Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

27.02.2015.

Најава: Конференција за новинаре министра Ивановића

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић одржаће редовну конференцију за новинаре у суботу, 28. фебруара, 2015. године.

26.02.2015.

Изјава министра пољопривреде и руралног развоја Петра Ивановића након сједнице Владе Црне Горе

Изјава министра пољопривреде и руралног развоја Петра Ивановића након сједнице Владе Црне Горе

Изјава министра пољопривреде и руралног развоја Петра Ивановића након сједнице Владе Црне Горе поводом утврдјивања Предлога закона о измјенама и допунама Закона о сточарству и Предлога закона о измјенама и допунама Закона о заштити добробити животиња...

25.02.2015.

Саопштење: Три дана до истека рока за подршку из ИПАРД-лике пројекта захтјеве доставило 202 пољопривредника

На адресу Министарства пољопривреде и руралног развоја до данас је стигло 202 захтјева пољопривредних произвођача за бесповратну подршку инвестицијама у газдинства кроз ИПАРД лике пројекат.

24.02.2015.

Саопштење: Сусрет министра Ивановића и амбасадора Мађарске у Црној Гори Кристиана Поше

Саопштење: Сусрет министра Ивановића и амбасадора Мађарске у Црној Гори Кристиана Поше

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић сусрео се са амбасадором Мађарске у Црној Гори Кристианом Пошом. У дужем срдачном разговору министар Ивановић и амбасадор Поша исказали су задовољство пријатељским односима Црне Горе и Мађарске, као и спремност за унапређење сарадње двије земље у области пољопривреде.

23.02.2015.

Министар Ивановић о захтјевима чланова Ловачког друштва “Малесија”, мини интервју у ДН “Побједа”

Ловачко друштво „Малесија“ није се ни пријавило на расписани оглас. Зато су неосноване тврдње да им надлежни не дају да газдују "својом територијом". Лијепо је да постоји локал патриотизам, али није лијепо да локал патриотизам узбуркују политичке страсти. Ваљда ловство треба да буде племенито, узвишено, ван политичког трачарења. Зато се питам да ли ловци хоће да се баве ловом или политиком?

22.02.2015.

Пољопривредницима остало пет дана за подношење захтјева за ИПАРД лике подршку

Црногорски пољопривредни произвођачи имају још пет дана за подношење захтјева за бесповратну подршку инвестицијама у газдинства кроз ИПАРД лике пројекат.Од почетка рока за пријављивање на јавни позив, Министарство пољопривреде и руралног развоја примило је 125 захтјева пољопривредника за подршку.

20.02.2015.

Саоштење: На Балканском шумарском форуму у Софији потписан Меморандум о разумијевању

Саоштење: На Балканском шумарском форуму у Софији потписан Меморандум о разумијевању

Иницијатива за повезивање шумарских сектора балканских земаља добила је и формални смисао потписивањем Меморандума о разумијевању, на Балканском шумарском форуму који се одржавао од 17. до 20. фебруара у Софији(Бугарска). Црногорску делегацију предводио је генерални директор Директората за шумарство, ловство и дрвну индустрију Адем Фетић.

20.02.2015.

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја присуствовали часовима пчеларске школе у Андријевици

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја присуствовали часовима пчеларске школе у Андријевици

Пчеларство у Црној Гори све више добија на значају, а показатељ да има озбиљну перспективу, између осталог, је отварање прве пчеларске школе за најмлађе. Школу „Комска пчелица“ организовану у Андријевици тренутно похађа око 60 полазника, дјеце узраста од 13 до 17 година. Часовима, који се одржавају у просторији ОШ „Бајо Јојић“, присуствовао је и Генерални директор Директората за рурални развој Дарко Коњевић, са сарадницима, и том приликом се увјерио у велику заинтересованост најмлађих становника овог руралног подручја да се едукују и у будућности баве пчеларством.

19.02.2015.

Обавјештење Фитосанитарне управе: Обука за кориснике срестава за заштиту биља

Ради смањења ризика од прекомјерне употребе средстава за заштиту биља, а самим тим заштите здравља људи и животиња, као и животне средине, Фитосанитарна управа Министарства пољопривреде и руралног развоја ће до краја ове године организовати курсеве за пољопривредне произвођаче и друге кориснике ових средстава. Циљ едукације је да се субјекти који прометују и користе средстава за заштиту биља припреме за нови систем који ће се примјењивати од 1. јула 2016. године, а према коме ће средства за заштиту биља моћи да купују само лица која имају легитимацију да су прошла поменуту обуку.

16.02.2015.

Саопштење: Почела исплата старачких накнада за фебруар

Исплата старачких накнада за фебруар 2015. године почеће сјутра, 17. фебруара. За ову намјену из буџета Министарства пољопривреде и руралног развоја обезбијеђена су средства у износу 197.480,00€ за 4.937 корисника...