Manja slova Veća slova RSSMPRR

Kodeks dobre poljoprivredne prakse

Vijesti

15.11.2014.

Ministar Ivanović u Baru obišao savremenu Zelenu pijacu čije se otvaranje očekuje uskoro

Ministar Ivanović u Baru obišao savremenu Zelenu pijacu čije se otvaranje očekuje uskoro Poljoprivredni proizvođači sa područja Bara i okoline imaće priliku da proizvode prodaju u objektu napravljenom po najsavremenijim standardima, prvom te vrste u Crnoj Gori. Zelena pijaca u Bar Marketu, čije je otvaranje planirano do kraja godine, omogućiće ostalim prodavcima, kao i potrošačima i posjetiocima ovog turističkog grada trgovinu poljoprivrednim proizvodima, po visokim standardima bezbjednosti hrane. Na prezentaciji Bar Marketa danas je govorio i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, kao i izvršni direktor i investitor Tatjana Flegontova.

14.11.2014.

Najava: Ministar Ivanović na prezentaciji savremene zelene pijace u Baru

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović prisustvovaće sjutra, 15. novembra, prezentaciji Bar Marketa – savremenog kompleksa pijačnog prostora, na kome će svoje mjesto naći i poljoprivredni proizvođači sa područja barske opštine.

14.11.2014.

Saopštenje: Za izdig stoke na katune 1.651 gazdinstvo dobilo premije u iznosu od 189.165,00 eura

Saopštenje: Za izdig stoke na katune 1.651 gazdinstvo dobilo premije u iznosu od 189.165,00 eura

Poljoprivredni proizvođači, njih 1.651 iz 20 crnogorskih opština, iskoristili su podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, koja se odnosi na održivo korišćenje planinskih pašnjaka u 2014.godini. Poljoprivrednicima su kroz navedenu mjeru isplaćene premije za izdig stoke na katune, u ukupnom iznosu od 189.165,00 eura.

13.11.2014.

Saopštenje: U Sofiji održan sastanak ministara poljoprivrede Jugoistočne Evrope

Saopštenje: U Sofiji održan sastanak ministara poljoprivrede Jugoistočne Evrope

Unapređenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje, održivi razvoj ruralnih područja i bolja iskorišćenost pretpristupnih i donatorskih sredstava učiniće poljoprivrede zemalja regiona bližim Evropskoj uniji, saglasili su se učesnici VII radnog sastanka ministara poljoprivrede Jugoistočne Evrope, koji je održan 12-13 novembra u Sofiji, u Bugarskoj.

13.11.2014.

Saopštenje: Za unapređenje kvaliteta mlijeka 36 proizvođača dobilo oko 25 hiljada eura

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja izvršilo je uplatu 25.135 eura podrške za 36 proizvođača sirovog mlijeka koji su ispunili uslove prvog javnog poziva za unapređenje kvaliteta mlijeka. Vrijednost ukupno realizovanih investicija po ovom pozivu iznosi 41,892 eura. U toku je i procedura za još 32 proizvođača kojima je odobrena investicija po drugom javnom pozivu, ukupne vrijednosti 44.840 eura.

12.11.2014.

Ministar Ivanović i predstavnici Svjetske banke razgovarali o saradnji na novim projektima u poljoprivredi

Ministar Ivanović i predstavnici Svjetske banke razgovarali o saradnji na novim projektima u poljoprivredi

Nakon zvaničnog otvaranja projekta IPARD-like, u kome je, Svjetska banka jedan od partnera Crne Gore na putu daljeg jačanja crnogorske poljoprivrede, ministar Ivanović je održao sastanak sa predstavnicima ove međunarodne finansijske institucije. Tema razgovora bile su mogućnosti za poboljšanje konkuretnosti crnogorske poljoprivrede kroz druge projekte i aktivnosti Svjetske banke.

12.11.2014.

Najava: U Baru javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020

U skladu sa Programom javne rasprave, u petak, 14. novembra 2014. godine, u 11h, u sali Opštine Bar biće organizovana javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2014-2020.

12.11.2014.

Ministarstvo poljoprivrede, Evropska unija i Svjetska banka kreću u novi projekat podrške crnogorskoj poljoprivredi – IPARD-like

Ministarstvo poljoprivrede, Evropska unija i Svjetska banka kreću u novi projekat podrške crnogorskoj poljoprivredi – IPARD-like

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Evropska unija i Svjetska banka zvanično su danas otvorili novi projekat podrške crnogorskoj poljoprivredi – IPARD-like, ukupne vrijednosti 4,5 miliona eura. Od ovog iznosa 4,1 milion eura biće dostupno poljoprivrednim proizvođačima u vidu bespovratne podrške. Projekat su danas u zgradi Vlade ozvaničili ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, šef Delegacije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič, predstavnik Svjetske banke Mauricio Guadanji (Maurizio Guadagni) i direktor Direktorata za IPARD plaćanja Blagota Radulović.

11.11.2014.

Saopštenje: Održan sastanak predstavnika mljekare "Nika“ i Ministarstva poljoprivrede

Saopštenje:  Održan sastanak predstavnika mljekare "Nika“ i Ministarstva poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastaviće da posreduje između Crnogorske komercijalne banke (CKB) i ukrajinskog investitora „Tera fud“, kako bi se što prije pronašlo rješenje problema za nikšićku mljekaru „Nika“, rezultat je sastanka predstavnika mljekare i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića sa saradnicima.

11.11.2014.

Najava: Crna Gora, Evropska unija i Svjetska banka na istom zadatku: počinje novi projekat bespovratne podrške poljoprivrednicima, IPARD-like

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Delegacije EU u Crnoj Gori i Svjetske banke ozvaničiće sjutra, 12. novembra, u Podgorici početak novog projekta bespovratne podrške crnogorskim poljoprivrednicima – IPARD-like.