Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

24.07.2017.

Симовић у Парламенту: Правовремена реакција спријечила драстичан тржишни поремећај

Без обзира на бројне изазове и, разумљиво, очекивања пољопривредних произвођача, успјели смо да одржимо стабилне цијене и у периодима када је пријетила опасност драстичног пада цијена, што би значајно угрозило доходак пољопривредних произвођача.

21.07.2017.

Одржана трећа сједница Комисије за валоризацију пољопривредног земљишта у државној својини

На данашњој сједници костатовано је да није било пристиглих понуда а сходно објављеном Јавном позиву за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на локалитету Општине Улцињ – Шас, и закључено је да се припреми Информација и упути према Влади Црне Горе, са предлогом за расписивање новог Јавног позива...

21.07.2017.

Почела исплата старачких накнада за јун 2017. године

Исплата старачких накнада за јун 2017. године почела је данас. Из буџета Министарства пољопривреде и руралног развоја опредијељено је 229.919.04 €, као и разлика у износу од 4.392,79 €, што чини укупан износ од 234.311,83 € за 3.744 корисника.

21.07.2017.

Пријава за нелегалну експлоатацију шљунка у Ботуну

Пријава за нелегалну експлоатацију шљунка у Ботуну

Представници надлежних органа, предвођених координационим тимом за праћење мораторијума на експлоатацију шљунка и пијеска у црногорским водотоцима континуирано су на терену у циљу контроле поштовања одлуке о забрани и откривања евентуалних нелегалних активности.

20.07.2017.

Потпредсједник Симовић: Заједничком бригом до подршке пчеларима у очувању пчелињих друштава

Потпредсједник Симовић: Заједничком бригом до подршке пчеларима у очувању пчелињих друштава

У складу са закључцима са прошлонедјељног састанка потпредсједника Владе и министра пољопривреде и руралног развоја, мр Милутина Симовића са члановима Управног одбора Савеза пчеларских организација, у којима је истакнут проблем недостатка пчелиње паше усљед неповољних временских прилика, Министарство пољопривреде је донијело одлуку о подршци пчеларима за набавку квалитетне прихране.

20.07.2017.

Измјена јавног позива за давање у закуп земљишта - Главни град

У складу са условима јавног позива за учешће на тендеру за давање у закуп непокретности на локацији ко голубовци и ко диноша, главни град подгорица објављеном дана 22. јуна 2017. године у дневном листу „Дневне новине“, и на интернет страници Министарства пољопривреде и руралног развоја (у даљем тексту: „Јавни позив“), Комисија за валоризацију пољопривредног земљишта у државној својини овим путем обавјештава заинтересована лица о измјени Јавног позива:

11.07.2017.

Одржана ТАИЕX радионица на тему “Хигијенски захтјеви за третирање сировог млијека”

У организацији Министарства пољопривреде и руралног развоја, Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, у сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије, организовало је радионицу на тему „Хигијенски захтјеви за третирање сировог млијека“.

10.07.2017.

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде Милутин Симовић посјетио Општину Даниловград

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде Милутин Симовић посјетио Општину Даниловград

Општина Даниловград може да послужи као примјер мудрог промишљања са нивоа локалне самоуправе да побољшањем пословног амбијента и у сарадњи са Владом створи претпоставке за привлачење инвестиција, развој предузетништва и отварање нових радних мјеста, оцијењено је током данашње радне посјете потпредсједника Владе и министра пољопривреде и руралног развоја мр Милутина Симовића...

10.07.2017.

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде Милутин Симовић сусрео се у Кући меда са 102 корисника подршке младим пчеларима

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде Милутин Симовић сусрео се у Кући меда са 102 корисника подршке младим пчеларима

Подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја искористила је нова група младих људи да започну посао у пољопривреди, у области пчеларства. Млади који су били пријављени на Завод за запошљавање, њих 102, искористили су могућност да из Агробуџета за 2017. годину, кроз Јавни позив за подршку младим пчеларима, добију подршку у облику три оформљене пчелиње заједнице.

08.07.2017.

Сусрет потпредсједника Владе и министра пољопривреде Милутина Симовића са младим пчеларима у Кући меда у Даниловграду

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић, састаће се, у понедјељак, 10. јула, са младим пчеларима почетницима поводом потписивања уговора о подршци, као резултат Јавног позива у оквиру мјера Агробуџета за подршку пчеларству у 2017. години.