Manja slova Veća slova RSSVijesti

28.04.2016.

Ministar Ivanović posjetio DKP

Ministar Ivanović posjetio DKP Investicija u Novi duvanski kombinat odvija se planiranom dinamikom. U završnoj fazi je remont mašina i opreme. Početak proizvodnje očekuje se do 20. maja. U fabrici trenutno radi 34 zaposlena, dok će započinjanjem proizvodnje svih 66 bivših radnika DKP u stečaju dobiti mogućnost da rade. Takođe, stvoriće se prostor za zapošljavanje još 20-tak novih radnika. Uskoro se očekuje početak radova na izgradnji nove fabrike, saopštili su danas predstavnici investitora arapske kompanije BMJ Industies FZ LLC, koji su zajedno sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petrom Ivanovićem obišli staru fabriku.

28.04.2016.

Poziv za javnu raspravu o nacionalnom planu za održivu upotrebu sredstava za zaštitu bilja

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona (“Službeni list Crne Gore”, broj 12/12) obavještava zainteresovanu javnost da

27.04.2016.

Počela isplata staračkih naknada za april

Počela je isplata staračkih naknada za april 2016. godine. Za ovu namjenu Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obezbijedilo je potrebna sredstva za sve korisnike koji imaju pravo na isplatu ove vrste podrške.

27.04.2016.

U Briselu se održava Ministarska konferencija o upravljanju ribarstvom u Mediteranu

U Briselu se održava Ministarska konferencija o upravljanju ribarstvom u Mediteranu

Crnu Goru treba izuzeti od mjera EU za regulaciju morskog ribarstva koje se ogledaju u smanjenju ribarske flote i broja ribolovnih dana, poručio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović učesnicima današnje Ministarske konferencije o upravljanju ribarstvom u Mediteranu koja se održava u Briselu, u organizaciji Generalne komisije za ribarstvo.

27.04.2016.

Ministarstvo poljoprivrede izvršilo uplatu sredstava za bivše radnike mljekare „Nika“

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja realizovalo je dogovorene obaveze sa sastanka koji je juče održan sa predstavnicima radnika mljekare NIKA d.o.o u stečaju i stečajnim upravnikom. Uplaćena su sredstva u ukupnom iznosu od 188.273,98 eura na račun stečajnog dužnika kod Privrednog suda. Na ovaj način ispunjena je preuzeta obaveza za isplatu pripadajućih zarada 65 bivših radnika mljekare „Nika” u stečaju

27.04.2016.

U Podgorici svečano otvoren prostor IPARD Agencije

U Podgorici svečano otvoren prostor IPARD Agencije

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima i poljoprivrednim proizvođačima svečano je danas otvorio nove prostorije Direktorata za IPARD plaćanja (IPARD Agencije). Time je ispunjen važan preduslov za punu akreditaciju Agencije. Akreditacijom IPARD Agencije crnogorskim poljoprivrednicima biće omogućeno korišćenje sredstva iz IPARD programa. Obezbjeđivanje adekvatnog prostora, definisanog standardima EU, snažna je poruka u susret otvaranju pregovora sa EU u poglavljima u oblasti poljoprivrede.

26.04.2016.

Vlada obezbijedila sredstva za isplatu zaostalih plata bivšim radnicima mljekare „Nika“

Vlada obezbijedila sredstva za isplatu zaostalih plata bivšim radnicima mljekare „Nika“

Vlada Crne Gore obezbijedila je sredstva potrebna za isplatu zaostalih plata bivših zaposlenih u mljekari „NIKA“ u stečaju u ukupnom iznosu od 188.273,98 eura. Na današnjem sastanku ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof dr Petrom Ivanovićem upoznao je predstavnike radnika sa usvojenim rješenjem i konkretnim koracima. Procedura isplate precizirana je sa predstavnikom Privrednog suda.

26.04.2016.

Svečano otvaranje novih prostorija Direktorata za plaćanja

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović sa saradnicima svečano će sjutra, 27. aprila, otvoriti nove prostorije Direktorata za plaćanja - Agencije za plaćanja, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

25.04.2016.

Raste interesovanje stranih investitora za drvopreradu

Raste interesovanje stranih investitora za drvopreradu

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović i predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović razgovarali su sa vlasnicima firmi HDM iz Holandije, g-dinom Hans Frentz i Bihor“ iz Luksemburga, g-dinom Edinom Latićem. Glavne teme bile su otvaranje novih radnih mjesta, unapređenje života u ruralnim područjima, uvođenje inovacija i istraživanja u oblasti šumarstva, usavršavanje i edukacija mladih ljudi.

24.04.2016.

Profesionalni ribari iz Crne Gore zadovoljni studijskom posjetom Italiji

Profesionalni ribari iz Crne Gore zadovoljni studijskom posjetom Italiji

Profesionalni ribari iz Crne Gore tokom trodnevnog boravka u studijskoj posjeti Italiji imali s priliku da se upoznaju sa načinom na koji se njihove italijanske kolege bave izlovom sitne plave ribe i tune. Iskustvo italijanskih ribara potvrdilo je da su ključne pretpostavke uspješnog ribolova moderni brodovi, savremeni alati, organizovana udruženja, poštovanje standarda bezbjednosti hrane, ali i bolja promocija važnosti ribe u ishrani u cilju povećanja potrošnje.