Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

04.05.2016.

Отварање Фабрике сточне хране и потписивање уговора за силосе у Спужу

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић са сарадницима и представницима Општине Даниловград отвориће сјутра, 5. маја, Фабрику сточне хране у Спужу. Отварање фабрике у којој су инвестицију реализовале компаније “Никшићки млин” и “Агромонт” предвиђено је у 10,00х.

04.05.2016.

Семинар "Техничка подршка изради нове рејонизације виноградарских подручја Црне Горе: прелиминарни резултати и перспективе"

Прелиминарни резултати постигнути у првој години реализације ЕУ пројекта "Техничка подршка изради нове рејонизације виноградарских подручја Црне Горе", биће представљени сјутра, 05. маја, произвођачима грожђа и вина у Црној Гори.

03.05.2016.

Отворена нова пилана на Његовуђи

Отворена нова пилана на Његовуђи

Покретање производње у новој пилани на Његовуђи, која је данас свечано отворена, обезбиједиће запослење за око 40 радника са подручја Жабљака и одрживо коришћење дрвних ресурса овог подручја. Изградња пилане и покретање производње резултат су континуираног настојања Министарства пољопривреде и руралног развоја да пронађе инвеститора који ће не само отворити нова радна мјеста, већ и повећати степен додате вриједности кроз прераду и осварити мултипликативне ефекте на даљи развој жабљачке општине.

02.05.2016.

Министар Ивановић отвара пилану на Његовуђи

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић са сарадницима и представницима Општине Жабљак отвориће сјутра, 3. маја, новоизграђену пилану на Његовуђи. Покретање погона за прераду дрвета на Његовуђи резултат је континуираног настојања Министарства пољопривреде и руралног развоја да пронађе инвеститора који ће покренути производњу и отворити нова радна мјеста.

29.04.2016.

Ријешен горући проблем мјештана руралних подручја Подгорице везан за искључење са водоводне мреже

Ријешен горући проблем мјештана руралних подручја Подгорице везан за искључење са водоводне мреже

Годинама је горући проблем мјештана свих сеоских подручја општине Подгорица био искључење са водоводне мреже због неплаћених рачуна за утрошену струју. Министарство пољопривреде и руралног развоја исплатило је половину дуга према Електропривреди Црне Горе, док ће преостали дио дуга измирити ЈП „Водовод“ у току следећих 10 година. Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић је добру вијест саопштио вечерас на скупу мјештана МЗ Барутана на чијем подручју је проблемом било погођен највећи број домаћинстава на подручју Главног града. На скупу одржаном у дому на Барутани присуствовали су и градоначелник Подгорице Славољуб Стијеповић и директор ЈП Водовода Филип Макрид.

29.04.2016.

Главне поруке Министарске конференција о управљању рибарством у Медитерану

Главне поруке Министарске конференција о управљању рибарством у Медитерану

„Вријеме је за заједничко дјеловање како би се осигурала дугорочна будућност сектора рибарства, будући да се око 93% рибљег фонда у Медитерану претјерано искориштава“, казао је европски комесар за заштиту животне средине, поморска питања и рибарство, Кармену Вела на Министарској конференцији о управљању рибарством на Медитерану, која је окупила делегације из преко двадесет земаља, као и представнике разних међународних институција.

28.04.2016.

Министар Ивановић посјетио ДКП

Министар Ивановић посјетио ДКП

Инвестиција у Нови дувански комбинат одвија се планираном динамиком. У завршној фази је ремонт машина и опреме. Почетак производње очекује се до 20. маја. У фабрици тренутно ради 34 запослена, док ће започињањем производње свих 66 бивших радника ДКП у стечају добити могућност да раде. Такође, створиће се простор за запошљавање још 20-так нових радника. Ускоро се очекује почетак радова на изградњи нове фабрике, саопштили су данас представници инвеститора арапске компаније БМЈ Индустиес ФЗ ЛЛЦ, који су заједно са министром пољопривреде и руралног развоја проф. др Петром Ивановићем обишли стару фабрику.

28.04.2016.

Позив за јавну расправу о националном плану за одрживу употребу средстава за заштиту биља

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Уредбом о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона (“Службени лист Црне Горе”, број 12/12) обавјештава заинтересовану јавност да

27.04.2016.

Почела исплата старачких накнада за април

Почела је исплата старачких накнада за април 2016. године. За ову намјену Министарство пољопривреде и руралног развоја обезбиједило је потребна средства за све кориснике који имају право на исплату ове врсте подршке.

27.04.2016.

У Бриселу се одржава Министарска конференција о управљању рибарством у Медитерану

У Бриселу се одржава Министарска конференција о управљању рибарством у Медитерану

Црну Гору треба изузети од мјера ЕУ за регулацију морског рибарства које се огледају у смањењу рибарске флоте и броја риболовних дана, поручио је министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић учесницима данашње Министарске конференције о управљању рибарством у Медитерану која се одржава у Бриселу, у организацији Генералне комисије за рибарство.