Manja slova Veća slova RSSVijesti

11.08.2016.

Reagovanje direktorice Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesne Daković povodom komentara Darka Šukovića na Portalu Antena M.

Reagovanje direktorice Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesne Daković povodom komentara Darka Šukovića na Portalu Antena M. Poštovani gospodine Šuković, Razumijemo da cilj opravdava sredstvo. Ali, nijedan cilj ne može biti toliko uzvišen da bi opravdao upotrebu nečasnih sredstava. A koliko su časne Vaše namjere, ostavljamo Vašim uvaženim čitaocima da zaključe. Takođe, razumijemo da se ne valja kačiti sa medijima, jer oružje je kod Vas. Ali, smatramo da časno radimo svoj posao, da dajemo sve od sebe da zaštitimo poljoprivredne proizvođače i da ne želimo da budemo nijemi glineni golubovi koje ćete da gađate Vašim oružjem.

11.08.2016.

Vakcinisano više od 77 odsto populacije goveda u Crnoj Gori

Na teritoriji Crne Gore vakcinisano je više od 77 odsto ukupne populacije goveda. Taj procenat je veći i iznosi oko 99 odsto u područjima koja su proglašena zaraženim i ugroženim.

09.08.2016.

Direktorica Uprave za bezbjednost hrane Vesna Daković demantovala medijske navode da se oboljela goveda nepropisno zatrpavaju

Direktorica Uprave za bezbjednost hrane Vesna Daković demantovala medijske navode da se oboljela goveda nepropisno zatrpavaju

Direktorica Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković oštro je demantovala informacije koje je danas objavio portal Antena M “da se uginula goveda oboljela od kvrgave kože neadekvatno zatrpavaju”.

08.08.2016.

Preporuka za zastitu od muve masline

Izvještaj: Pregled ploda maslina i klopki na prisustvo muve masline – PREPORUKA TRETIRANJE

06.08.2016.

Apel stočarima da ne transportuju goveda i strogo prate uputstva terenskih veterinara

S obzirom na ozbiljnost situacije zbog pojave bolesti kvrgave kože goveda u Crnoj Gori, Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove apeluje na sve držaoce goveda da sarađuju, prate preporuke i poštuju zakonske obaveze definisane Naredbom za suzbijanje bolesti.

05.08.2016.

Zbog bolesti goveda u Beogradu organizovan hitan regionalni sastanak predstavnika veterinarskih službi

Direktorica Uprave za bezbijednost hrane, veterinu u fitosanitrane poslove Vesna Daković sa saradnicima prisustvuje danas, 5. avgusta, regionalnom sastanku predstavnika veterinarskih službi koji se održava u Beogradu.

05.08.2016.

Informacija o trenutnoj situaciji i mjerama za spriječavanje širenja bolesti kvrgave kože goveda

Prema posljednjim rezultatima analiza u Crnoj Gori je potvrđeno 137 slučajeva bolesti kvrgave kože goveda, i to u sledećim opštinama: Gusinje, Berane, BijeloPolje, Kolašin, Mojkovac, Plav, Rožaje i Žabljak.

04.08.2016.

Bistrije vidi noj sa glavom u pijesku nego Stijepović

Gospodin Darko Stijepović, direktor NVO Centar za razvoj Durmitora, po svom ustaljenom običaju iznio je niz neistina, koje su DN “Dan”, ne mareći za elementarna pravila novinarske profesije, objavile. Zbog crnogorske javnosti, a ne zbog gospodina Stijepovića, koji iz perspektive noja traži samo njemu znan put kroz maglu, želimo da istakneme sledeće:

30.07.2016.

Mugoša krši koalicioni sporazum, a u tome mu zdušno pomažu Vijesti

Zaprepašćeni smo jednostranim i politikantskim pristupom ministra Budimira Mugoše koji pokušava da odbrani svog mentora i svog savjetnika-kontrolora u Ministarstvu, gospodina Milana Markovića...

30.07.2016.

Informacija o trenutnoj situaciji i mjerama za spriječavanje širenja bolesti kvrgave kože goveda

Prema posljednjim rezultatima analiza, u Crnoj Gori je do danas potvrđeno 47 slučajeva bolesti kvrgave kože goveda, i to u sljedećim opštinama: