Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

20.09.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović predao na upotrebu dvije vještačke akumulacije u Banjanima

Saopštenje: Ministar Ivanović predao na upotrebu dvije vještačke akumulacije u Banjanima Završetak dvije vještačke akumulacije u Banjanima, tačnije u selima Klenak i Podbožur, omogućiće bolje uslove za rad farmi koza „Zečević“ i „Miljanić“. Uz podršku Opštine Nikšić i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, čiji su čeli ljudi danas obišli akumulacije, ovi projekti omogućiće i ostvarenje planova za preradu mlijeka u mljekarama vlasnika ovih farmi, i uvezivanje ostalih stočara ovog kraja, kroz sistem otkupa. Ministar je u Nikšiću otvorio i manifestaciju Dani meda.

19.09.2014.

Najava: Ministar Ivanović u radnoj posjeti Nikšiću

Ministar Ivanović boraviće sjutra, 20. septembra, u radnoj posjeti opštini Nikšić. Tom prilikom Ministar će otvoriti manifestaciju „Dani meda“, koju organizuje pčelarsko društvo iz te opštine. Ministar, zajedno sa predsjednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem, potom će predati na upotrebu mještanima dvije vještačke akumulacije - u Klenku i Podbožuru.

19.09.2014.

Na okruglom stolu govorilo se o trendovima i izazovima za drvnu industriju

Na okruglom stolu govorilo se o trendovima i izazovima za drvnu industriju

Razvoj drvne industrije u Crnoj Gori treba da ide u pravcu programskog restrukturiranja i tehnološke modernizacije preduzeća, usmjeravanju da sirovinu koju dobijaju od koncesionara u što većem stepenu finalizuju, brendiraju svoje proizvode, identifikovanju i podršci liderskim kompanijama koje će povući i razvoj manjih, ocijenio je prof.dr Branko Glavonjić sa Šumarskog fakulteta iz Beograda na okruglom stolu koji je organizovao Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u okviru Sajma namještaja u Podgorici.

18.09.2014.

Najava: Okrugli sto „Trendovi tržišta i novi izazovi za drvnu industriju Crne Gore“

Okrugli sto na temu “Trendovi tržišta i novi izazovi za drvnu industriju Crne Gore” biće održan sjutra, 19. septembra, u 12,00h, u okviru Sajma namještaja u Podgorici, u garaži Delta City centra.

17.09.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović govorio na 19. Miločerskom razvojnom forumu

Saopštenje: Ministar Ivanović govorio na 19. Miločerskom razvojnom forumu

Poljoprivreda više nije socijalna kategorija. Bez obzira na našu istoriju, politička opredjeljenja, sažaljivost…, investicije u istraživanja, inovacije i tehnologije, kao i obrazovanje farmera pretvaraju socijalnu poljoprivredu u agro-biznis. Agrobiznis se zasniva na logici stvaranja, a ne na logici redistribucije, koja ne doprinosi stvaranju inovacije, kazao je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović govoreći na 19. Miločerskom razvojnom forumu, koje je organizovalo Društvo ekonomista i menadžera Crne Gore.

17.09.2014.

Saopštenje: U Podgorici otvoren Sajam namještaja

Saopštenje: U Podgorici otvoren Sajam namještaja

Sajam namještaja u Podgorici prilika je da kompanije iz oblasti drvne industrije predstave svoje proizvode, dobiju informacije o trendovima i zahtjevima tržišta i sagledaju svoje mogućnosti za veći stepen finalizacije prerade drveta, ocijenio je, otvarajući Sajam, generalni direktor Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju Adem Fetić.

17.09.2014.

Rezultat Javnog poziva NVO za predlaganje kandidata za člana radne grupe za pripremu Predloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o identifikaciji i registraciji životinja

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je 8. jula 2014. godine uputilo Javni poziv NVO koje imaju utvrđene djelatnosti i ciljeve u oblasti poljoprivrede/stočarstvo i obezbjeđivanja bezbjedne hrane životinjskog porijekla, da predlože kandidata/kinju za člana/icu Radne grupe za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o identifikaciji i registraciji životinja. Obavještavamo da po ovom pozivu nije bilo dostavljenih predloga.

16.09.2014.

Najava: Svečano otvaranje Sajma namještaja u Podgorici

Prvi Sajam namještaja u Podgorici svečano će biti otvoren sjutra, 17. septembra, u 12,00h, u garaži Delta City Centra. Sajam namještaja koji će trajati do 21. septembra, održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i predstavlja šansu da crnogorske kompanije iz oblasti drvne industrije sagledaju potrebe tog segmenta tržišta i svoje mogućnosti za razvoj finalne prerade drveta.

15.09.2014.

Saopštenje: Uz podršku SAD, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i udruženja proizvođača boraviće na univerzitetu “Colorado”

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, zajedno sa predstavnicima udruženja maslinara Bara i Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore, boraviće od 15. do 26. septembra u studijskoj posjeti američkom državnom univerzitetu „Colorado“. Tokom posjete učesnici će se upoznati sa američkim iskustvima u upravljanju poljoprivrednim kooperativama, kako bi to iskustvo iskoristili u Crnoj Gori.

11.09.2014.

Saopštenje: Vlada odobrila organizovan otkup jagnjadi

Vlada Crne Gore prihvatila je inicijativu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i podržala i ove godine organizovan otkup jagnjadi. Otkup će se realizovati uz zajedničko učešće Ministarstva rada i socijalnog staranja, Fonda PIO, Investiciono-razvojnog fonda, Saveza penzionera Crne Gore i predstavnicima mesne industrije: Mesopromet - Bijelo Polje, Goranović – Nikšić i Gradina - Rožaje. Ovogodišnja otkupna cijena iznosi 2,30€/kg žive vage, odnosno 4,30 €/kg obrađenog mesa.