Manja slova Veća slova RSSVijesti

08.05.2017.

Dodijeljena rješenja o podršci za 44 mlada poljoprivrednika iz svih krajeva Crne Gore

Dodijeljena rješenja o podršci za 44 mlada poljoprivrednika iz svih krajeva Crne Gore Mladi ljudi, njih 44 iz svih krajeva Crne Gore, dobili su danas rješenja o podršci Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u iznosu od 10.000 eura, sa kojima će krenuti u poljoprivrednu proizvodnju. Istovrmeno, svakom od njih dodijeljen je mentor koji će ih pratiti, pružati stručnu i savjetodavnu podršku, kako bi što uspješnije realizovali definisane biznis ideje i postali održivi poljoprivredni proizvođači...

08.05.2017.

Javni poziv za dodjelu podrške organskoj proizvodnji

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške organskoj proizvodnji za 2017. godinu, u okviru agrobudžetske mjere „Podrška organskoj proizvodnji“.

05.05.2017.

Najava: U Mojkovcu svečano uručenje rješenja o dodjeli podrške mladim poljoprivrednicima

Najava: U Mojkovcu svečano uručenje rješenja o dodjeli podrške mladim poljoprivrednicima

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, u ponedjeljak, 8. maja, u Mojkovcu, uručiće rješenja o dodjeli podrške za 44 mlada poljoprivrednika.

04.05.2017.

Produžen rok za podnošenje zahtjeva za premije u stočarstvu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja produžilo je do 10. maja rok za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje premija u stočarskoj proizvodnji, zbog većeg broja zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača koji ispunjavaju uslove za ostvarivanje ovog prava.

04.05.2017.

Nije bilo prijavljenih kandidata NVO za člana radne grupe za izradu zakona o uređenju tržišta

Na osnovu javnog poziva koje je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo 09. 03. 2017. godine za predlaganje predstavnika nevladinih organizacija za člana radne grupe za izradu Nacrta Zakona o strukturnim mjerama, uređenju tržišta i državnoj pomoći u ribarstvu, u predviđenom roku nije bilo prijavljenih kandidata od strane nevladinih organizacija.

28.04.2017.

Uz inspektore, za kontrolu vodotoka nadležno još 85 komunalnih službenika

Uz inspektore, za kontrolu vodotoka nadležno još 85 komunalnih službenika

U cilju stvaranja uslova za efikasnu kontrolu sprovođenja moratorijuma na eksploataciju šljunka i pjeska u crnogorskim vodotocima, Vlada je danas donijela uredbu kojom se dio poslova Uprave za inspekcijske poslove povjerava Glavnom Gradu Podgorica i opštinama Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Nikšić i Rožaje.

28.04.2017.

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović razgovarao sa predstavnicima investitora u Novi duvanski kombinat o dinamici gradnje fabrike

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović održao je sastanak sa predstavnicima investitora u Novi duvanski kombinat, arapske kompanije BMJ Industries, kao i izvođača radova na izgradnji nove fabrike, kako bi se upoznao sa dinamikom radova i realizacijom projekta od presudnog značaja za razvoj duvanske industrije u Crnoj Gori.

27.04.2017.

Radionice za proizvođače mlječnih proizvoda na gazdinstvu u Petnjici i Rožajama

Naredna radionica Ministarstva poljoprivrede na temu potencijala za proizvodnju sira i drugih mliječnih proizvoda na sopstvenom gazdinstvu, kao i mjerama podrške koje mogu da ostvare proizvođači, u petak, 28. aprila, biće održana u Petnjici i Rožajama.

25.04.2017.

Uz podršku Ministarstva poljoprivrede kozari nabavili visokokvalitetne priplodne jarčeve

Uz podršku Ministarstva poljoprivrede kozari nabavili visokokvalitetne priplodne jarčeve

Poljoprivredni proizvođači iz više crnogorskih opština koji se bave kozarstvom preuzeli su juče visokokvalitetne priplodne jarčeve koje su nabavili uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Raspodjela je obavljena na farmi u Župi, u Nikšiću.

25.04.2017.

Radionica na temu potencijala i podrške preradi mlijeka sjutra u Kolašinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Službom za selekciju stoke nastavlja sa organizovanjem radionica na temu potencijala za proizvodnju sira i drugih mliječnih proizvoda na sopstvenom gazdinstvu, kao i mjera podrške koje mogu da ostvare proizvođači.