Manja slova Veća slova RSSVijesti

06.05.2016.

Kamen temeljac za gradnju fabrike Novog duvanskog kombinata u Podgorici

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović, sjutra, 07. maja, postaviće kamen temeljac za gradnju fabrike Novog duvanskog kombinata u Podgorici.

06.05.2016.

Seminar „Tehnička podrška izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja Crne Gore: preliminarni rezultati i perspektive“

Seminar „Tehnička podrška izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja Crne Gore: preliminarni rezultati i perspektive“

Projekat rejonizacije vinogradarskih područja Crne Gore najvažniji je projekat u sektoru vinogradarstva koji se realizuje tokom 2016. godine. Sprovodi se uz podršku EU i Ministarstva poljoprivrede. Stručni tim na čijem je čelu dr Pierfederico La Notte predstavio je preliminarne rezultate.

06.05.2016.

FAO konferencija u Turskoj: razvoj ruralnih područja i bezbjednost hrane prioriteti

FAO konferencija u Turskoj: razvoj ruralnih područja i bezbjednost hrane prioriteti

Podsticanje razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima ostaće prioritet svake od vlada država članica Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) ocijenjeno je na 30. regionalnoj konferenciji FAO za Evropu koja je održana u Antaliji, Turska.

05.05.2016.

Silosi u Spužu se vraćaju u funkciju

Silosi u Spužu se vraćaju u funkciju

Vlada Crne Gore ustupila je “Nikšićkom mlinu” na korišćenje dva silosa u Spuškom mlinu na period od deset godina. Osnovni ciljevi su vraćanje silosa u prvobitnu funkciju i razvoja tržišta brašna, žitarica i stočne hrane. U slučaju vanrednih situacija država zadržava pravo prioriteta u korišćenju silosa, kako bi se u potpunosti zaštitio stočni fond.

05.05.2016.

U Spužu otvorena Fabrika stočne hrane, prva u Crnoj Gori

U Spužu otvorena Fabrika stočne hrane, prva u Crnoj Gori

Fabrika stočne hrane koja je danas svečano otvorena u Spužu kod Danilovgrada proizvodiće visokokvalitetne i cjenovno povoljne krmne smješe za potrebe crnogorskog tržišta i izvoz. U fabrici, jednoj od najsavremenijih te vrste u regionu, zaposlenje je našlo 20 radnika. Interes da investiraju u ovaj projekat od značaja za crnogorsku poljoprivredu našli su firme Nikšićki mlin i Agromont. Objedinjavanjem proizvodnje stočne hrane, konzumnih jaja u Martinićima, proizvodnje brašna u Nikšićkom mlinu i prometa brašna i žitarica u Spuškom mlinu značajno će biti smanjen uvoz ovih proizvoda, povećana domaća proizvodnja i izoz, i otvorena nova radna mjesta.

04.05.2016.

Otvaranje Fabrike stočne hrane i potpisivanje ugovora za silose u Spužu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima i predstavnicima Opštine Danilovgrad otvoriće sjutra, 5. maja, Fabriku stočne hrane u Spužu. Otvaranje fabrike u kojoj su investiciju realizovale kompanije “Nikšićki mlin” i “Agromont” predviđeno je u 10,00h.

04.05.2016.

Sеminаr "Теhničkа pоdrškа izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja Crne Gore: prеliminаrni rеzultаti i pеrspеktivе"

Prеliminаrni rezultati postignuti u prvoj godini realizacije EU projekta "Теhničkа pоdrškа izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja Crne Gore", biće predstavljeni sjutra, 05. maja, proizvođačima grožđa i vina u Crnoj Gori.

03.05.2016.

Otvorena nova pilana na Njegovuđi

Otvorena nova pilana na Njegovuđi

Pokretanje proizvodnje u novoj pilani na Njegovuđi, koja je danas svečano otvorena, obezbijediće zaposlenje za oko 40 radnika sa područja Žabljaka i održivo korišćenje drvnih resursa ovog područja. Izgradnja pilane i pokretanje proizvodnje rezultat su kontinuiranog nastojanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja da pronađe investitora koji će ne samo otvoriti nova radna mjesta, već i povećati stepen dodate vrijednosti kroz preradu i osvariti multiplikativne efekte na dalji razvoj žabljačke opštine.

02.05.2016.

Ministar Ivanović otvara pilanu na Njegovuđi

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima i predstavnicima Opštine Žabljak otvoriće sjutra, 3. maja, novoizgrađenu pilanu na Njegovuđi. Pokretanje pogona za preradu drveta na Njegovuđi rezultat je kontinuiranog nastojanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja da pronađe investitora koji će pokrenuti proizvodnju i otvoriti nova radna mjesta.

29.04.2016.

Riješen gorući problem mještana ruralnih područja Podgorice vezan za isključenje sa vodovodne mreže

Riješen gorući problem mještana ruralnih područja Podgorice vezan za isključenje sa vodovodne mreže

Godinama je gorući problem mještana svih seoskih područja opštine Podgorica bio isključenje sa vodovodne mreže zbog neplaćenih računa za utrošenu struju. Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja isplatilo je polovinu duga prema Elektroprivredi Crne Gore, dok će preostali dio duga izmiriti JP „Vodovod“ u toku sledećih 10 godina. Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović je dobru vijest saopštio večeras na skupu mještana MZ Barutana na čijem području je problemom bilo pogođen najveći broj domaćinstava na području Glavnog grada. Na skupu održanom u domu na Barutani prisustvovali su i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i direktor JP Vodovoda Filip Makrid.