Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

14.08.2016.

Саопштење о ситуацији поводом болести квргаве коже говеда

Након што су вакцинисана говеда у зараженим и угроженим подручјима, настављена је интензивна вакцинација преосталих говеда на подручјима означеним као слободна од болести квргаве коже. До јутрос је вакцинисано 92 одсто укупне популације говеда у Црној Гори.

13.08.2016.

Саопстење Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове о ситуацији болести квргаве коже говеда

Скоро сва говеда на подручјима која су проглашена зараженим и угроженим од болести квргаве коже су вакцинисана. У току је вакцинација и мањег броја говеда у појединим домаћинствима која се налазе у најудаљенијим подручјима. Вакцинација се спроводи интензивно на подручјима која су означена као слободна, тако да је до сада вакцинисано укупно 86 одсто укупне популације говеда у Црној Гори.

11.08.2016.

Реаговање директорице Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове Весне Даковић поводом коментара Дарка Шуковића на Порталу Антена М.

Реаговање директорице Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове Весне Даковић поводом коментара Дарка Шуковића на Порталу Антена М.

Поштовани господине Шуковић, Разумијемо да циљ оправдава средство. Али, ниједан циљ не може бити толико узвишен да би оправдао употребу нечасних средстава. А колико су часне Ваше намјере, остављамо Вашим уваженим читаоцима да закључе. Такође, разумијемо да се не ваља качити са медијима, јер оружје је код Вас. Али, сматрамо да часно радимо свој посао, да дајемо све од себе да заштитимо пољопривредне произвођаче и да не желимо да будемо нијеми глинени голубови које ћете да гађате Вашим оружјем.

11.08.2016.

Вакцинисано више од 77 одсто популације говеда у Црној Гори

На територији Црне Горе вакцинисано је више од 77 одсто укупне популације говеда. Тај проценат је већи и износи око 99 одсто у подручјима која су проглашена зараженим и угроженим.

09.08.2016.

Директорица Управе за безбједност хране Весна Даковић демантовала медијске наводе да се обољела говеда непрописно затрпавају

Директорица Управе за безбједност хране Весна Даковић демантовала медијске наводе да се обољела говеда непрописно затрпавају

Директорица Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове Весна Даковић оштро је демантовала информације које је данас објавио портал Антена М “да се угинула говеда обољела од квргаве коже неадекватно затрпавају”.

06.08.2016.

Апел сточарима да не транспортују говеда и строго прате упутства теренских ветеринара

С обзиром на озбиљност ситуације због појаве болести квргаве коже говеда у Црној Гори, Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове апелује на све држаоце говеда да сарађују, прате препоруке и поштују законске обавезе дефинисане Наредбом за сузбијање болести.

05.08.2016.

Због болести говеда у Београду организован хитан регионални састанак представника ветеринарских служби

Директорица Управе за безбиједност хране, ветерину у фитосанитране послове Весна Даковић са сарадницима присуствује данас, 5. августа, регионалном састанку представника ветеринарских служби који се одржава у Београду.

05.08.2016.

Информација о тренутној ситуацији и мјерама за спријечавање ширења болести квргаве коже говеда

Према посљедњим резултатима анализа у Црној Гори је потврђено 137 случајева болести квргаве коже говеда, и то у следећим општинама: Гусиње, Беране, БијелоПоље, Колашин, Мојковац, Плав, Рожаје и Жабљак.

04.08.2016.

Бистрије види ној са главом у пијеску него Стијеповић

Господин Дарко Стијеповић, директор НВО Центар за развој Дурмитора, по свом устаљеном обичају изнио је низ неистина, које су ДН “Дан”, не марећи за елементарна правила новинарске професије, објавиле. Због црногорске јавности, а не због господина Стијеповића, који из перспективе ноја тражи само њему знан пут кроз маглу, желимо да истакнеме следеће:

30.07.2016.

Мугоша крши коалициони споразум, а у томе му здушно помажу Вијести

Запрепашћени смо једностраним и политикантским приступом министра Будимира Мугоше који покушава да одбрани свог ментора и свог савјетника-контролора у Министарству, господина Милана Марковића...