Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МПРР

Кодекс добре пољопривредне праксе

Вијести

14.04.2014.

ЈАВНИ ПОЗИВ за додјелу подршке – Осавремењивање постојећих риболовних пловних објеката дужине од 4 м до 10 м ЛОА у малом привредном риболову

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2014. годину и буџетском линијом Б.1 Подршка развоју сектора морског рибарства и аквакултуре, објављује Јавни позив за додјелу подршке за осавремењивање постојећих риболовних пловних објеката дужине од 4 м до 10 м ЛОА у малом привредном риболову у 2014. години.

14.04.2014.

ЈАВНИ ПОЗИВ за додјелу подршке – Прилагођавање димензија ока на саку мреже коче

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2014. годину и буџетском линијом Б.1 Подршка развоју сектора морског рибарства и аквакултуре, објављује Јавни позив за додјелу подршке за прилагођавање димензија ока на саку мреже коче у 2014. години.

14.04.2014.

Саопштење: Министар Ивановић разговарао са представницима комисија Црне Горе и Албаније које раде на реагулацији вода Скадарског језера и Бојане

Саопштење: Министар Ивановић разговарао са представницима комисија Црне Горе и Албаније које раде на реагулацији вода Скадарског језера и Бојане

Активности на спровођењу хитних мјера за регулисање водног режима Скадарског језера и ријеке Бојане довеле су до тога да тренутно постоје мале разлике у висини кота бентова урађених са страна Албаније и Црне Горе. Радне групе, које ће формирати обје државе, имаће задатак да дефинишу даље активности на усклађивању висине кота, саопштено је данас на састанку међудржавних комисија двије земље, одржаном у Министарству пољопривреде и руралног развоја

10.04.2014.

Саопштење: Представљен црногорско – српско – њемачки истраживачки пројекат у шумарству

Саопштење: Представљен црногорско – српско – њемачки истраживачки пројекат у шумарству

Тим истраживача из области шумарства и екологије из Црне Горе, Србије и Њемачке представио је данас, у организацији Министарства пољопривреде и руралног развоја, недавно започети пројекат "Побољшање базе шумско-еколошких података за одрживо газдовање шумама и заштиту шума у Црној Гори”.

10.04.2014.

Најава: Радионица о органској производњи и заштити производа ознакама у Пљевљима

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја, у сарадњи са националним сертификационим тијелом Монтеорганика, одржаће сјутра, 11. априла, у 11,00х, у СО Пљевља, радионицу за пољопривредне произвођаче са подручја Пљеваља и Жабљака, на теме органске производње, као и заштите производа ознакама.

10.04.2014.

Најава: Едукација сточара на теме изградње објеката и хигијена муже

Служба за селекцију стоке организоваће сјутра радионицу за пољопривредне произвођаче из Велике и Горње Рженице, општине Плав на теме „Објекти у сточарству“ и „Услови држања стоке“. Предавање, које би требало да помогне произвођачима да задовоље захтјеве добробити животиња и обезбиједе њихову максималну продуктивност, биће одржано у 10,00х, у просторијама школе у Велици.

09.04.2014.

Саопштење: Ивановић – ЕК: Договорени наредни кораци у области пољопривреде

Саопштење: Ивановић – ЕК: Договорени наредни кораци у области пољопривреде

Трећег дана боравка у Бриселу, министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић сусрео се са комесаром за пољопривреду и рурални развој Европске комисије, Дациан Ћолосом, генералним директором Директората за проширење ЕК, Кристијан Данијелсоном, замјеником генералног директора у Директорату за пољопривреду и рурални развој, Моник Паре, као и шефом јединице за Црну Гору и Исланд у генералном директорату за проширење, Дирк Лангеом.

09.04.2014.

Најава: Презентација пројекта за побољшање шумско-еколошких података

Црногорско – српско – њемачки истраживачки пројекат „Побољшање базе шумско-еколошких података за одрживо газдовање шумама и заштиту шума у Црној Гори” биће представљен сјутра, у 17,00х у Привредној комори.

08.04.2014.

Одговор Министарства пољопривреде и руралног развоја групи НВО

Министарство пољопривреде и руралног развоја изражава жаљење што представници НВО сектора, који су позвани да присуствују данашњем округлом столу о мониторингу дивљачи, НИСУ ПРЕПОЗНАЛИ могућност за сарадњу са Министарством, на доношењу једног од важних документа за област ловства.

08.04.2014.

Саопштење: Нацрт методологије за мониторинг дивљачи представља добру полазну основу

Саопштење: Нацрт методологије за мониторинг дивљачи представља добру полазну основу

Нацрт методологије за мониторинг дивљачи, вођење евиденције, установљавање биолошких показа-теља усклађености дивљачи са животном средином и методологија за оцјењивање штете од дивљачи и на дивљачи, оцијењен је на данашњем округлом столу као добра полазна основа. Учесници округлог стола дали су квалитетан допринос јавној расправи предлажући, свако из своје области, конкретне предлоге за даље побољшање. Управо то је и била суштина данашњег састанка.