Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

19.09.2019.

У Никшићу презентован ИПАРД други јавни позив за прераду

У Никшићу презентован ИПАРД други јавни позив за прераду У наставку инфо кампање о процедурама спровођења ИПАРД другог јавног позива за подршку преради, представници Министарства пољопривреде и руралног развоја данас су упознали заинтересоване прерађиваче са територије општине Никшић, за који заинтересовани привредници и кооперативе могу аплицирати од 04. септембра до 04. новембра 2019. године.

18.09.2019.

Симовић у Мојковцу обишао завршене инвестиције у руралну инфраструктуру: Реализовано и више и раније од договореног

Симовић у Мојковцу обишао завршене инвестиције у руралну инфраструктуру: Реализовано и више и раније од договореног

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић данас је у Мојковцу обишао низ инфраструктурних пројеката који су у овој години реализовани, уз подршку Владе Црне Горе.

18.09.2019.

У Никшићу презентован ИПАРД други јавни позив за прераду

У Никшићу презентован ИПАРД други јавни позив за прераду

У наставку инфо кампање о процедурама спровођења ИПАРД другог јавног позива за подршку преради, представници Министарства пољопривреде и руралног развоја данас су упознали заинтересоване прерађиваче са територије општине Никшић, за који заинтересовани привредници и кооперативе могу аплицирати од 04. септембра до 04. новембра 2019. године.

17.09.2019.

Презентација ИПАРД јавног позива за прераду у сриједу у Технополису

Привредници, кооперативе и заинтересоване стране са подручја општине Никшић, биће у прилици да се у сриједу, 18. септембра детаљније упознају са могућностима подршке коју могу остварити кроз објављени други јавни позив за додјелу средстава финансијске подршке кроз ИПАРД програм намијењен преради, а који је објављен 4. септембра.

17.09.2019.

Најава: Потпредсједник Симовић у радној посјети општини Мојковац

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић боравиће у сриједу, 18. септембра, у радној посјети општини Мојковац.

17.09.2019.

ЈАВНИ ОГЛАС за израду стручне студије о процјени количине риба и других водених организама слива ријеке Мораче (ријека Морача, Цијевна и Зета) и Рикавачког језера

Министарство пољопривреде и руралног развоја, на основу чл. 18 Закона о слатководном рибарству и аквакултури („Службени лист ЦГ“, бр. 17/18) и члана 2 Правилника о садржини риболовне основе ( „Службени лист ЦГ“ бр. 1/19), а у вези са чл. 2 и 3 Уредбе о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за 2019. годину- Агробуџет („Службени лист ЦГ“, бр. 06/19) Програм 2532 - Рибарство, линија Б-2 Подршка развоју слатководног рибарства и аквакултуре, Б-2.1. Мјера унапређења слатководног рибарства, буџетска линија Б-2.1.1. Одрживо управљање слатководним рибарством, објавило је Јавни оглас за израду стручне студије о процјени количине риба и других водених организама слива ријеке Мораче (ријека Морача, Цијевна и Зета) и Рикавачког језера.

16.09.2019.

Цетињски прерађивачи заинтересовани за нову подршку кроз ИПАРД

Цетињски прерађивачи заинтересовани за нову подршку кроз ИПАРД

Данас је на Цетињу одржана презентација другог Јавног позива за подршку инвестицијама у прераду кроз ИПАРД програм на којој су представници Министарства пољопривреде и руралног развоја упознали присутне прерађиваче са процедурама реализације и могућности остваривања права на подршку.

16.09.2019.

Презентације ИПАРД јавног позива за прераду по општинама: Сјутра прва на Цетињу

Привредници, кооперативе и заинтересоване стране са подручја општине Цетиње биће у прилици да се у понедјељак, 16. септембра детаљније упознају са могућностима подршке коју могу остварити кроз објављени други јавни позив за додјелу средстава финансијске подршке за Мјеру 3 „Инвестиције у физички капитал везано за прераду и маркетинг пољопривредних и рибљих производа“ кроз ИПАРД програм.

12.09.2019.

Откуп јагњади и ове године – добре вијести и за произвођаче и за пензионере

Влада је на данашњој сједници усвојила Информацију о откупу јагњади за 2019. годину. У сарадњи Министарства пољопривреде и руралног развоја, Министарства рада и социјалног старања, Фонда ПИО, Савеза удружења пензионера, Инвестиционо развојног фонда, уз учешће привредних субјеката из сектора месне индустрије и ове године организује откуп тржишних вишкова јагњади. Реализација овог програма биће значајна подршка и сигурност пољопривредним произвођачима за пласман тржишних вишкова јагњади, а пензионерима ће се омогућити да се под повољним условима снабдију квалитетним месом.

11.09.2019.

Припреме за успјешно спровођење и другог ИПАРД позива за подршку преради: Нова шанса за унапеђење производње и достизање стандарда ЕУ

Припреме за успјешно спровођење и другог ИПАРД позива за подршку преради: Нова шанса за унапеђење производње и достизање стандарда ЕУ

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја ових дана спроводе радионице у циљу усјешног реализовања и другог јавног позива за подршку преради кроз ИПАРД програм. Кроз овај позив, који је објављен 4. септембра, црногорским прерађивачима на располагању нових 15,6 милиона еура бесповратне подршке за инвестиције којима ће унаприједити производњу у складу са ЕУ стандардима.