Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

19.10.2016.

Листа кандидата НВО за члана радне групе за израду Нацрта Закона о морском рибарству и марикултури

На основу члана 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 7/12), Министарство пољопривреде и руралног развоја, објављује

14.10.2016.

Рашку Коњевићу и СДП важније да блокирају исплату премија пољопривредницима него да спроводе закон

Министар финансија у Влади изборног повјерења из редова СДП-а Рашко Коњевић, блокирао је исплату премија и других средстава агробуџетске подршке пољопривредним произвођачима.

13.10.2016.

Саопстење: Почела исплата премија за сточарство

Министарство пољопривреде и руралног развоја обавјештава да је почело са исплатом премија у сточарству у складу са Агробуџетом за 2016. годину и мјером “Директна подршка сточарској производњи”.

10.10.2016.

Најава радионице на тему „Ознаке квалитета – систем гаранције и комуникације за јацање конкурентности произовда“

Министарство пољопривреде и руралног развоја Црне Горе у сарадњи са Европском банка за обнову и развој (ЕБРД) и Организацијом Уједињених нација за храну и пољопривреду (ФАО) организује радионицу на тему „Ознаке квалитета – систем гаранције и комуникације за јацање конкурентности произовда“, која је дио активности пројекта „Унапређење стандарда квалитета производа од меса у Црној Гори и размјена искустава земаља Западног Балкана’’. Радионица се организује у циљу пружања подршке развоју ефикаснијјег вриједоносног ланца у сектору производње и прераде меса и већој конкурентности производа, проширењу извозних могућности и повећању економских прихода у сектору.

10.10.2016.

Радионица на тему “Изазови млијечног говедарства“

Амбасада Краљевине Холандије, Одјељење за пољопривреду, у сарадњи са Министарством пољопривреде и руралног развоја Црне Горе и Управом за безбједност хране организује радионицу на тему: “Изазови млијечног говедарства”. Радионица ће бити одржана у уторак, 11. октобра 2016. године, од 10:00 – 14:00х у Никшићу, у “Технополис“ –у, улица Радоја Дакића бб.

04.10.2016.

НАЈАВА: Одржавање радионице на тему „СТО нотификације у пољопривреди“

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Институтом за обуку и техничку сарадњу Свјетске трговинске организације (ИТТЦ), а посредством Мисије Црне Горе при Свјетског трговинској организацији (СТО) са сједиштем у Женеви, организује дводневну радионицу на тему Нотификације у пољопивреди, 5. и 6. октобра 2016. године у Подгорици.

01.10.2016.

РЕАГОВАЊЕ Министарства пољопривреде поводом неистинитих тврдњи контролора у Управи за шуме Бранислава Вељковића, изнијетих на ТВ Вијести, у информативном програму емитованом 30. септембра 2016. године

Није тачно да је држава Црна Гора оштећена за порез на додату вриједност због потписаних уговора о продаји дрвних сортимената, како је то на ТВ "Вијести" обзнанио Бранислав Вељковић.

29.09.2016.

„Караван органских и традиционалних приозвода” у петак у Херцег Новом

Министарство пољопривреде и руралног развоја у склопу пројекта „Караван органских и традиционалних производа“, организује изложбу органских и традиционалних производа у Херцег Новом. На штандовима ће бити изложени препознатљиви црногорски производи као што су мед, маслиново уље, сир, прерађевине од воћа и поврћа, као и сувенири.

27.09.2016.

Јавни позив за укључивање у поступак припреме закона

На основу члана 7 Уредбе о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона („Службени лист ЦГ“, бр. 12/12), Министарство пољопривреде и руралног развоја упућује

27.09.2016.

ЈАВНИ ПОЗИВ невладиним организацијама за предлагање кандидата за члана радне групе за припрему Предлога закона о морском рибарству и марикултури

Министарство пољопривреде и руралног развоја позива невладине организације, које имају утврђене дјелатности и циљеве у области морског рибарства, да предложе кандидата/кињу за члана радне групе за припрему Предлога закона о морском рибарству и марикултури.