Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

04.04.2019.

Спецификација производа за ознаку поријекла вина „Црмница“

У складу са Законом о вину („Сл.лист ЦГ" 41/2016), Министарство пољопривреде и руралног развоја, примило је захтјев за заштиту ознаке поријекла вина „Црмница“ од НВО „Удружење виноградара и винара црмнички вранац“.

03.04.2019.

Ојачаном међуресорском сарадњом ефикасније против бесправних активности у шумарству

Ојачаном међуресорском сарадњом ефикасније против бесправних активности у шумарству

На сузбијању бесправних активности у шумарству посљедњих година постигнути су евидентни резултати, али је потребно наставити још снажније, координисане и партнерске активности надлежних органа, у циљу даљег унапређења газдовања шумским богатством, оцијењено је данас на првој сједници Координационог тијела за сузбијање бесправних активности.

03.04.2019.

Изузетно интересовање домаћина за набавку механизације: Скоро 900 захтјева, више од 2,2 милиона еура инвестиција

Изузетно интересовање домаћина за набавку механизације: Скоро 900 захтјева, више од 2,2 милиона еура инвестиција

На јавни позив за додјелу бесповратне подршке за набавку механизације, објављен кроз Агробуџет за 2019. годину, пристигло је 896 апликација пољопривредних произвођача, укупне вриједности инвестиција у износу преко 2,26 милиона еура. С правом можемо бити задовољни овогодишњим интересовањем које је и по броју захтјева и у финансијском изразу близу укупног за претходне двије године спровођења ове мјере.

02.04.2019.

Охрабрујући резултати у сузбијању нелегалног риболова

У 2019. години настављени су добри резултати у сузбијању нелегалног риболова на црногорским водама, захваљујући координираним активностима надлежних институција и појачаним контролама које су покренуте након формирања Радне групе за сузбијање употребе експлозивних направа и других недозвољених алата и опреме у сврху улова рибе.

02.04.2019.

Закључен Јавни позив за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2019. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја обавјештава пољопривредне произвођаче и заинтересовану јавност да се Јавни позив за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2019. годину, завршава на дан 02. априла 2019. године, због утрошка средстава опредијељених кроз Агробуџет за 2019. годину - Мјера 2.1.11 – Подршка унапређењу сточног фонда.

01.04.2019.

Најава: Састанак Радне групе за сузбијање употребе недозвољених алата у сврху риболова

Чланови Радне групе за сузбијање употребе експлозивних направа и других недозвољених алата и опреме у сврху улова одржаће у Подгорици, 2. априла, седми састанак од формирања.

27.03.2019.

Црногорски произвођачи ракија у студијској посјети у Хрватској

Уз подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја мали произвођачи ракија из Црне Горе боравиће у студијској посјети у Хрватској. Група произвођача, заједно са представницима Министарства, посјетиће Међународну изложбу ракија у Пули, у оквиру које ће се одржати и конференција о ракијама. Манифестација се одржава у периоду од 27. до 30. марта.

26.03.2019.

Закључен Јавни позив за додјелу подршке за набавку механизације, прикључака и опреме у функцији примарне производње за 2019. годину

На основу чл. 2 и 3 Уредбе о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за 2019. годину – Агробуџет (“Службени лист ЦГ” бр. 6/19), програм Мјера 2.1.13. – Подршка за набавку механизације, прикључака и опреме у функцији примарне производње, а у вези са Јавним позивом за додјелу подршке за набавку механизације, прикључака и опреме у функцији примарне производње за 2019. годину, објављеним дана 20. марта 2019. године на интернет страници овог Министарства и у дневном листу „ДНЕВНЕ НОВИНЕ”, Министарство пољопривреде и руралног развоја

25.03.2019.

Потпредсједник Симовић у Бијелом Пољу: Договорено завршавамо и правимо нове договоре за нове искораке

Потпредсједник Симовић у Бијелом Пољу: Договорено завршавамо и правимо нове договоре за нове искораке

Општина Бијело Поље, уз подршку Владе и домаћински и одговоран однос локалне самоуправе, у контнуираној сарадњи са грађанима иде путем напретка, оцјена је потпредсједника Владе министра пољопривреде и руралног развоја мр Милутина Симовића након данашње радне посјете овој општини...

25.03.2019.

Јавни позив за додјелу подршке за адаптацију планинских катуна за 2019. годину

Јавни позив за додјелу подршке за адаптацију планинских катуна за 2019. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2019. годину “Службени лист Црне Горе” бр. 6/19 и буџетском линијом 2.3.1. – Развој додатних активности на пољопривредним газдинствима, објављује Јавни позив за додјелу средстава подршке инвестицијама у адаптацију планинских катуна за 2019. годину.