Manja slova Veća slova RSSVijesti

13.12.2014.

Saopštenje: Potpisan sporazum o saradnji između Crne Gore i Poljske u oblasti poljoprivrede

Saopštenje: Potpisan sporazum o saradnji između Crne Gore i Poljske u oblasti poljoprivrede Unapređenje saradnje Crne Gore i Poljske u oblasti poljoprivrede, definisano memorandumom o saradnji koji je danas potpisan u Podgorici, ići će u pravcu povećanja robne razmjene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda između dvije zemlje, razmjeni iskustava i znanja između državnih, naučnih i obrazovnih institucija, poljoprivrednika i realizaciji konkretnih investicionih projekata.

11.12.2014.

Najava: Prezentacija projekta IPARD like sjutra u Danilovgradu i Plužinama

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 12. decembra, prezentaciju IPARD like projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva, u opštinama Danilovgrad i Plužine.

11.12.2014.

Najava: Delegacija Poljske, na čelu sa ministrom poljoprivrede Marekom Savickim, u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Delegacija Poljske, na čelu sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Marekom Savickim (Marek Sawicki) boraviće u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori u periodu od 11. do 13. decembra, na poziv ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, prof.dr Petra Ivanovića.

10.12.2014.

Saopštenje: Poljoprivrednim proizvođačima sa područja Glavnog grada predstavljen IPARD like

Saopštenje: Poljoprivrednim proizvođačima sa područja Glavnog grada predstavljen IPARD like

Poljoprivrednim proizvođačima sa područja opštine Podgorica danas su predstavljeni uslovi za konkurisanje na IPARD like Javni poziv dodjele bespovratne podrške. Prezentaciji, organizovanoj u okviru info kampanje za IPARD like, održanoj u staroj zgradi Vlade prisustvovalo je oko 120 proizvođača.

10.12.2014.

Najava: Prezentacija projekta IPARD like sjutra u Herceg Novom

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 11. decembra, u Herceg Novom, prezentaciju IPARD like projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva.

10.12.2014.

Saopštenje: Projekat "Pčela i med" predstavljen i u Herceg Novom

Saopštenje: Projekat "Pčela i med" predstavljen i u Herceg Novom

Projekat „Pčela i med“ koji sprovodi Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Savez pčelarskih organizacija Crne Gore realizovan je juče i u Herceg Novom, u školi OŠ „Dašo Pavičić“. Učenici četvrtog razreda ove škole učili su o pčelarstvu, i svoje viđenje te poljoprivredne djelatnosti pretočili u slike na drvenim tablama. Njihovi radovi popunili su brojku od ukupno 745 radova osnovaca, koji će biti izloženi, najbolji nagrađeni, a svi će krasiti košnice crnogorskih pčelara.

10.12.2014.

Saopštenje: Poljoprivrednim proizvođačima iz Nikšića i Šavnika predstavljen IPARD like

U okviru info kampanje za IPARD like javni poziv za dodjelu sredstava bespovratne podrške, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja posjetili su 9. decembra opštine Nikšič i Šavnik, gdje su značajnom broju zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača predstavili uslove za konkurisanje na IPARD like javni poziv.

09.12.2014.

Najava: Prezentacija projekta IPARD like sjutra u Podgorici, Pljevljima i Žabljaku

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra, 10. decembra, prezentaciju IPARD like projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva, u Podgorici, Pljevljima i Žabljaku.

09.12.2014.

Najava: O Nacrtu zakona o vinu sjutra u Virpazaru, u četvrtak u Podgorici

Prezentacija Nacrta zakona o vinu biće održana sjutra, 10. decembra, u Virpazaru, u hotelu “13.jul”, sa početkom u 15,00h. Nacrt zakona o vinu je na javnoj raspravi od 18. novembra do 12. decembra 2014. godine. U okviru javne rasprave, prezentacija predloženog zakonskog rješenja, prethodno je održana na Cetinju, a naredna će biti organizovana u četvrtak, 11.decembra, u Podgorici, sa početkom u 14,00h(stara zgrada Vlade).

08.12.2014.

Najava: Počinje Info-kampanja za projekat IPARD like

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanja Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja počeće sjutra, 09. decembra 2014. godine info-kampanju po crnogorskim opštinama, kako bi zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima pojasnili uslove, kriterijume i mogućnosti novog projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva kroz projekat IPARD like.