasnika – firme "Agromont" i "Agroglob". Započeta je realizacija investicije vrijedne 1,5 miliona eura. Prve isporuke stočne hrane očekuju se do kraja godine. Pokretanjem proizvodnje stočne hrane zadovoljiće se potrebe živinarske farme u Martinićima, koju je prethodno, takođe iz stečaja, kupio "Agromont". Stočna hrana biće dostupna i crnogorskim farmerima.