Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МПРР

Кодекс добре пољопривредне праксе

Вијести

24.10.2014.

Саопштење: Министар Ивановић у Пљевљима обишао Вектру и присуствовао потписивању уговора за МИДАС В

Саопштење: Министар Ивановић у Пљевљима обишао Вектру и присуствовао потписивању уговора за МИДАС В Покретање производње у Вектри Јакић са плановима за даље упошљавање капацитета, као и велико интересовање пољопривредних произвођача за коришћење бесповратних средства подршке за унапређење производње, показатељ су бољих дана за пљеваљски крај. У то се данас, приликом радне посјете Пљевљима, увјерио и министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић.

24.10.2014.

Саопштење: Почео семинар о козарству и органској производњи у Никшићу

Саопштење: Почео семинар о козарству и органској производњи у Никшићу

У организацији Удружења козара и овчара „Монтецапра“, а уз подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја и Општине Никшић данас је почело дводневно Савјетовање о козарству и органској производњи.

23.10.2014.

Министар Ивановић разговарао са студентима ФДЕС-а о бенефитима чланства у НАТО

Министар Ивановић разговарао са студентима ФДЕС-а о бенефитима чланства у НАТО

Међусобну повезаност пољопривреде и НАТО, иако на први поглед мање разумљиву, појаснио је данас студентима Факултета за државне и европске студије у Подгорици, министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић...

23.10.2014.

Сусрет Ивановић-Yазици

Сусрет Ивановић-Yазици

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић сусрео се данас са господином Мустафом Yазицијем, координатором Турске развојне агенције (ТИКА) за Црну Гору. Оцијењено је да је сарадња између МПРР и ТИКА-е на задовољавајућем нивоу, али да се мора даље развијати на обострано задовољство. Министар Ивановић упознао је господина Yазиција са активностима министарства у развоју руралних подручја Црне Горе и подршком коју Министарство пружа пољопривредницима.

23.10.2014.

Најава: Уз подршку МПРР у Никшићу се одржава семинар о козарству и органској производњи

У организацији Удружења козара и овчара „Монтецапра“, а уз подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја и Општине Никшић, сјутра, 24. октобра, почеће дводневно Савјетовање о козарству и органској производњи.

23.10.2014.

Најава: Министар Ивановић у радној посјети Општини Пљевља

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић боравиће сјутра, 24. октобра, у радној посјети Општини Пљевља.

22.10.2014.

Саопштење поводом информација о забрани извоза меса на руско тржиште

Саопштење поводом информација о забрани извоза меса на руско тржиште

Информације које су се појавиле у црногорској јавности о изненадној забрани извоза меса на тржиште Русије и шпекулације о разлозима, нијесу истините. Не ради се о евентуалној препродаји производа из ЕУ, већ о регуларној процедури, рекао је данас министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић.

22.10.2014.

Министар Ивановић са студентима ФДЕС-а о НАТО интегацији Црне Горе

Министар Ивановић са студентима ФДЕС-а о НАТО  интегацији Црне Горе

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић разговараће у четвртак 23. октобра са студентима Факултета за државне и европске студије, у оквиру јавног дијалога, на тему „Снагом чињеница и аргумената до става о чланству у НАТО“...

22.10.2014.

Одговор МПРР предсједнику Удружења рибара Бар поводом тврдњи изнешених у тексту у ДН „Дневне новине“, на насловом „Треба нам подршка, а не смијешна понуда“

У изјави господина Драгољуба Бајковића, предсједника удружења рибара Бар датој ДН „Дневне новине“, доминирају три тезе, на које Министарство пољопривреде даје одговор, у циљу објективног информисања јавности, а не због различитог гледања на проблем.

20.10.2014.

Ветеринарска управа: Регистрована болест говеда и оваца - „плави језик“

Средином октобра ове године, на територији општина Даниловград, Подгорица и Цетиње, ветеринарска служба Црне Горе регистровала је код говеда и оваца појаву заразне болести „плави језик“, коју преносе комарци из рода Цулицоидес. Вирус болести „плави језик“ овог љета је дијагностикован у бројним случајевима у земљама региона: Грчка, Македонија, Бугарска, Румунија, Мађарска, Србија и Албанија и било је очекивано да ће се појавити и на просторима Црне Горе. Болест се не преноси на људе.