Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

27.09.2016.

Јавни позив за укључивање у поступак припреме закона

На основу члана 7 Уредбе о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона („Службени лист ЦГ“, бр. 12/12), Министарство пољопривреде и руралног развоја упућује

27.09.2016.

ЈАВНИ ПОЗИВ невладиним организацијама за предлагање кандидата за члана радне групе за припрему Предлога закона о морском рибарству и марикултури

Министарство пољопривреде и руралног развоја позива невладине организације, које имају утврђене дјелатности и циљеве у области морског рибарства, да предложе кандидата/кињу за члана радне групе за припрему Предлога закона о морском рибарству и марикултури.

27.09.2016.

„Караван органских и традиционалних приозвода сјутра“ у Бару

Министарство пољопривреде и руралног развоја у склопу пројекта „Караван органских и традиционалних производа“ у сарадњи са Порт оф Адриа из Бара, а поводом упловљавања 6. крузера у барску луку, организује изложбу органских и традиционалних производа.

25.09.2016.

У Никшићу отворена 9. по реду манифестација „Дани дрењина“

У Никшићу отворена 9. по реду манифестација „Дани дрењина“

Данас је у Никшићу почела манифестација „Дани дрењина“ која се реализује у склопу Септембарских дана већ девет година за редом. Манифестација је привредно-туристичког карактера и има за циљ да окупи пољопривредене произвођаче и промовише потенцијале Црне Горе за узгој дрењине.

14.09.2016.

Одржана ТАИЕX радионица о означавању вина по ЕУ стандардима

Током предтходна два дана у Подгорици је одржана је ТАИЕX радионица на тему “Увођење ПДО и ПГИ система означавања вина”. Циљ Министарства био је да се стручне службе и производјачи вина детаљније упознају са увођењем новог система означавања и категорисања вина по ЕУ стандардима те да им се олакша примјена.

14.09.2016.

Процедура се мора испоштовати

Не значи да даном подношења захтјева Министарство може по аутоматизму да изврши исплату средстава. Постоји процедура која није везана за изборе, већ за поштовање закона. Зато нијесмо спремни на било какве уцјене...

14.09.2016.

Одржана радионица на тему субвенција ЕУ и пољопривредне статистике

У организацији Министарства пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Амбасадом Мађарске у уторак, 13. септембра 2016. године у просторијама старе зграде Владе, одржана је радионица за пољопривредне произвођаче на тему „Субвенције ЕУ и пољопривредна статистика“.

14.09.2016.

Најава ТАИЕX Радионица на тему заједничке организације тржишта за воће и поврће

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије организоваће, 14. и 15. септембра 2016. године радионицу на тему: „Заједничка организација тржишта за воће и поврће“. Радионица ће се одржати у хотелу Цитy.

13.09.2016.

Митровић говори неистине, Вектра и остали концесионари вршили санитарне сјече

Није тачно да концесионари са подручја Пљеваља нијесу урадили ништа по питању санитарне сјече у шумама на том подручју, како то тврди предсједник НВО Брезница Милорад Митровић у наведеном тексту објављеном у ДН “Дан”. До сада је извршена сјеча 39.000м3 санитара, највише од стране концесионара "Вектре Јакић", "Бамбис Столарија", али и осталих фирми које су корисници шума.

12.09.2016.

Лоша медна година за пчеларима, али борба за квалитет меда се наставља

Лоша медна година за пчеларима, али борба за квалитет меда се наставља

На изложби меда из свих крајева Црне Горе одржаној током викенда у Баошићима учествовало је само 10 излагача. Разлог за мањи одзив пчелара је лоша медна година. Изложбу меда и едукативно предавање дипл. инг Ферида Велагића подржали су Општина Херцег Нови и Министарство пољопривреде и руралног развоја.