Manja slova Veća slova RSSVijesti

13.02.2017.

Poziv za davanje sugestija na predlog granica vinogradarskih područja

U okviru projekta „Tehnička podrška izradi nove rejonizacije vinogradarskih područja Crne Gore“ koji je finansiran od strane EU, a implementiran u okviru Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, definisani su prijedlozi granica određenih vinogradarskih geografskih proizvodnih područja Crne Gore.

10.02.2017.

Počela realizacija IPA projekta “Jačanje kontrole i upravljanja u ribarstvu”

Cilj je da se kroz projekat, vrijedan 450.000 eura, osnaži i unaprijedi informacioni sistem, kao i da se obuči administracija, ribarska inspekcija, naučnici i ribari za korišćenje informacionih tehnologija u svrhu efikasnije kontrole i jednostavnijeg izvještavanja i upravljanja ribarskim sektorom u Crnoj Gori.

10.02.2017.

Mjere podrške iz Agrobudžeta predstavljene poljoprivrednicima iz Kolašina i Mojkovca

Mjere podrške iz Agrobudžeta predstavljene poljoprivrednicima iz Kolašina i Mojkovca

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja održali su juče, 9. februara, prezentaciju mjera Agrobuđžeta za 2017. godinu, poljoprivrednim proizvođačima sa područja opština Kolašin i Mojkovac.

10.02.2017.

Procjene UNECE – a o potencijalima za održivi razvoj u slivu rijeke Save

Crna Gora je u oblasti upravljanja vodnim resursima u prethodnom periodu intezivirala saradnju sa međunarodnim institucijama u toj oblasti, a pogotovo sa UNECE-om (Ekonomska Komisija Ujedinjenih Nacija za Evropu).

09.02.2017.

Agrobudžet za 2017. godinu predstavljen u Gusinju, Plavu, Petnjici i Rožajama

Agrobudžet za 2017. godinu predstavljen u Gusinju, Plavu, Petnjici i Rožajama

Za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Gusinje, Plav, Petnjica i Rožaje tokom prethodna dva dana održana je prezentacija Agrobudžeta za 2017. godinu.

09.02.2017.

Počela isplata staračkih naknada za januar

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava korisnike staračke naknade da je počela isplata za januar 2017. godine.

07.02.2017.

Prezentacija Agrobudžeta u Kolašinu, Mojkovcu, Šavniku i Žabljaku

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja sa prezentacijama Agrobudžeta za 2017. godinu po opštinama. Tokom četvrtka i petka, 09. i 10. februara, raspoložive mjere podrške za 2017. godinu biće predstavljene poljoprivrednim proizvođačima sa područja opština Kolašin, Mojkovac, Šavnik i Žabljak.

06.02.2017.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović posjetio opštinu Nikšić

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović posjetio opštinu Nikšić

Poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima sa područja Nikšića danas su predstavljene brojne mjere i mogućnosti podrške koje imaju iz nacionalnog budžeta, kao i aktuelnih projekata finansiranih iz EU fondova. Prezentacijama je prisustvovao potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović koji je boravio u radnoj posjeti opštini Nikšić.

06.02.2017.

Prezentacija Agrobudžeta za 2017. godinu u više sjevernih opština

Poljoprivrednim proizvođačima sa teritorija opština Plav, Gusinje, Petnjica i Rožaje, 7. i 8. februara biće predstavljen Agrobudžet za 2017. godinu.

03.02.2017.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović u radnoj posjeti opštini Nikšić

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović boraviće u ponedjeljak, 6. februara, u radnoj posjeti opštini Nikšić.