Manja slova Veća slova RSSVijesti

12.01.2015.

Spoljnotrgovinska razmjena poljoprivrednim proizvodima za jedanaest mjeseci 2014. godine

Ukupna spoljnotrgovinska razmjena Crne Gore za period januar-novembar 2014. godine, prema prelimina-rnim podacima MONSTAT, iznosila je 1.933,6 miliona eura ili 1,6% manje u odnosu na isti period prethodne godine. Vrijednost ukupno izvezene robe iznosila je 309,6 miliona eura (ili 9,6% manje u odnosu na isti period prethodne godine), dok je ukupna vrijednost uvoza iznosila 1.624 miliona eura (što je jedanko uvozu u istom periodu prošle godine). Pokrivenost ukupnog uvoza izvozom iznosila je 19,1% (u istom periodu prethodne godine iznosila je 21%).

03.01.2015.

Saopštenje: Otvoren vodovod Bezuja u opštini Plužine

Saopštenje: Otvoren vodovod Bezuja u opštini Plužine

Mještani sela Bezuja u Plužinama, tačnije 25 domaćinstava koja se pretežno bave stočarstvom, imaće u narednom periodu uredno i kvalitetno vodosnabdijevanje. Otvaranje vodovoda u jednom od rijetkih pivskih sela koje nema problem sa odlivom stanovništva značiće bolje uslove za život i ostanak mještana u tom kraju, kao i preduslov za dalji razvoj poljoprivrede. Vodovod Bezuja danas je otvorio ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović sa saradnicima, zajedno sa predsjednikom Opštine Plužine Mijuškom Bajagićem i mještanima.

31.12.2014.

Ministar Ivanović čestitao poljoprivrednim proizvođačima predstojeću 2015. godinu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović čestitao je poljoprivrednim proizvođačima i članovima njihovih porodica Novu 2015. godinu, sa željom da ih prati zdravlje i sreća i da budu uspješni u djelatnostijma kojima se bave.

30.12.2014.

Veterinarska uprava će od danas ponovo izdavati rješenja za uvoz preživara iz Srbije

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Veterinarska uprava će od danas ponovo izdavati rješenja o ispunjenosti veterinarsko sanitarnih uslova za uvoz preživara namjenjenih držanju odnosno uzgoju sa teritorije Republike Srbije na teritoriju Crne Gore.

29.12.2014.

Saopštenje: U preradu na porodičnim gazdinstvima u 2014. godini investirano 235.393,57 eura

Tokom 2014. godine, 34 poljoprivredna proizvođača iskoristili su agrobudžetsku podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja za investiranje u preradu na porodičnim gazdinstvima. Proizvođači su uspješno ispunili uslove javnog poziva za mjeru koja se odnosi na jačanje konkuretnosti poljoprivrede i dobili podršku u iznosu od 117.696,76 eura. Obzirom da je riječ o podršci od 50 odsto vrijednosti investicije, ukupno su uložili 235.393,57 eura. Po ovom javnom pozivu pristiglo je ukupno 63 apikacije.

28.12.2014.

Saopštenje: Sjutra počinje rok za predaju zahtjeva za IPARD like podršku

Poljoprivredni proizvođači u Crnoj Gori od sjutra, 29. decembra, mogu predavati zahtjeve za bespovratnu podršku investicijama kroz IPARD like javni poziv, kroz koji će im na raspolaganju biti ukupno 4,1 milion eura podrške.

28.12.2014.

Najava: Ponovo prezentacija projekta IPARD like u Nikšiću

Predstavljanje IPARD like projekta bespovratne podrške investicijama u poljoprivredna gazdinstva biće organizovano drugi put u okviru info-kampanje za poljoprivredne proizvođače iz Nikšića. Prezentacija će se održati sjutra, 29. decembra, u opštinskoj sali, sa početkom u 10,00h.

27.12.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović obišao poljoprivredne proizvođače na području Herceg Novog

Saopštenje: Ministar Ivanović obišao poljoprivredne proizvođače na području Herceg Novog

Na području opštine Herceg Novi postoje potencijali i projekti u oblasti poljoprivrede koji mogu doprinijeti da se poveća proizvodnja, otvore nova radna mjesta i vrati nekadašnja prepoznatljivost ovog područja po proizvodnji cvijeća, agruma, a povrća, jagnjećeg i jarećeg mesa u zaleđu grada. To je potvrdila i današnja radna posjeta ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petra Ivanovića opštini Herceg Novi.

26.12.2014.

Najava: Radna posjeta ministra Ivanovića opštini Herceg Novi

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović boraviće sjutra, 27. decembra, u radnoj posjeti opštini Herceg Novi. Ministar će tom prilikom obići nekoliko poljoprivrednih gazdinstava sa područja hercegnovske opštine. Poljoprivrednicima će biti predstavljen i IPARD like projekat podrške investicijama u gazdinstva.

26.12.2014.

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora UAE Hafsa Al Ulame

Saopštenje: Susret ministra Ivanovića i ambasadora UAE Hafsa Al Ulame

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović susreo se sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Hafsom Al Ulamom. U dužem i srdačnom razgovoru ministar Ivanović i ambasador Al Ulama iskazali su zadovoljstvo prijateljskim odnosima Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata, i iskazali spremnost za unaprjeđenje saradnje dvije zemlje u oblasti poljoprivrede.