Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

16.06.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović u Beogradu razgovarao sa kolegama iz regiona o mogućnostima zaštite od poplava

Saopštenje: Ministar Ivanović u Beogradu razgovarao sa kolegama iz regiona o mogućnostima zaštite od poplava Ministri zemalja sliva rijeke Save saglasili su se danas u Beogradu da jeneophodno da države zajedničkim naporima pronađu kvalitetno rješenje za odbranu od vodenih bujica, naročito nakon nedavnih katastrofalnih poplava u regionu. Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, koji je učestvovao na ovom regionalnom ministarskom sastanku o zaštiti od poplava u slivu rijeke Save, istakao je tom prilikom da će Crna Gora dati svoj puni doprinos zajedničkim aktivnostima u okviru Međunarodne komisije za sliv rijeke Save.

16.06.2014.

Ministar Ivanović u Beogradu razgovaraće sa kolegama iz regiona o zaštiti od poplava u slivu rijeke Save

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović učestvuje danas na Ministarskom sastanku o regionalnoj saradnji na polju zaštite od poplava u slivu rijeke Save, koji se održava u Beogradu.

14.06.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović sa saradnicima družio se sa podgoričkim osnovcima na farmi krava u Nikšiću

Saopštenje: Ministar Ivanović sa saradnicima družio se sa podgoričkim osnovcima na farmi krava u Nikšiću

Podgorički osnovci, njih oko 40, posjetili su danas u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, jednu od najvećih farmi krava u Crnoj Gori, koja se nalazi u Župi u Nikšiću, vlasništvo poljoprivrednog proizvođača Alekse Kostića.

13.06.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović ozvaničio završetak radova na vještačkoj akumulaciji u Banjanima i obišao pogon za proizvodnju mlječnih kozijih proizvoda u Gornjem Polju

Saopštenje: Ministar Ivanović ozvaničio završetak radova na vještačkoj akumulaciji u Banjanima i obišao pogon za proizvodnju mlječnih kozijih proizvoda u Gornjem Polju

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović ozvaničio je danas završetak radova na izgradnji vještačke akumulacije u selu Klenak u Banjanima, koju će koristiti desetak domaćinstava iz ovog bezvodnog kraja.

13.06.2014.

Najava: Ministar Ivanović održaće redovni subotnji press tokom posjete podgoričkih osnovaca farmi krava u okolini Nikšića

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće u subotu, 14. juna, obilazak jedne od najvećih farmi krava u Crnoj Gori za 50 podgoričkih osnovaca.

12.06.2014.

Najava: Posjeta ministra Ivanovića Opštini Nikšić

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 13. juna, u radnoj posjeti Opštini Nikšić. Tom prilikom, ministar Ivanović, zajedno sa predsjednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem, obićiće novosagrađenu vještačku akumulaciju u selu Klenak i fabriku za proizvodnju sira u Gornjem Polju, vlasništvo Raša Miljanića.

12.06.2014.

Odgovor ministra Ivanovića gospodinu Pavlu Raduloviću povodom autorskog teksta sa naslovom „Kuda ide crnogorsko maslinarstvo?“, objavljenog u DN „Vijesti“, 11.06.2014. godine

Ministar Ivanović demantovao tvrdnje koje je na račun vođenja politike u sektoru maslinarstva izrekao gospodin Pavle Radulović, potpisan u autorskom tekstu u Vijestima kao "član Gradskog odbora Glavnog grada Pozitivne Crne Gore".

10.06.2014.

Saopštenje: Predstavnici Ministarstva govorili o zaštiti proizvoda na sesiji Nacionalne konvencije o evropskim integracijama Crne Gore

Crnogorski poljoprivredno – prehrambeni proizvodi imaju šansu da postanu konkuretni i nakon ulaska zemlje u Evropsku uniju, ukoliko se specifičnosti tih proizvoda valorizuju kroz zaštitu oznakama, ocijenjeno je danas na sesiji radne grupe posvećene oblasti poljoprivrede u okviru projekta Nacionalna konvencija o evropskim integracijama Crne Gore 2013-2014.

10.06.2014.

Saopštenje: Osnovci iz Nikšića u „Plantažama“ naučili više o proizvodnji grožđa i vina

Saopštenje: Osnovci iz Nikšića u „Plantažama“ naučili više o proizvodnji grožđa i vina

Učenici VI razreda Osnovne škole „Olga Golović“ iz Nikišića danas su, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i pomenute obrazovne ustanove, posjetili kompaniju „13 jul Plantaže”. Edukativni izlet, bila je prilika da se osnovci obilaskom vinograda upoznaju sa načinom proizvodnje grožđa i vina, po kome je crnogorska kompanija prepoznata u zemlji i inostranstvu.

10.06.2014.

Najava: Radionica o V MIDAS pozivu i Registru gazdinstava za proizvođače iz Berana i Rožaja

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 11. juna, radionice za poljoprivredne proizvođače sa područja Berana i Rožaja, na kojima će im detaljnije pojasniti procedure za prijavu za V MIDAS poziv za podršku investicijama. Proizvođači će, istovremeno, biti informisani i o aktivnostima Ministarstva na uspostavljanju Registra poljoprivrednih gazdinstava