Manja slova Veća slova RSSVijesti

27.06.2015.

Najava: Ministarstvo i ove godine podržalo smotru priplodnih konja koja se sjutra održava na Njegovuđi

Smotra najboljih priplodnih konja, koja se tradicionalno održava svake godine 28. juna, na Njegovuđi u opštini Žabljak, biće održana sjutra, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Na smotri će učestvovati poljoprivredni proizvođači sa svojim priplodnim grlima, sa područja četiri opštine: Žabljak, Šavnik, Mojkovac i Pljevlja.

27.06.2015.

Saopštenje: Studijska posjeta Poljskoj crnogorskim proizvođačima bila dobra prilika za edukaciju

Saopštenje: Studijska posjeta Poljskoj crnogorskim proizvođačima bila dobra prilika za edukaciju

Grupa crnogorskih poljoprivrednika, predstavnici savjetodavnih službi i medija boravili su u studijskoj posjeti Poljskoj, članici EU koja je u pretpristupnom periodu postigla veliki napredak u poljoprivredi. Mladi proizvođači iz svih krajeva Crne Gore koji se bave voćarstvom i stočarstvom imali su priliku da saznaju kako su poljske kolege širili i organizovali poljoprivrednu proizvodnju, usvajali standarde, koristili EU fondove, uvezali proizvodnju sa preradom, kako su postigli konkuretnost na evropskom tržištu i profitirali kada su se adekvatno udružili.

27.06.2015.

JAVNI POZIV za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora slatkovodne akvakulture za 2015. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom B.2 Podrška razvoju sektora slatkovodnog ribarstva i slatkovodne akvakulture, mjera B-2.2.1 objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora slatkovodne akvakulture za 2015. godinu.

27.06.2015.

JAVNI POZIV za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture za 2015. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture, mjera B-1.2.1. objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture za 2015. godinu.

27.06.2015.

JAVNI POZIV za dodjelu podrške za poboljšanje zaštite uzgajališta od predatora za 2015. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2015. godinu i budžetskom linijom B.1 Podrška razvoju sektora morskog ribarstva i marikulture, mjera B-1.2.2. objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje zaštite uzgajališta od predatora za 2015. godinu.

26.06.2015.

Saopštenje: Na skupu u Sofiji osnovana Asocijacija za promociju saradnje u oblasti poljoprivrede između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope

Saopštenje: Na skupu u Sofiji osnovana Asocijacija za promociju saradnje u oblasti poljoprivrede između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope

Predstavnici Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope osnovali su danas u Sofiji Asocijaciju za promociju saradnje u oblasti poljoprivrede. Osnivači su, osim Kine, Albanija, Bugarska, Češka, Mađarska, Litvanija, Rumunija, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Estonija, Letonija, Makedonija, Poljska, Srbija, Slovenija i Crna Gora.

25.06.2015.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom usvajanja Strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja 2015-2020 s Predlogom akcionog plana za usaglašavanje s pravnom tekovinom EU Poglavlje 11 - Poljoprivreda i ruralni razvoj i Strategije ribarstva Crne Gore 2015-2020 s Predlogom akcionog plana za prenošenje, implementaciju i prevođenje pravne tekovine EU. Video

25.06.2015.

Gostovanje ministra Ivanovića u emisiji “Nedjeljom o selu i poljoprivredi” na Radiju CG

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović gostovao je 21.juna u emisiji “Nedjeljom o selu i poljoprivredi”, na Radiju Crne Gore.

24.06.2015.

Saopštenje: Započete investicije u Fabrici stočne hrane u Spužu i pokrenuta proizvodnja jaja na farmi u Martinićima

Saopštenje: Započete investicije u Fabrici stočne hrane u Spužu i pokrenuta proizvodnja jaja na farmi u Martinićima

Fabrika stočne hrane u Spužu, koja je do nedavno bila u stečaju, dobila je novog vlasnika – firme "Agromont" i "Agroglob". Započeta je realizacija investicije vrijedne 1,5 miliona eura. Prve isporuke stočne hrane očekuju se do kraja godine. Pokretanjem proizvodnje stočne hrane zadovoljiće se potrebe živinarske farme u Martinićima, koju je prethodno, takođe iz stečaja, kupio "Agromont". Stočna hrana biće dostupna i crnogorskim farmerima.

23.06.2015.

Pregled ponuda za dodjelu lovišta na korišćenje

Na osnovu člana 15 Zakona o divljači i lovstvu („Službeni list CG” broj 52/08), a u vezi sa zaključkom Vlade Crne Gore sa sjednice od 12.02.2015. godine, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, raspisalo je Javni konkurs za dodjelu lovišta na korišćenje, koji je objavljen u dnevnom listu: „Pobjeda“ od 07.05.2015. godine i na sajtu Ministarstva.