Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

27.03.2019.

Црногорски произвођачи ракија у студијској посјети у Хрватској

Уз подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја мали произвођачи ракија из Црне Горе боравиће у студијској посјети у Хрватској. Група произвођача, заједно са представницима Министарства, посјетиће Међународну изложбу ракија у Пули, у оквиру које ће се одржати и конференција о ракијама. Манифестација се одржава у периоду од 27. до 30. марта.

26.03.2019.

Закључен Јавни позив за додјелу подршке за набавку механизације, прикључака и опреме у функцији примарне производње за 2019. годину

На основу чл. 2 и 3 Уредбе о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за 2019. годину – Агробуџет (“Службени лист ЦГ” бр. 6/19), програм Мјера 2.1.13. – Подршка за набавку механизације, прикључака и опреме у функцији примарне производње, а у вези са Јавним позивом за додјелу подршке за набавку механизације, прикључака и опреме у функцији примарне производње за 2019. годину, објављеним дана 20. марта 2019. године на интернет страници овог Министарства и у дневном листу „ДНЕВНЕ НОВИНЕ”, Министарство пољопривреде и руралног развоја

25.03.2019.

Потпредсједник Симовић у Бијелом Пољу: Договорено завршавамо и правимо нове договоре за нове искораке

Потпредсједник Симовић у Бијелом Пољу: Договорено завршавамо и правимо нове договоре за нове искораке

Општина Бијело Поље, уз подршку Владе и домаћински и одговоран однос локалне самоуправе, у контнуираној сарадњи са грађанима иде путем напретка, оцјена је потпредсједника Владе министра пољопривреде и руралног развоја мр Милутина Симовића након данашње радне посјете овој општини...

25.03.2019.

Јавни позив за додјелу подршке за адаптацију планинских катуна за 2019. годину

Јавни позив за додјелу подршке за адаптацију планинских катуна за 2019. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2019. годину “Службени лист Црне Горе” бр. 6/19 и буџетском линијом 2.3.1. – Развој додатних активности на пољопривредним газдинствима, објављује Јавни позив за додјелу средстава подршке инвестицијама у адаптацију планинских катуна за 2019. годину.

23.03.2019.

Потпредсједник Симовић у понедјељак у радној посјети општини Бијело Поље

Потпредсједник Владе Црне Горе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић са сарадницима боравиће у понедјељак, 25. марта 2019. године, у радној посјети општини Бијело Поље.

22.03.2019.

Потпредсједник Симовић: Одговорно радимо у циљу одрживог управљања водним ресурсима и обезбјеђења водоснабдијевања

Потпредсједник Симовић: Одговорно радимо у циљу одрживог управљања водним ресурсима и обезбјеђења водоснабдијевања

Влада Црне Горе, заједно са домаћим и међународним партнерима, реализује бројне пројекте и активности у циљу одрживог управљања водним ресурсима и обезбјеђења квалитетног водоснабдијевања, а тиме и на давању одговора на глобалне изазове који се рефлектују и у Црној Гори, оцијенио је потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић, поводом Свјетског дана вода – 22. марта.

22.03.2019.

Јавни позив за додјелу подршке покретању пословања младих пољопривредника за 2019. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је данас Јавни позив за додјелу подршке покретању пословања младих пољопривредника за 2019. годину. Јавни позив објављује се трећи пут и резултат је политике Министарства које је препознало значај младих људи у развијању пољопривредне производње, повећању површина обрадивог земљишта, али и смањењу тренда депопулације руралних подручја.

21.03.2019.

Најава: Потпредсједник Симовић отвориће међународну конференцију поводом Свјетског дана вода – 22. марта

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са међународним партнерима, обиљежиће Свјетски дан вода - 22. март, организовањем Конференције посвећене темама значајним за подизање свијести о важности заштите воде и потребе одрживог управљања овим ресурсом који је недоступан великом дијелу свјетске популације.

21.03.2019.

Покренут нови Програм Сава – Дрина коридор: Црној Гори нових 20 милиона еура за управљање водама

Покренут нови Програм Сава – Дрина коридор: Црној Гори нових 20 милиона еура за управљање водама

Кроз “Програм Сава - Дрина коридор” који представља нову и једну од највећих регионалних иницијатива у последњим годинама у области интегралног управљања водним ресурсима, Црна Гора ће имати на располагању нових око 20 милиона еура за пројекте унапређења управљања водама у сливу Дрине.

20.03.2019.

„Дурмиторски скоруп“ шести заштићени производ у Црној Гори

„Дурмиторски скоруп“ шести заштићени производ у Црној Гори

„Дурмиторски скоруп“ шести је заштићени производ у Црној Гори. Након спроведене процедуре, овај производ је на националном нивоу заштићен ознаком поријекла, а користи од сертификације ове ознаке квалитета имаће произвођачи скорупа са територије општина Жабљак, Плужине и Шавник, окупљени у НВО „Удружење произвођача дурмиторског скорупа“...