Manja slova Veća slova RSSVijesti

03.12.2014.

Reagovanje MPRR povodom tvrdnji u DN „Vijesti“, da ministarstvo krši preporuke DRI, vezano za reviziju prihoda od koncesija na šume

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja dostavilo je skupštinskom Odboru za ekonomiju, finansije i budžet izvještaj o ispunjavanju preporuka Državne revizorske institucije (DRI) o reviziji prihoda budžeta po osnovu ugovora o koncesijama za šume. Ministarstvo je u okviru svojih nadležnosti preduzelo mjere kontrole rada Uprave za šume u dijelu realizacije koncesionih ugovora, prije završetka kontrole koju je sprovela DRI. U daljoj kontroli Ministarstvo je postupalo po preporukama DRI.

03.12.2014.

Stvorene osnove za uspostavljanje GIS-a u sektoru voda Crne Gore

Crna Gora je stvorila tehničke i kadrovske osnove za uspostavljanje Geografskog informacionog sistema (GIS) u sektoru voda, što će omogućiti bolje upravljanje poplavama u slivu rijeke Lim. Imajući u vidu da poplave ne poznaju granice i da je za njihovo upravljanje neophodan regionalni pristup, projekat je realizovan kroz prekograničnu saradnju sa Srbijom, uz pretpristupnu podršku Evropske unije.

02.12.2014.

Najava: U Golubovcima savjetovanje o proizvodnji i standardima povrća

Savjetodavna služba u biljnoj proizvodnji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće u srijedu, 3. decembra, savjetovanje iz povrtarske proizvodnje za proizvođače sa područja Glavnog grada.

02.12.2014.

Saopštenje: Podršku za modernizaciju voćnih zasada dobilo 17 proizvođača

Crnogorski voćari, njih 17, uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, uspostavili su ove godine u svojim zasadima sisteme za navodnjavanje, sisteme protivgradne zaštite i nabavili potporne stubove za specifične uzgojne oblike. Podrška u iznosu od 29.525€, isplaćena im je kroz agrobudžetsku mjeru „Podrška podizanju i modernizaciji proizvodnih voćnih zasada u 2014. godini“.

01.12.2014.

Isplaćeno 23.620 eura podrške za podizanje plantaža ljekovitog i aromatičnog bilja

Uslove za podršku podizanju plantažnih zasada višegodišnjeg ljekovitog i aromatičnog bilja, koja je po prvi put ove godine definisana agrobudžetom, ispunilo je 13 proizvođača, koji su zasadili ukupno 15,75 hektara. Ministarstvo im je isplatilo podršku u ukupnom iznosu od 23.620€.

01.12.2014.

Saopštenje: Potpisan još jedan ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta – na lokalitetu Ćeranića Gora u Nikšiću

Saopštenje: Potpisan još jedan ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta – na lokalitetu Ćeranića Gora u Nikšiću

Poljoprivredni proizvođač iz Nikšića Milica Radović zakupac je poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na lokalitetu Ćeranića Gora. Radović je danas u Podgorici sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petrom Ivanovićem potpisala ugovor o zakupu 38,5 hiljada metara kvadratnih zemljišta, po cijeni od 578,05 eura, na godišnjem nivou.

30.11.2014.

U Fundini otvorene dvije kaptaže, a na Kakarickoj Gori obiđena istražna bušotina gdje je pronađena voda

U Fundini otvorene dvije kaptaže, a na Kakarickoj Gori obiđena istražna bušotina gdje je pronađena voda

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović sa saradnicima otvorio je danas vodovod u Fundini, čime je riješeno pitanje vodosnabdijevanja za 30 domaćinstava u nekoliko zaselaka ovog dijela Kuča. Izgradnju je finansiralo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, a značajno učešće imali su i mještani, kroz ulaganje i u radovima. Realizaciju projekta pomogla je i Opština Podgorica...

29.11.2014.

Najava: Otvaranje vodovoda u Fundini

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović sa saradnicima otvoriće sjutra, 30. novembra, vodovod u Fundini.

29.11.2014.

Ministar Ivanović u Mojkovcu otvorio dva vodovoda i razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima

Ministar Ivanović u Mojkovcu otvorio dva vodovoda i razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima

Na području opštine Mojkovac danas su otvorena dva vodovoda, u mjestima Pržište i Slatina, čime je blizu 110 domaćinstava, koja se pretežno bave poljoprivredom, dobilo uredno vodosnabdijevanje, bolje uslove za život, ali i šansu da se proizvodnjom hrane bave još ozbiljnije.

29.11.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović na otvaranju mosta u Dobrom Polju

Saopštenje: Ministar Ivanović na otvaranju mosta u Dobrom Polju

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović prisustvovao je danas otvaranju visećeg mosta u Dobrom Polju, u Danilovgradu, koji će olakšati prevoz i prelazak pješacima, a posebno poljoprivrednicima sa ovog područja.