Manja slova Veća slova RSSVijesti

26.02.2015.

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore Izjava ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića nakon sjednice Vlade Crne Gore povodom utvrdjivanja Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stočarstvu i Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti dobrobiti životinja...

25.02.2015.

Saopštenje: Tri dana do isteka roka za podršku iz IPARD-like projekta zahtjeve dostavilo 202 poljoprivrednika

Na adresu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja do danas je stiglo 202 zahtjeva poljoprivrednih proizvođača za bespovratnu podršku investicijama u gazdinstva kroz IPARD like projekat.

24.02.2015.

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Kristiana Poše

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora Mađarske u Crnoj Gori Kristiana Poše

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Kristianom Pošom. U dužem srdačnom razgovoru ministar Ivanović i ambasador Poša iskazali su zadovoljstvo prijateljskim odnosima Crne Gore i Mađarske, kao i spremnost za unapređenje saradnje dvije zemlje u oblasti poljoprivrede.

23.02.2015.

Ministar Ivanović o zahtjevima članova Lovačkog društva “Malesija”, mini intervju u DN “Pobjeda”

Lovačko društvo „Malesija“ nije se ni prijavilo na raspisani oglas. Zato su neosnovane tvrdnje da im nadležni ne daju da gazduju "svojom teritorijom". Lijepo je da postoji lokal patriotizam, ali nije lijepo da lokal patriotizam uzburkuju političke strasti. Valjda lovstvo treba da bude plemenito, uzvišeno, van političkog tračarenja. Zato se pitam da li lovci hoće da se bave lovom ili politikom?

22.02.2015.

Poljoprivrednicima ostalo pet dana za podnošenje zahtjeva za IPARD like podršku

Crnogorski poljoprivredni proizvođači imaju još pet dana za podnošenje zahtjeva za bespovratnu podršku investicijama u gazdinstva kroz IPARD like projekat.Od početka roka za prijavljivanje na javni poziv, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja primilo je 125 zahtjeva poljoprivrednika za podršku.

20.02.2015.

Saoštenje: Na Balkanskom šumarskom forumu u Sofiji potpisan Memorandum o razumijevanju

Saoštenje: Na Balkanskom šumarskom forumu u Sofiji potpisan Memorandum o razumijevanju

Inicijativa za povezivanje šumarskih sektora balkanskih zemalja dobila je i formalni smisao potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju, na Balkanskom šumarskom forumu koji se održavao od 17. do 20. februara u Sofiji(Bugarska). Crnogorsku delegaciju predvodio je generalni direktor Direktorata za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju Adem Fetić.

20.02.2015.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja prisustvovali časovima pčelarske škole u Andrijevici

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja prisustvovali časovima pčelarske škole u Andrijevici

Pčelarstvo u Crnoj Gori sve više dobija na značaju, a pokazatelj da ima ozbiljnu perspektivu, između ostalog, je otvaranje prve pčelarske škole za najmlađe. Školu „Komska pčelica“ organizovanu u Andrijevici trenutno pohađa oko 60 polaznika, djece uzrasta od 13 do 17 godina. Časovima, koji se održavaju u prostoriji OŠ „Bajo Jojić“, prisustvovao je i Generalni direktor Direktorata za ruralni razvoj Darko Konjević, sa saradnicima, i tom prilikom se uvjerio u veliku zainteresovanost najmlađih stanovnika ovog ruralnog područja da se edukuju i u budućnosti bave pčelarstvom.

19.02.2015.

Obavještenje Fitosanitarne uprave: Obuka za korisnike srestava za zaštitu bilja

Radi smanjenja rizika od prekomjerne upotrebe sredstava za zaštitu bilja, a samim tim zaštite zdravlja ljudi i životinja, kao i životne sredine, Fitosanitarna uprava Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja će do kraja ove godine organizovati kurseve za poljoprivredne proizvođače i druge korisnike ovih sredstava. Cilj edukacije je da se subjekti koji prometuju i koriste sredstava za zaštitu bilja pripreme za novi sistem koji će se primjenjivati od 1. jula 2016. godine, a prema kome će sredstva za zaštitu bilja moći da kupuju samo lica koja imaju legitimaciju da su prošla pomenutu obuku.

16.02.2015.

Saopštenje: Počela isplata staračkih naknada za februar

Isplata staračkih naknada za februar 2015. godine počeće sjutra, 17. februara. Za ovu namjenu iz budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja obezbijeđena su sredstva u iznosu 197.480,00€ za 4.937 korisnika...

15.02.2015.

Najava: Radionica o IPARD like projektu u Podgorici

Predstavnici Direktorata za IPARD plaćanje Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održaće sjutra radionicu o IPARD like projektu za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Podgorica, Danilovgrad i Cetinje.Radionica će biti održana u Podgorici u staroj zgradi Vlade, sa početkom u 12,00h.