Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МПРР

Кодекс добре пољопривредне праксе

Вијести

17.09.2014.

Саопштење: Министар Ивановић говорио на 19. Милочерском развојном форуму

Саопштење: Министар Ивановић говорио на 19. Милочерском развојном форуму Пољопривреда више није социјална категорија. Без обзира на нашу историју, политичка опредјељења, сажаљивост…, инвестиције у истраживања, иновације и технологије, као и образовање фармера претварају социјалну пољопривреду у агро-бизнис. Агробизнис се заснива на логици стварања, а не на логици редистрибуције, која не доприноси стварању иновације, казао је министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић говорећи на 19. Милочерском развојном форуму, које је организовало Друштво економиста и менаџера Црне Горе.

17.09.2014.

Саопштење: У Подгорици отворен Сајам намјештаја

Саопштење: У Подгорици отворен Сајам намјештаја

Сајам намјештаја у Подгорици прилика је да компаније из области дрвне индустрије представе своје производе, добију информације о трендовима и захтјевима тржишта и сагледају своје могућности за већи степен финализације прераде дрвета, оцијенио је, отварајући Сајам, генерални директор Директората за шумарство, ловство и дрвну индустрију Адем Фетић.

17.09.2014.

Резултат Јавног позива НВО за предлагање кандидата за члана радне групе за припрему Предлога закона о измјенама и допунама закона о идентификацији и регистрацији животиња

Министарство пољопривреде и руралног развоја је 8. јула 2014. године упутило Јавни позив НВО које имају утврђене дјелатности и циљеве у области пољопривреде/сточарство и обезбјеђивања безбједне хране животињског поријекла, да предложе кандидата/кињу за члана/ицу Радне групе за израду Предлога закона о измјенама и допунама закона о идентификацији и регистрацији животиња. Обавјештавамо да по овом позиву није било достављених предлога.

16.09.2014.

Најава: Свечано отварање Сајма намјештаја у Подгорици

Први Сајам намјештаја у Подгорици свечано ће бити отворен сјутра, 17. септембра, у 12,00х, у гаражи Делта Цитy Центра. Сајам намјештаја који ће трајати до 21. септембра, одржава се под покровитељством Министарства пољопривреде и руралног развоја и представља шансу да црногорске компаније из области дрвне индустрије сагледају потребе тог сегмента тржишта и своје могућности за развој финалне прераде дрвета.

15.09.2014.

Саопштење: Уз подршку САД, представници Министарства пољопривреде и удружења произвођача боравиће на универзитету “Цолорадо”

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја, заједно са представницима удружења маслинара Бара и Савеза пчеларских организација Црне Горе, боравиће од 15. до 26. септембра у студијској посјети америчком државном универзитету „Цолорадо“. Током посјете учесници ће се упознати са америчким искуствима у управљању пољопривредним кооперативама, како би то искуство искористили у Црној Гори.

11.09.2014.

Саопштење: Влада одобрила организован откуп јагњади

Влада Црне Горе прихватила је иницијативу Министарства пољопривреде и руралног развоја и подржала и ове године организован откуп јагњади. Откуп ће се реализовати уз заједничко учешће Министарства рада и социјалног старања, Фонда ПИО, Инвестиционо-развојног фонда, Савеза пензионера Црне Горе и представницима месне индустрије: Месопромет - Бијело Поље, Горановић – Никшић и Градина - Рожаје. Овогодишња откупна цијена износи 2,30€/кг живе ваге, односно 4,30 €/кг обрађеног меса.

11.09.2014.

Сапштење: Представници Министарства пољопривреде присуствовали Скупштини СWГ у Македонији

Сапштење: Представници Министарства пољопривреде присуствовали Скупштини СWГ у Македонији

Директор Директората за ИПАРД плаћања, Благота Радуловић и директор Директората за рурални развој, Дарко Коњевић присуствовали су 30. Сједници Скупштине Сталне радне групе за рурални развој југоисточне Европе (СWГ), која је одржана 10. и 11. септембра у Струги у Македонији.

11.09.2014.

Изјава министра пољопривреде и руралног развоја Петра Ивановића након сједнице Владе Црне Горе

Изјава министра пољопривреде и руралног развоја Петра Ивановића након сједнице Владе Црне Горе

Изјава министра пољопривреде и руралног развоја Петра Ивановића након сједнице Владе Црне Горе поводом усвајања Информације о откупу јагњади за 2014. годину... Видео

08.09.2014.

Саопштење: Сусрет Ивановић - Штајнакер

Саопштење: Сусрет Ивановић - Штајнакер

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић сусрео се данас са амбасадором Савезне Републике Њемачке Гудрун Елизабет Штајнакер.

06.09.2014.

Министарство просвјете и Министарство пољопривреде заједнички подржали реконструкцију ОШ "18. октобар" на Биочу

Министарство просвјете и Министарство пољопривреде заједнички подржали реконструкцију ОШ  "18. октобар" на Биочу

Ученици ОШ „18.октобар“ на Биочу, њих око 50, ове школске године часове ће похађати у много бољим условима. Заједничком подршком Министарства просвјете и Министарства пољопривреде и руралног развоја реконструисан је кров школе, урађена нова фасада, а објекат је дијелом реновиран и у унутрашњости. Побољшање услова за школовање дјеце, значи и бољи квалитет живота њихових породица, представља предуслов оживљавања овог руралног подручја, а уједно и шансу за дугорочнији развој пољопривреде, као основне дјелатности становништва које живи на подручју Биоча. Школу је посјетио министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић са сарадницима, и том приликом уручио донацију у компјутерској опреми и књигама, међу којима и публикацију „Пољопривреда за дјецу“.