Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

17.02.2017.

Јавни позив за додјелу подршке подизању и опремању воћних засада

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је данас Јавни позив за додјелу подршке за подизање и модернизацију/опремање производних воћних засада за 2017. годину, кроз који пољопривредно газдинство може добити бесповратну подршку до 50 одсто укупне инвестиције.

14.02.2017.

Почиње кампања јачања свијести о одрживој употреби пестицида

Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове Министарства пољопривреде и руралног развоја у наредне двије седмице реализоваће кампању јачања свијести о одрживој употреби пестицида у Црној Гори.

14.02.2017.

Јавни позив за додјелу подршке виноградарству и винарству

Јавни позив за додјелу подршке виноградарству и винарству

Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује Јавни позив за додјелу подршке инвестицијама у виноградарству и винарству. Позив се објављује у оквиру Агробуџета за 2017. годину и програма 2.1.4 Подршка развоју виноградарства и винарства. Овим Јавним позивом утврђују се услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава.

13.02.2017.

Позив за давање сугестија на предлог граница виноградарских подручја

У оквиру пројекта „Техничка подршка изради нове рејонизације виноградарских подручја Црне Горе“ који је финансиран од стране ЕУ, а имплементиран у оквиру Министарства пољопривреде и руралног развоја, дефинисани су приједлози граница одређених виноградарских географских производних подручја Црне Горе.

10.02.2017.

Почела реализација ИПА пројекта “Јачање контроле и управљања у рибарству”

Циљ је да се кроз пројекат, вриједан 450.000 еура, оснажи и унаприједи информациони систем, као и да се обучи администрација, рибарска инспекција, научници и рибари за коришћење информационих технологија у сврху ефикасније контроле и једноставнијег извјештавања и управљања рибарским сектором у Црној Гори.

10.02.2017.

Мјере подршке из Агробуџета представљене пољопривредницима из Колашина и Мојковца

Мјере подршке из Агробуџета представљене пољопривредницима из Колашина и Мојковца

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја одржали су јуче, 9. фебруара, презентацију мјера Агробуђжета за 2017. годину, пољопривредним произвођачима са подручја општина Колашин и Мојковац.

10.02.2017.

Процјене УНЕЦЕ – а о потенцијалима за одрживи развој у сливу ријеке Саве

Црна Гора је у области управљања водним ресурсима у претходном периоду интезивирала сарадњу са међународним институцијама у тој области, а поготово са УНЕЦЕ-ом (Економска Комисија Уједињених Нација за Европу).

09.02.2017.

Агробуџет за 2017. годину представљен у Гусињу, Плаву, Петњици и Рожајама

Агробуџет за 2017. годину представљен у Гусињу, Плаву, Петњици и Рожајама

За пољопривредне произвођаче са подручја општина Гусиње, Плав, Петњица и Рожаје током претходна два дана одржана је презентација Агробуџета за 2017. годину.

09.02.2017.

Почела исплата старачких накнада за јануар

Министарство пољопривреде и руралног развоја обавјештава кориснике старачке накнаде да је почела исплата за јануар 2017. године.

07.02.2017.

Презентација Агробуџета у Колашину, Мојковцу, Шавнику и Жабљаку

Министарство пољопривреде и руралног развоја наставља са презентацијама Агробуџета за 2017. годину по општинама. Током четвртка и петка, 09. и 10. фебруара, расположиве мјере подршке за 2017. годину биће представљене пољопривредним произвођачима са подручја општина Колашин, Мојковац, Шавник и Жабљак.