Мања слова Већа слова РССЗакон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

25.01.2020.

Црна Гора у срцу: Играње под двоглавим орлом уз звуке “Мајске зоре” замијенио виноградарством и винарством

Црна Гора у срцу: Играње под двоглавим орлом уз звуке “Мајске зоре” замијенио виноградарством и винарством Да се пољопривреда у Црној Гори све више препознаје као шанса за уносан бизнис, а једнако и прилика за оживљавање породичних имања и валоризацију потенцијала руралних подручја, показује и примјер нашег прослављеног рукометаша Младена Ракчевића који је успјешну спортску каријеру прије годину и по замијенио виноградарством и винарством.

24.01.2020.

Агробуџет за 2020. износи 61 милион еура: Нове добре прилике за домаћине, предузетнике, локалне заједнице и институције

Агробуџет за 2020. износи 61 милион еура: Нове добре прилике за домаћине, предузетнике, локалне заједнице и институције

Агробуџет за 2020. годину износи 61 милион еура и већи је за 8,3 милиона него прошле године.

23.01.2020.

Представљање Агробуџета за 2020. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у петак, 24. јануара, одржаће конференцију за новинаре на којој ће бити представљен Агробуџет за 2020. годину.

22.01.2020.

Представници Министарства пољопривреде примили привредне рибаре са Скадарског језера, Дијалогом до могућег рјешења

Излазећи у сусрет иницијативи привредних рибара са риболовног подручја националоног парка „Скадарско језеро“ у Министарству пољопривреде и руралног развоја данас је одржан састанак са десет представника привредних рибара.

22.01.2020.

Јавни позив за давање у закуп непокретности на локацији КО Зогање, општина Улцињ

На основу чл. 29, 39 и 40 Закона о државној имовини („Службени лист ЦГ“, број 21/09), члана 5 Уредбе о продаји и давању у закуп ствари у државној имовини („Службени лист ЦГ“ број 44/10), а у складу са Одлуком о образовању Комисије за валоризацију пољопривредног земљишта у државној својини ("Службени лист ЦГ", број 35/17), и Закључком Владе Црне Горе број 07-256 од 19.12.2019. године, Влада Црне Горе - Комисија за валоризацију пољопривредног земљишта у државној својини

21.01.2020.

Обавјештење о увођењу риболовног забрана на риболовном подручју „Скадарско језеро“ због ниског водостаја

Министараство пољопривреде и руралног развоја, на основу Наредбе о риболовним забранима, ловостају и минималним величинама риба и других водених организама испод којих је забрањен улов, обавјештава јавност да се од 21. јануара 2020. године на риболовном подручју “Скадарско језеро” забрањује улов свих врста риба и других водених организама до побољшања хидролошких прилика.

20.01.2020.

Саопштење за јавност: Остварени рекордни приходи у шумарству

Саопштење за јавност: Остварени рекордни приходи у шумарству

Након анализе остварених резултата у 2019.години, Управа за шуме констатује да је остварен рекордан приход од 7,2 милион €, што представља повећање од 37% у поређењу са приходима од прије пет година. Остварени резултат је утолико вриједнији, што је остварен уз смањени обим сјече од 15% у односу на 2018.годину или за чак 36% у односу на 2015.годину

20.01.2020.

Позив за учешће на јавну расправу

Министарство пољопривреде и руралног развоја овим путем упућује позив грађанима, стручној јавности и свим другим заинтересованим лицима да се укључе у процес јавне расправе за Програм Сава - Дрина Коридор, која ће се одржати у скупштинској сали општине Бијело Поље дана 24. јануара са почетком у 13:00х, те да дају свој допринос коментарима, сугестијама и предлозима.

19.01.2020.

У оквиру “Зелене недјеље” у Берлину одржан округли сто представника земаља западног Балкана, ИПАРД подршка велики подстицај развоју пољопривреде

У оквиру “Зелене недјеље” у Берлину одржан округли сто представника земаља западног Балкана, ИПАРД подршка велики подстицај развоју пољопривреде

Реализација ИПАРД програма кроз који пољопривредни произвођачи и прерађивачи добијају бесповратну подршку за инвестиције у унапређење производње представља значајан подстицај убрзаном развоју сектора пољопривреде земаља западног Балкана.

18.01.2020.

Глобални форум за храну и пољопривреду у Берлину: Трговина може допринијети доступности хране за све

Глобални форум за храну и пољопривреду у Берлину: Трговина може допринијети доступности хране за све

Високи представници влада око 80 земаља свијета, за област пољопривреде и руралног развоја, данас су у Берлину разматрали како трговина храном и услугама у пољопривреди може допринијети постизању сигурности хране за растућу свјетску популацију, побољшању квалитета исхране и здравља људи, повећању прихода пољопривредника и подстицању одрживијег система исхране у циљу очувања планете.