Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МПРР

Кодекс добре пољопривредне праксе

Вијести

30.07.2014.

Одговор власнику предузећа „Будим промет“ из Берана поводом текста у "Дан"-у, везано за давање шума на концесију

Није истина да је предузеће "Будим промет", како у тексту објављеном у "Дан"-у тврди власник те фирме Никола Чантрић, „неправедно елиминисано“, нити је истина да је Министарство привилеговало било којег понуђача на тендеру за давање шума на коришћење. Сматрамо неозбиљним обраћање господина Чантрића путем медија, прије коначности одлука о додјели шума, односно, рјешавања по приговорима незадовољних странака.

30.07.2014.

Одговор МПРР поводом текста у „Дан“-у, са наднасловом „У Бијелом Пољу завршен откуп малина, малинари љути на Министарство пољопривреде“ и насловом „Тражиће надокнаду штете“

Министарство пољопривреде није, нити ће учествовати у било каквим разговорима, преговорима или договорима око формирања откупне цијене. Наш посао није да откупљујемо пољопривредне производе, већ да стварамо услове да произвођачи могу несметано да продају своје производе, и то не на силу, већ на основу договора са онима који су заинтересовани да њихове производе купе.

28.07.2014.

Гостовање министра пољопривреде и руралног развоја проф. др Петра Ивановића у емисији Агросазнање

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић у специјализованој емисији ТВЦГ о пољопривреди „Агросазнање“ говорио је о актуелним дешавањима у овој области. Теме разговора биле су ефекти МИДАС позива и припрема пољопривредних произвођача за коришћење ИПАРД подршке, анализа структуре увоза хране, реализација пројекта закупа земљишта у државној својини, едукација, завођење реда у сектору пољопривреде...

27.07.2014.

Саопштење: Радови на изградњи водовода Бобија-Краћедол одвијају се по плану

Радови на изградњи водовода Бобија-Краћедол, који ће ријешити проблем водоснабдијевања за 30 домаћинстава и створити претпоставке за повратак људи на то сеоско подручје у цетињској општини, теку планираном динамиком. Укупна вриједност водовода, према пројекту, износи 97.000 еура.

26.07.2014.

Саопштење: На јавне позиве за подршку сектору рибарства стигла 23 захтјева

На два јавна позива за додјелу подршке из Агробуџета за 2014. за развој сектора рибарства и аквакултуре, стигла су 23 захтјева професионалних рибара и њихових удружења, који су препознали потребу да адаптирају и осавремене риболовне пловне објекте и алате, и набаве потребну опрему. Комисија Министарства пољопривреде оцијенила је да сви пристигли захтјеви испуњавају критеријуме позива, а њиховим подносиоцима јуче су потписана рјешења о додјели подршке.

24.07.2014.

Реаговање на оптужбе власника предузећа „Будим промет“ из Берана да је неправедно елиминисан приликом додјеле концесија на шуме, изречене у тексту у ДН „Дан“

Није истина да је фирма "Будим промет" из Берана „грубо оштећена“у поступку додјеле шума на коришћење, како у тексту објављеном у Дан-у наводи њен власник.Ова фирма, која је конкурисала за шуме које се налазе на подручју Општине Рожаје, након обраде критеријума из јавног позива, имала је мање бодова од прворангиране фирме.

24.07.2014.

Обавјештење о сумњи на присуство штетног организма Опогона саццхари (Бојер)

Фитосанитарна управа је 23. 07. 2014. године донијела Рјешење о спровођењу хитних фитосанитарних мјера у циљу спрјечавања ширења и потврђивања присуства штетног организма Опогона саццхари (Бојер) са Листе И А одјељак ИИ. На двије биљке, врсте Драцаена драцо, поријеклом из Шпаније, које су увезене 9.07.2014. године преко граничног прелаза Дебели Бријег, ради даље продаје крајњем кориснику, уочени су симптоми који су упућивали на присуство овог штетног организма. Наложене су фитосанитарне мјере.

24.07.2014.

Изјава министра пољопривреде и руралног развоја Петра Ивановића након сједнице Владе Црне Горе

Изјава министра пољопривреде и руралног развоја Петра Ивановића након сједнице Владе Црне Горе

Изјава министра пољопривреде и руралног развоја Петра Ивановића након сједнице Владе Црне Горе поводом усвајања Информације о реализацији јавних позива за коришћење шума (редовне и санитарне сјече) и стању наплате посебних накнада по основу давања шума на коришћење с Предлогом мјера...

23.07.2014.

Јавни позив НВО за предлагање једног представника/це за члана/цу радне групе за израду предлога закона о измјенама и допунама закона о морском рибарству и марикултури

Министарство пољопривреде и руралног развоја позива невладине организације које имају утврђене дјелатности и циљеве у области морског рибарства и марикултуре, да предложе кандидата/кињу за члана/ицу Радне групе за израду Предлога закона о измјенама и допунама закона о морском рибарству и марикултури.

22.07.2014.

Одговор МПРР на оптужбе малинара из Бијелог Поља, изречене у медијима

Није истина да је Министарство пољопривреде и руралног развоја обећало да ће представник министарства доћи на састанак како би са малинарима из Бијелог Поља и откупљивачима разговарао о проблему откупа, како се то наводи у текстовима. Наш посао није да откупљујемо пољопривредне производе, већ да стварамо услове да произвођачи могу несметано да продају своје производе не на силу, већ на основу договора са онима који су заинтересовани да њихове производе купе.