Manja slova Veća slova RSSVijesti

21.02.2016.

Intervju ministra Ivanovića za Glas Amerike

Intervju ministra Ivanovića za Glas Amerike Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović u intervjuu za Glas Amerike govorio je o trendovima razvoja crnogorske poljoprivrede na putu ka EU, mjerama i projektima podrške iz Agrobudžeta i EU fondova, kao i mogućnostima za rast konkuretnosti crnogorskih proizvođača. Video

20.02.2016.

Najava: Ministar Ivanović u radnoj posjeti opštini Danilovgrad

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće u nedjelju, 21. februara, u radnoj posjeti opštini Danilovgrad.

19.02.2016.

Ministar Ivanović gostovao u emisiji “Agrosaznanje” na Televiziji Crne Gore

Ministar Ivanović gostovao u emisiji “Agrosaznanje” na Televiziji Crne Gore

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović gostovao je u emisiji “Agrosaznanje” na Televiziji Crne Gore. U razgovoru sa urednicom Jelicom Pantović, Ministar je predstavio Agrobudžet za 2016. odnosno politiku i mjere podrške koje će biti na raspolaganju poljoprivrednim proizvođačima u ovoj godini. Teme razgovora bili su i mogućnosti za investicije kroz projekte bespovratne podrške kao što je IPARD-like, kao i drugi oblici podrške i podsticanja poljoprivrednika da dostižu nove standarde i povećavaju konkuretnost. Video

16.02.2016.

Poziv na javnu raspravu o Nacrtu strategije upravljanja vodama

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona (“Službeni list Crne Gore”, broj 12/12) obavještava zainteresovanu javnost da pokreće Javnu raspravu o nacrtu Strategije upravljanja vodama.

15.02.2016.

Ministar Ivanović boravio u radnoj posjeti opštini Gusinje

Ministar Ivanović boravio u radnoj posjeti opštini Gusinje

Za unapređenje poljoprivredne proizvodnje na području Gusinja postoje značajni potencijali koje treba intenzivnije valorizovati korišćenjem raznih vidova podrške države, zajednička je ocjena predstavnika lokalne samouprave i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja sa sastanka upriličenog tokom radne posjete ministra Ivanovića ovoj opštini.

14.02.2016.

U Petnjici zavšena prva faza vodovoda koji će snabdijevati oko 600 domaćinstava, predstavljene mjere podrške Ministarstva

U Petnjici zavšena prva faza vodovoda koji će snabdijevati oko 600 domaćinstava, predstavljene mjere podrške Ministarstva

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović tokom radne posjete Opštini Petnjica obišao je sa saradnicima radove na prvoj fazi vodovoda, sa kojeg će se, kada se završi, snabdijevati oko 600 domaćinstava u desetak sela. Sa predsjednikom Opštine Petnjica Samirom Agovićem razgovarao je o dinamici nastavka radova na vodovodu u ovoj godini, ali i o ostalim infrastrukturnim projektima za poboljšanje uslova za razvoj poljoprivredne proizvodnje i ruralnih područja.

13.02.2016.

Ministar Ivanović uputio čestitku Radiju CG povodom Svjetskog dana radija

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović povodom Svjetskog dana radija, uputio je čestitku uredništvu, novinarima i svim zapoleslenima u Radiju Crne Gore.

13.02.2016.

Ministar Ivanović posjetio Opštinu Andrijevica i poljoprivredne proizvođače

Ministar Ivanović posjetio Opštinu Andrijevica i poljoprivredne proizvođače

Podaci o rastu površina pod zasadima voća(35 hc novih u 2015), broja organskih proizvođača(od 31 registrovanog 10 novih) i značajnim iznosima investicija u poljoprivredna gazdinstva koje su realizovane ili ugovorene tokom protekle godine pokazuju da je opština Andrijevica s pravom razvoj bazirala na oblasti poljoprivrede. Da na tom putu Andrijevica i poljoprivrednici sa tog područja imaju punu podršku države potvrdila je i nova radna posjeta Ministra prof. dr Petra Ivanovića.

11.02.2016.

Najava: Radna posjeta ministra Ivanovića opštini Petnjica

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović boraviće u subotu, 13. februara, u radnoj posjeti opštini Petnjica.