Manja slova Veća slova RSSVijesti

14.06.2017.

Objavljeni oglasi za radna mjesta za Projekat razvoja klastera i transformacije ruralnih područja (RCTP)

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja za Projekat razvoja klastera i transformacije ruralnih područja (RCTP), koji Vlada Crne Gore realizuje u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), objavljuje oglase za radna mjesta:

14.06.2017.

Simović u Tuzima: Investirano novih milion eura u sektoru poljoprivrede

Simović u Tuzima: Investirano novih milion eura u sektoru poljoprivrede

Kroz javni poziv za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme investirano je novih 1.000.000 eura. Poljoprivredni proizvođači u Crnoj Gori, njih 348, većinom sa sjevera, iskoristili su mogućnost da nabave novu mehanizaciju, uz podršku države u iznosu od 50 odsto investicije, saopštio je danas potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović.

14.06.2017.

Isplata staračkih naknada za maj 2017. godine

Isplata staračkih naknada za maj 2017. godine počela je danas. Iz budžeta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja isplaćeno je 230.471.73€, kao i razlika u iznosu od 3.538,87€ što čini ukupan iznos od 234.010,60€ za 3.753 korisnika.

13.06.2017.

NAJAVA:Posjeta potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Milutina Simovića Gradskoj opštini Tuzi

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizuje u srijedu, 14. juna, u Tuzima, konferenciju za novinare povodom realizacije Javnog poziva za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme.

13.06.2017.

Komisija za valorizaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini održala drugu sjednicu

Komisija za valorizaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini održala drugu sjednicu

Komisija za valorizaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kojom predsjedava potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede mr Milutin Simović, na današnjoj drugoj sjednici razmatrala je model za valorizaciju kompleksa poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na teritoriji katastarskih opština Golubovci i Dinoša, na teritoriji Glavnog grada, kao i zemljišta području Šaskog jezera, u Ulcinju... Video

13.06.2017.

Formirana Radna grupa za suzbijanje upotrebe dinamita i drugih nedozvoljenih alata za ulov ribe

Formirana Radna grupa za suzbijanje upotrebe dinamita i drugih nedozvoljenih alata za ulov ribe

U skladu sa zaključkom Vlade formirana je Radna grupa za suzbijanje upotrebe eksplozivnih naprava i drugih nedozvoljenih alata u svrhu ulova ribe, u cilju efikasnijeg djelovanja nadležnih institucija u rješavanju ovog problema.

09.06.2017.

Počela vakcinacija goveda protiv bolesti kvrgave kože za 2017. godinu

Sprovođenje akcije vakcinacije goveda protiv bolesti kvrgave kože počelo je ovih dana na cijeloj teritoriji Crne Gore, u skladu sa Programom obaveznih mjera zdravstvene zaštite životinja u 2017. godini.

06.06.2017.

Poziv za uključivanje javnosti u izradu nacrta zakona o poljoprirednom zemljištu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja upućuje javni poziv zainteresovanoj javnosti da se uključi u postupak pripreme nacrta zakona o poljoprivrednom zemljištu.

05.06.2017.

Sa tržišta povučena hrana za odojčad „Novolac 1“

Inspektor Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove naložio je povlačenje sa tržišta Crne Gore svih serija i vrsta hrane za bebe „Novolac 1“ radi dodatih laboratorijskih provjera, nakon dobijanja informacije o potencijalnom riziku od prisustva neodgovarajućeg sadržaja aster masnih kisjelina.

05.06.2017.

Počela sa radom Vladina Komisija za valorizaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini

Počela sa radom Vladina Komisija za valorizaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini

Poljoprivredno zemljište u državnoj svojini predstavlja značajan neiskorišćeni potencijal koji je potrebno valorizovati na održiv način, kroz realiziciju ideja zainteresovanih investitora, kako bi ostvarili dalji rast poljoprivredne proizvodnje i konkuretnosti sektora proizvodnje hrane u Crnoj Gori, i omogućili otvaranje značajnog broja novih radnih mjesta, ocijenjeno je danas na prvoj sjednici Komisije za valorizaciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović.