Manja slova Veća slova RSSVijesti

11.04.2019.

Javni poziv za izbor kontrolnog tijela za ocjenu usaglašenosti sa tehničkim zahtjevima za drvene ploče I namještaj

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja raspisuje Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za izbor - ovlašćivanje kontrolnog tijela, na period od četri godine, za obavljanje poslova ocjenjivanja usaglašenosti za potrebe organa državne uprave u skladu sa Pravilnikom o tehničkim zahtjevima za drvene ploče i namještaj (,,SL.list CG”, br.71/18)

10.04.2019.

Potpredsjednik Simović na regionalnoj IPARD radionici: Podrška EU sektoru poljoprivrede sve vidljivija na terenu

Potpredsjednik Simović na regionalnoj IPARD radionici: Podrška EU sektoru poljoprivrede sve vidljivija na terenu

Crna Gora i njeni poljoprivredni proizvođači već značajno osjećaju benefite pretpristupne podrške EU za razvoj poljoprivrede i ruralnih područja. U kontekstu realizacije aktuelnog IPARD programa bespovratne podrške investicijama, potrebno je ubrzati proces ugovaranja podrške, jer su njeni efekti, kroz modernizaciju poljoprivrede, otvaranje novih radnih mjesta i razvoj ruralnih sredina, najvidljiviji na terenu, ocijenio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović na skupu posvećenom IPARD-u, koji se održava u Bečićima...

09.04.2019.

Najava: Potpredsjednik Simović otvoriće međunarodni skup na temu IPARD-a

Predstavnici zemalja koje sprovode IPARD program - Instrument pretpristupne pomoći EU za ruralni razvoj, u srijedu, 10. aprila, u Bečićima, održaće zajedničku radionicu...

09.04.2019.

Izvještaj o javnom pozivu na konsultacije zainteresovanim NVO povodom pripreme nacrta Sektorske analize za utvrđivanje predloga prioritetnih oblasti od javnog interesa i potrebnih sredsta za finan. projekata i programa NVO iz državnog budžeta u 2020. god

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Uredbom o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Sl. list CG", br. 41/18), je 12.03.2019. godine objavilo

04.04.2019.

Specifikacija proizvoda za oznaku porijekla vina „Crmnica“

U skladu sa Zakonom o vinu („Sl.list CG" 41/2016), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, primilo je zahtjev za zaštitu oznake porijekla vina „Crmnica“ od NVO „Udruženje vinogradara i vinara crmnički vranac“.

03.04.2019.

Ojačanom međuresorskom saradnjom efikasnije protiv bespravnih aktivnosti u šumarstvu

Ojačanom međuresorskom saradnjom efikasnije protiv bespravnih aktivnosti u šumarstvu

Na suzbijanju bespravnih aktivnosti u šumarstvu posljednjih godina postignuti su evidentni rezultati, ali je potrebno nastaviti još snažnije, koordinisane i partnerske aktivnosti nadležnih organa, u cilju daljeg unapređenja gazdovanja šumskim bogatstvom, ocijenjeno je danas na prvoj sjednici Koordinacionog tijela za suzbijanje bespravnih aktivnosti.

03.04.2019.

Izuzetno interesovanje domaćina za nabavku mehanizacije: Skoro 900 zahtjeva, više od 2,2 miliona eura investicija

Izuzetno interesovanje domaćina za nabavku mehanizacije: Skoro 900 zahtjeva, više od 2,2 miliona eura investicija

Na javni poziv za dodjelu bespovratne podrške za nabavku mehanizacije, objavljen kroz Agrobudžet za 2019. godinu, pristiglo je 896 aplikacija poljoprivrednih proizvođača, ukupne vrijednosti investicija u iznosu preko 2,26 miliona eura. S pravom možemo biti zadovoljni ovogodišnjim interesovanjem koje je i po broju zahtjeva i u finansijskom izrazu blizu ukupnog za prethodne dvije godine sprovođenja ove mjere.

02.04.2019.

Ohrabrujući rezultati u suzbijanju nelegalnog ribolova

U 2019. godini nastavljeni su dobri rezultati u suzbijanju nelegalnog ribolova na crnogorskim vodama, zahvaljujući koordiniranim aktivnostima nadležnih institucija i pojačanim kontrolama koje su pokrenute nakon formiranja Radne grupe za suzbijanje upotrebe eksplozivnih naprava i drugih nedozvoljenih alata i opreme u svrhu ulova ribe.

02.04.2019.

Zaključen Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2019. godinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava poljoprivredne proizvođače i zainteresovanu javnost da se Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2019. godinu, završava na dan 02. aprila 2019. godine, zbog utroška sredstava opredijeljenih kroz Agrobudžet za 2019. godinu - Mjera 2.1.11 – Podrška unapređenju stočnog fonda.

01.04.2019.

Najava: Sastanak Radne grupe za suzbijanje upotrebe nedozvoljenih alata u svrhu ribolova

Članovi Radne grupe za suzbijanje upotrebe eksplozivnih naprava i drugih nedozvoljenih alata i opreme u svrhu ulova održaće u Podgorici, 2. aprila, sedmi sastanak od formiranja.