Manja slova Veća slova RSSVijesti

02.04.2015.

Najava: Prezentacija Agrobužeta 2015 za proizvođače iz Danilovgrada

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće sjutra, 3.aprila, informativnu radionicu za poljoprivredne proizvođače sa područja Danilovgrada.

02.04.2015.

Saopštenje: Poljoprivrednicima iz Podgorice predstavljene mjere Agrobudžeta za 2015. godinu i proces usklađivanja sa EU politikom

Poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Podgorica informisani su detaljnije o mogućnostima za podršku iz Agrobudžeta za 2015. u svim sektorima proizvodnje. Na info-radionicama održanim u Tuzima i Golubovcima, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i avjetodavnih službi predstavili su mjere podrške, u dijelu u dijelu prihvatljivih investicija, visine podrške, potrebne dokumentacije i načina podnošenja zahtjeva.

01.04.2015.

Najava: Radionica na temu „Crna Gora i ekosistemski pristup u ribarstvu i akvakulturi“

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 02.aprila, radionicu na temu „Crna Gora i ekosistemski pristup u ribarstvu i akvakulturi“, koja se organizuje uz podršku Organizacije za poljoprivredu i hranu Ujedinjenih nacija (FAO).

01.04.2015.

Saopštenje: Predstavnici Ministarstva razgovarali sa bankarima o mogućnostima da podrže poljoprivrednike u investicijama

Saopštenje: Predstavnici Ministarstva razgovarali sa bankarima o mogućnostima da podrže poljoprivrednike u investicijama

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja razgovarali su danas sa predstavnicima bankarskog sektora u Crnoj Gori o aktuelnim i budućim projektima podrške poljoprivrednim proizvođačima iz EU fondova, s ciljem da se ukaže na iznos grantova koji će biti na raspolaganju i razmotri mogućnost da banke povoljnim kreditima podrže investicije poljoprivrednika.

01.04.2015.

Saopštenje: Održan 16. sastanak Koordinacionog Komiteta FAO regionalnog projekta Adria Med

Saopštenje: Održan 16. sastanak Koordinacionog Komiteta FAO regionalnog projekta Adria Med

Crna Gora je kroz reagionalni Adria Med projekat „Naučna saradnja za podršku odgovornog ribarstva u Jadranskom moru“ dobila podršku pripremanju dokumenata koji su nam neophodni za usaglašavanje sa Zajedničkom ribarskom politikom EU, ocijenila je direktor Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo MPRR Danijela Stolica na skupu u Podgorici. Riječ je o 16. sastanku Koordinacionog Komiteta FAO regionalnog projekta Adria Med, čiji je domaćin bila Crna Gora.

01.04.2015.

Poziv za dostavljanje zahtjeva za podršku mladim pčelarima početnicima, za 2015. godinu

Savez pčelarskih organizacija Crne Gore (SPOCG) objavio je poziv za dostavljanje zahtjeva za podršku za mladog pčelara početnika za 2015. godinu. Poziv se objavljuje u okviru Agrobudžeta za 2015. godinu i budžetske linije 1.2. program unapređivanja pčelarstva 2.1.11. Pozivom se uređuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

01.04.2015.

MPRR se pridružilo kampanji FAO - 2015. godina označena kao godina zemljišta

MPRR se pridružilo kampanji FAO - 2015. godina označena kao  godina zemljišta

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore pridružilo se kampanji Međunarodne organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) da 2015. godina bude označena kao međunarodna godina zemljišta. Kampanja je posvećena pravilnoj upotrebi zemljišta kako bi se postigla održiva proizvodnja hrane.

31.03.2015.

Reagovanje MPRR povodom teksta u DN “Dnevne novine” pod naslovom “Tvrdim da država krije bolest plavog jezika”

Porodica Kulinović, majka Nada i sin Vjekoslav, iznijeli su niz neistina i istovremeno niz neargumentovanih optužbi na račun Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u izjavama datim za DN “Dnevne novine”, u tekstu objavljenom 27. marta ove godine, pod naslovom “Tvrdim da država krije bolest plavog jezika”.

31.03.2015.

Saopštenje: U organizaciji Ministarstva poljoprivrede održan okrugli sto „Bezbjednost hrane“

Saopštenje: U organizaciji Ministarstva poljoprivrede održan okrugli sto „Bezbjednost hrane“

U procesu uspostavljanja efikasnog sistema bezbjednosti hrane u Crnoj Gori, u skladu sa EU standardima, nećemo praviti kompromise, jer je to pitanje ne samo ispunjavanja obaveza iz procesa pristupanja EU, mogućnosti za plasman domaćih proizvoda, nego i zaštite, očuvanja i unapređenja zdravlja stanovništva, poručio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović prilikom otvaranja okruglog stola posvećenog temi „Bezbjednost hrane“.

31.03.2015.

Saopštenje: Na radionici predstavljeni EU propisi u oblasti alkoholnih pića

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije organizovalo je edukativnu radionicu na temu alkoholnih pića, s ciljem da predstavnici nadležnih institucija i proizvođači na najbolji način razumiju EU zakonodavstvo u ovoj oblasti. Radionica je značajna posebno zbog toga što je za 2015. godinu planirano donošenje novog Zakona o alkoholnim pićima, u cilju usklađivanja sa EU propisima u ovoj oblasti.