Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

31.03.2015.

Саопштење: У организацији Министарства пољопривреде одржан округли сто „Безбједност хране“

Саопштење: У организацији Министарства пољопривреде одржан округли сто „Безбједност хране“ У процесу успостављања ефикасног система безбједности хране у Црној Гори, у складу са ЕУ стандардима, нећемо правити компромисе, јер је то питање не само испуњавања обавеза из процеса приступања ЕУ, могућности за пласман домаћих производа, него и заштите, очувања и унапређења здравља становништва, поручио је министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић приликом отварања округлог стола посвећеног теми „Безбједност хране“.

31.03.2015.

Саопштење: На радионици представљени ЕУ прописи у области алкохолних пића

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије организовало је едукативну радионицу на тему алкохолних пића, с циљем да представници надлежних институција и произвођачи на најбољи начин разумију ЕУ законодавство у овој области. Радионица је значајна посебно због тога што је за 2015. годину планирано доношење новог Закона о алкохолним пићима, у циљу усклађивања са ЕУ прописима у овој области.

31.03.2015.

Најава: Презентација Агробуџета за 2015. годину у Тузима и Голубовцима

Министарство пољопривреде и руралног развоја организоваће сјутра, 01. априла, двије информативне радионице за пољопривредне произвођаче са подручја Општине Подгорица.

30.03.2015.

Најава: Министарство пољопривреде и руралног развоја организује округли сто на тему „Безбједност хране“

У организацији Министарства пољопривреде и руралног развоја сјутра, 31. марта, биће одржан округли сто на тему “Безбједност хране”, с циљем да укаже на значај ове области у сусрет Свјетског дана здравља – 7.априла који се ове године обиљежава на исту тему.Округли сто ће се одржати у хотелу Рамада, са почетком у 09,30х, а скуп ће отворити министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић.

30.03.2015.

Саопштење: Министарство пољопривреде и руралног развоја и Федерални институт за процјену ризика Њемачке потписали споразум о сарадњи

Саопштење: Министарство пољопривреде и руралног развоја и Федерални институт за процјену ризика Њемачке потписали споразум о сарадњи

Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић и предсједник Федералног института за процјену ризика СР Њемачке(БфР) Андреас Хенсел потписали су данас у Подгорици Споразум о сарадњи двије институције у области безбједности хране. Основни циљеви сарадње су успостављање снажније мреже процјењивача ризика, повећање квалитета научног процјењивања ризика и јачање стручне оспособљености експерата.

30.03.2015.

Најава: Министарство потписује споразум о сарадњи у области безбједности хране са њемачким Институтом за процјену ризика

Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић и директор Федералног института за процјену ризика Њемачке Андреас Хенсел потписаће данас у Подгорици споразум о сарадњи двије институције у области безбједности хране.

30.03.2015.

Саопштење: Радионица о ЕУ стандрадима у објектима за храну одржана и у Подгорици

У организацији Ветеринарске управе Министарства пољопривреде и руралног развоја одржана је у Подгорици радионица за субјекте у пословању храном из централних и јужних крајева Црне Горе о флексибилностима у законодавству о хигијени хране. Претходно је едукативна радионица на ту тему одржана у Бијелом Пољу, за произвођаче са сјевера Црне Горе.

28.03.2015.

Саопштење: Отворена пијаца црногорских органских производа у центру Подгорице

Саопштење: Отворена пијаца црногорских органских производа у центру Подгорице

У центру Подгорице на Тргу Републике данас су почели „Дани црногорске органске хране“, осмишљени као пијаца органских домаћих производа, која ће потрошачима бити на располагању сваке наредне суботе.

27.03.2015.

Министарство подржало маслинаре за одлазак на Сајам у Хрватској

Министарство пољопривреде и руралног развоја подржало је и ове године одлазак црногорских маслинара на тродневни Сајам маслинара и уљара „Ноћњак“, који се одржава сваке године у Хрватској, ове године у Трогиру, у периоду од 26. до 29. марта.

27.03.2015.

Најава: Сјутра у центру Подгорице почињу „Дани црногорске органске хране“

Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић, са сарадницима, отвориће сјутра, 28. марта, у 11,00х на Тргу Републике у Подгорици, пијацу органских производа, у оквиру пројекта “Дани црногорске органске хране”.