Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

11.04.2019.

Јавни позив за избор контролног тијела за оцјену усаглашености са техничким захтјевима за дрвене плоче И намјештај

Министарство пољопривреде и руралног развоја расписује Јавни позив за прикупљање захтјева за избор - овлашћивање контролног тијела, на период од четри године, за обављање послова оцјењивања усаглашености за потребе органа државне управе у складу са Правилником о техничким захтјевима за дрвене плоче и намјештај (,,СЛ.лист ЦГ”, бр.71/18)

10.04.2019.

Потпредсједник Симовић на регионалној ИПАРД радионици: Подршка ЕУ сектору пољопривреде све видљивија на терену

Потпредсједник Симовић на регионалној ИПАРД радионици: Подршка ЕУ сектору пољопривреде све видљивија на терену

Црна Гора и њени пољопривредни произвођачи већ значајно осјећају бенефите претприступне подршке ЕУ за развој пољопривреде и руралних подручја. У контексту реализације актуелног ИПАРД програма бесповратне подршке инвестицијама, потребно је убрзати процес уговарања подршке, јер су њени ефекти, кроз модернизацију пољопривреде, отварање нових радних мјеста и развој руралних средина, највидљивији на терену, оцијенио је потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић на скупу посвећеном ИПАРД-у, који се одржава у Бечићима...

09.04.2019.

Најава: Потпредсједник Симовић отвориће међународни скуп на тему ИПАРД-а

Представници земаља које спроводе ИПАРД програм - Инструмент претприступне помоћи ЕУ за рурални развој, у сриједу, 10. априла, у Бечићима, одржаће заједничку радионицу...

09.04.2019.

Извјештај о јавном позиву на консултације заинтересованим НВО поводом припреме нацрта Секторске анализе за утврђивање предлога приоритетних области од јавног интереса и потребних средста за финан. пројеката и програма НВО из државног буџета у 2020. год

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Уредбом о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Сл. лист ЦГ", бр. 41/18), је 12.03.2019. године објавило

04.04.2019.

Спецификација производа за ознаку поријекла вина „Црмница“

У складу са Законом о вину („Сл.лист ЦГ" 41/2016), Министарство пољопривреде и руралног развоја, примило је захтјев за заштиту ознаке поријекла вина „Црмница“ од НВО „Удружење виноградара и винара црмнички вранац“.

03.04.2019.

Ојачаном међуресорском сарадњом ефикасније против бесправних активности у шумарству

Ојачаном међуресорском сарадњом ефикасније против бесправних активности у шумарству

На сузбијању бесправних активности у шумарству посљедњих година постигнути су евидентни резултати, али је потребно наставити још снажније, координисане и партнерске активности надлежних органа, у циљу даљег унапређења газдовања шумским богатством, оцијењено је данас на првој сједници Координационог тијела за сузбијање бесправних активности.

03.04.2019.

Изузетно интересовање домаћина за набавку механизације: Скоро 900 захтјева, више од 2,2 милиона еура инвестиција

Изузетно интересовање домаћина за набавку механизације: Скоро 900 захтјева, више од 2,2 милиона еура инвестиција

На јавни позив за додјелу бесповратне подршке за набавку механизације, објављен кроз Агробуџет за 2019. годину, пристигло је 896 апликација пољопривредних произвођача, укупне вриједности инвестиција у износу преко 2,26 милиона еура. С правом можемо бити задовољни овогодишњим интересовањем које је и по броју захтјева и у финансијском изразу близу укупног за претходне двије године спровођења ове мјере.

02.04.2019.

Охрабрујући резултати у сузбијању нелегалног риболова

У 2019. години настављени су добри резултати у сузбијању нелегалног риболова на црногорским водама, захваљујући координираним активностима надлежних институција и појачаним контролама које су покренуте након формирања Радне групе за сузбијање употребе експлозивних направа и других недозвољених алата и опреме у сврху улова рибе.

02.04.2019.

Закључен Јавни позив за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2019. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја обавјештава пољопривредне произвођаче и заинтересовану јавност да се Јавни позив за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2019. годину, завршава на дан 02. априла 2019. године, због утрошка средстава опредијељених кроз Агробуџет за 2019. годину - Мјера 2.1.11 – Подршка унапређењу сточног фонда.

01.04.2019.

Најава: Састанак Радне групе за сузбијање употребе недозвољених алата у сврху риболова

Чланови Радне групе за сузбијање употребе експлозивних направа и других недозвољених алата и опреме у сврху улова одржаће у Подгорици, 2. априла, седми састанак од формирања.