Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МПРР

Кодекс добре пољопривредне праксе

Вијести

31.10.2014.

Најава: Конференција за новинаре министра Ивановића

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић одржаће редовну конференцију за новинаре у суботу, 01. новембра 2014. године.

30.10.2014.

Влада усвојила Информацију о активностима МПРР на спрјечавању болести "плави језик"

Влада усвојила Информацију о активностима МПРР на спрјечавању болести "плави језик"

Болест плавог језика службено је потврђена у Црној Гори 17.10.2014. године, на основу дијагностичког испитивања говеда и оваца, спроведеног у оквиру Програма обавезних мјера здравствене заштите животиња у 2014. Ову болест преносе инсекти из рода Цулицоидес и не преноси се на људе. Од службене потврде првог случаја болести до данас, болест је службено потврђена код 49 газдинстава на територији пет општина. У циљу спрјечавања ширења болести, Ветеринарска управа МПРР је предузела све прописима утврђене активности, а Влада је данас усвојила и предлог мјера и активности које треба предузети.

29.10.2014.

Преносимо одговоре министра Ивановића за Радио "Јадран"

Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић одговарао је на питања Радио "Јадран", везана за потенцијале за развој пољопривреде у приморским крајевима, посебно у дијелу органске производње. Министар је говорио и активностима МПРР на плану едукације и подстицања пољопривредних произвођача да што боље искористе ресурсе и мјере подршке.

29.10.2014.

Реаговање поводом текста у ДН "Дневне новине" у коме је објављен погрешан податак о наводом договору МПРР са Радиновић Цомпанy

Министарство пољопривреде и руралног развоја није у августу 2013. године договорило са представницима „Радиновић Цомпанy“ исплату субвенције овој фирми у износу од 30.000 еура, како се наводи у тексту у ДН „Дневне новине“. Период на који се односи тужба ове фирме пред Привредним судом, а коју цитира новинарка Дневне новине, односи се на август 2012. године.

28.10.2014.

На скупу у Подгорици дефинисани даљи кораци на достизању ЕУ стандарда квалитета сировог млијека

На скупу у Подгорици дефинисани даљи кораци на достизању ЕУ стандарда квалитета сировог млијека

Представници мљекарског сектора у Црној Гори током претходна два дана имали су прилику да се детаљно упознају са стандардима ЕУ у области квалитета сировог млијека, на радионици у Подгорици, коју је организовала мисија ЕУ за техничку подршку (ТАИЕX) у сарадњи са Министарством пољопривреде и руралног развоја.

27.10.2014.

Саопштење: Сусрет министра Ивановића и амбасадора Новог Зеланда у Црној Гори Тревора Матхесона

Саопштење: Сусрет министра Ивановића и амбасадора Новог Зеланда у Црној Гори Тревора Матхесона

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић сусрео се са новоименованим амбасадором Новог Зеланда у Црној Гори др Тревор Матхесон-ом. У дужем и срдачном разговору министар Ивановић и амбасадор Матхесон исказали су задовољство пријатељским односима Црне Горе и Новог Зеланда, и исказали спремност за унапређење сарадње двије земље у области пољопривреде.

27.10.2014.

Најава: Радионица о ЕУ стандардима квалитета сировог млијека

Представници мљекарског сектора у Црној Гори имају прилику да се детаљно упознају са стандардима Европске уније у области квалитета сировог млијека, на радионици у Подгорици, коју организује мисија ЕУ за техничку подршку (ТАИЕX) у сарадњи са Министарством пољоипривреде и руралног развоја.

26.10.2014.

Саопштење: Завршен семинар о козарству и органској производњи у Никшићу

Завршено је дводневно Савјетовање о козарству и органској производњи које је организовало Удружења козара и овчара „Монтецапра“, а подржали Министарства пољопривреде и руралног развоја и Општина Никшић. Савјетовање је примјер како сарадња удружења, стручњака, релевантних институција, општине, Министарства пољопривреде, Ветеринарске управе и Савјетодавне службе може довести до квалитетних закључака и нових идеја.

24.10.2014.

Министар Ивановић у Пљевљима обишао Вектру и присуствовао потписивању уговора за МИДАС В

Министар Ивановић у Пљевљима обишао Вектру и присуствовао потписивању уговора за МИДАС В

Покретање производње у Вектри Јакић са плановима за даље упошљавање капацитета, као и велико интересовање пољопривредних произвођача за коришћење бесповратних средства подршке за унапређење производње, показатељ су бољих дана за пљеваљски крај. У то се данас, приликом радне посјете Пљевљима, увјерио и министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић.

24.10.2014.

Саопштење: Почео семинар о козарству и органској производњи у Никшићу

Саопштење: Почео семинар о козарству и органској производњи у Никшићу

У организацији Удружења козара и овчара „Монтецапра“, а уз подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја и Општине Никшић данас је почело дводневно Савјетовање о козарству и органској производњи.