Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

27.08.2015.

Влада утврдила Предлог закона о безбједности хране с Извјештајем са јавне расправе

Влада утврдила Предлог закона о безбједности хране с Извјештајем са јавне расправе Изјава министра пољопривреде и руралног развоја проф. др Петра Ивановића након сједнице Владе Црне Горе поводом утврђивања Предлога закона о безбједности хране с Извјештајем са јавне расправе... Видео

24.08.2015.

Мит о спољнотрговинском дефициту

Мит о спољнотрговинском дефициту

Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић у ауторском тексту објављеном у ДН "Дневне новине" говори о миту који је у јавности створен на тему спољно-трговинског дефицита Црне Горе када је ријеч о пољопривредно-прехрамбеним производима.

20.08.2015.

Реаговање на текст ”Расподјела концесија мирише на корупцију” објављен у Дневним новинама “Дан”

У потпуности су нетачни сви наводи изнијети у тексту ДН “Дан” који се односе на Јавни позив за давање шума продајом дрвета у дубећем стању за 2015. годину који је објавило Министарство пољопривреде и руралног развоја. Објављени текст доживљавамо искључиво као врсту притиска незадовљних концесионара који нијесу испунили услове прописане Јавним позивом и као непрофесионално извјештавање ДН “Дан” која, и поред тешких оптужби изречених у објављеном тексту, није нашла за сходно да чује другу страну, што представља елементарно правило новинарства.

19.08.2015.

Министар Ивановић обишао пољопривредне произвођаче на подручју Никшића

Министар Ивановић обишао пољопривредне произвођаче на подручју Никшића

На подручју никшићке општине видљив је напредак у развоју сектора пољопривреде, али и потенцијали за даље унапређење производње на породичним пољопривредним газдинствима и у области агроиндустрије. Охрабрује воља пољопривредних произвођача да улажу даље у раст производње, побољшање квалитета, конкуретности и отварање нових радних мјеста, уз подршку фондова и кредита које су обезбијеђени, закључак је радне посјете представника Министарства пољопривреде и руралног развоја овој општини.

18.08.2015.

На ванредној конференцији за новинаре министар Ивановић саопштио да је заустављена продаја сточне хране за коју постоји сумња да је од ГМО соје

На ванредној конференцији за новинаре министар Ивановић саопштио да је заустављена продаја сточне хране за коју постоји сумња да је од ГМО соје

Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић сазвао је данас ванредну конференцију за новинаре на којој је саопштио да је сточна храна увезена у Црну Гору преко граничног прелаза Дебели бријег, а за коју се сумња да садржи генетски модификовано сјеме соје, повучена из даље продаје.

18.08.2015.

Најава: Министар Ивановић у радној посјети општини Никшић

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић са сарадницима боравиће сјутра у радној посјети општини Никшић.

11.08.2015.

Министар Ивановић током радног доручка разговарао са новинарима

Министар Ивановић током радног доручка разговарао са новинарима

Министарство пољопривреде и руралног развоја организовало је трећу годину заредом, током августа, радни доручак за представнике медија у Црној Гори.

10.08.2015.

Најава: Радни доручак министра Ивановића са представницима медија

Министарство пољопривреде и руралног развоја организоваће сјутра, 11. августа, радни доручак за представнике медија у Црној Гори.

08.08.2015.

Јавни позив за давање шума на коришћење продајом дрвета у дубећем стању за 2015. годину

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је Јавни позив за давање шума у државној својини на коришћење, продајом дрвета у дубећем стању, за 2015. годину. Предмет јавног позива су шуме које се дају на коришћење у складу са извођачким пројектима за ПЈ Пљевља, Рожаје, Жабљак, Колашин, Плужине, Бијело Поље, Никшић, Подгорица, Даниловград и Мојковац.

07.08.2015.

Министар Ивановић са пољопривредницима Малесије разговарао о правцима даљег развоја пољопривреде на подручју ГО Тузи

Министар Ивановић са пољопривредницима Малесије разговарао о правцима даљег развоја пољопривреде на подручју ГО Тузи

Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић током радне посјете градској општини Тузи обишао је више пољопривредних газдинстава, која су у претходном периоду користила разне облике подршке министарства, конкретно у производњи млијека, виноградарству, производњи поврћа у пластеницима и на отвореном. Циљ посјете био је да се представници министарства упознају са ефектима реализованих инвестиција на унапређење пољопривредне производње и да се представе будући развојни планови. Заједно са представницима локалне самоуправе и пољопривредницима разговарао је и о могућностима рјешавања проблема наводњавања, водоснабдијевања, пробијања путева и руралном развоју.