Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

15.03.2019.

Изградњом ефикасног система безбједности хране штитимо права потрошача у Црној Гори

Изградњом ефикасног система безбједности хране штитимо права потрошача у Црној Гори Право потрошача на безбједну храну једно је од темељних потрошачких права. У циљу заштите јавног здравља и поштовања права потрошача, Влада Црне Горе наставља да унапређује и гради ефикасан систем безбједности хране.

15.03.2019.

Јавни позив за додјелу подршке за достизање стандарда добробити животиња у сточарству за 2019. годину

Јавни позив за додјелу подршке за достизање стандарда добробити животиња у сточарству  за 2019. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2019. годину, објавило је Јавни позив за додјелу подршке за достизање стандарда добробити животиња у сточарству за 2019. годину.

14.03.2019.

Рибарима представлљена подршка из Агробуџета: Значајно већа средства за интензивнији развој рибарства

Рибарима представлљена подршка из Агробуџета: Значајно већа средства за интензивнији развој рибарства

Представници Директората за рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја протекле седмице су заинтересованим професионалним рибарима представили мјере Агробуџета за 2019. годину, које се односе на модернизацију професионалне риболовне флоте.

13.03.2019.

Потпредсједник Симовић: Мојковац иде путем напретка, настављамо са партнерством и подршком

Потпредсједник Симовић: Мојковац иде путем напретка, настављамо са партнерством и подршком

Мојковац иде путем напретка. Валоризација потенцијала општине, прије свега у пољопривреди, туризму, иде у правом смјеру, захваљујући реализацији Владиних политика усмјерених на подршку развоју Мојковца и Сјевера и у сарадњи са локалном самоуправом која може бити добар примјер домаћинског и одговорног односа према потребама грађана, оцијенио је потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић приликом данашње радне посјете Мојковцу...

13.03.2019.

Јавни позив за додјелу подршке за управљање стајским ђубривом за 2019. годину.

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2019. годину, објавило је Јавни позив за додјелу подршке за управљање стајским ђубривом за 2019. годину.

12.03.2019.

Потпредсједник Симовић у радној посјети општини Мојковац

Потпредсједник Владе Црне Горе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић са сарадницима боравиће у сриједу, 13. марта 2019. године у радној посјети општини Мојковац.

12.03.2019.

Јавни позив на консултације заинтересованим НВО поводом припреме нацрта Секторске анализе за утврђивање предлога приоритетних области од јавног интереса и потребних средстава за финансирање пројеката и програма НВО из државног буџета у 2020. години

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Уредбом о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Сл. лист ЦГ", бр. 41/18), објављује:

11.03.2019.

Одржана радионица за пчеларе заинтересоване за органску производњу меда и пчелињих производа

Одржана радионица за пчеларе заинтересоване за органску производњу меда и пчелињих производа

Интересовање црногорских пчелара за бављење органском производњом меда и пчелињих производа је све веће. На трагу тог интересовања, али и актуелних јавних позива за додјелу подршке и укупне све издашније подршке државе сектору пчеларства Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Савезом пчеларских организација и „Монтеоргаником“ организовало је посебну тематску радионицу.

11.03.2019.

Јавни позив за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2019. годину

Јавни позив за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2019. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, кроз Агробуџет за 2019. годину објавило је данас Јавни позив за додјелу подршке за унапређење сточног фонда за 2019. годину.

08.03.2019.

У Кући меда одржаће се радионица на тему „Органска производња меда“

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Савезом пчеларских организација Црне Горе и представницима контролног и сертификационог тијела „Монтеорганица“ одржаће радионицу на тему „Органска производња меда“.