Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

21.04.2018.

Министарство пољопривреде на манифестацији “Дјечији прољећни викенд” одржало едукативну радионицу – Купујмо домаће

Министарство пољопривреде на манифестацији “Дјечији прољећни викенд” одржало едукативну радионицу – Купујмо домаће Министарство пољопривреде и ове године обогатило је програм манифестације “Дјечији прољећни викенд” са садржајима за дјецу. Најмлађи посјетиоци манифестације која се одржава у Делта Цитy центру, данас су имали прилику да на забавно – едукативној радионици Министарства уче о пољопривреди, производњи безбједне и квалитетне хране и предностима домаћих производа.

20.04.2018.

Министарство пољопривреде и руралног развоја на манифестацији “Дјечији прољећни викенд”

Министарство пољопривреде и руралног развоја и ове године обогатиће програм манифестације “Дјечији прољећни викенд”, са едукативним садржајима за дјецу, а у циљу развоја свијести најмлађих о важности пољопривреде и производње безбједне и квалитетне хране.

19.04.2018.

Сајам пољопривреде у Подгорици: Квалитетни домаћи производи да нађу мјесто у трговинској и туристичкој понуди Црне Горе

Сајам пољопривреде у Подгорици: Квалитетни домаћи производи да нађу мјесто у трговинској и туристичкој понуди Црне Горе

У циљу промоције домаћих производа и бољег пласмана кроз трговинску и туристичку понуду, Министарство пољопривреде и руралног развоја, Главни град Подгорица и Монтенегро бизнис алијанса, а уз подршку Министарства економије и Министарства одрживог развоја и туризма, организовали су данас у Подгорици Сајам пољопривреде.

19.04.2018.

Јавни позив за давање у закуп непокретности у државној својини у општини Бијело Поље

На основу члана 29, 39 и 40 Закона о државној имовини ("Службени лист ЦГ", број 21/09), члана 5 Уредбе о продаји и давању у закуп ствари у државној имовини („Службени лист ЦГ“, број 44/10), и закључка Владе Црне Горе број 07-973 од 22.03.2018. године, Министарство пољоприведе и руралног развоја објављује Јавни позив за давање у закуп непокретности у државној својини у општини Бијело Поље.

18.04.2018.

Сајам у Подгорици - “Домаћи пољопривредни производи у туристичкој и трговинској понуди Црне Горе”,

У циљу промоције домаћих производа и бољег пласмана кроз трговинску и туристичку понуду, Министарство пољопривреде и руралног развоја, Главни град Подгорица и Монтенегро бизнис алијанса, а уз подршку Министарства економије и Министарства одрживог развоја и туризма, организују Сајам пољопривреде који ће се одржати, у четвртак, 19. априла, на Тргу независности у Подгорици.

16.04.2018.

Представници Црне Горе учествовали на састанку ГФЦМ на тему управљања рерусима на Медитерану

Представници Директората за рибарство Министарства пољопривреде и руралног развоја присуствовали су прошле седмице у Загребу састанку који је организовала Генерална комисија за рибарство у Медитерану на тему евалуације стратегије управљања у Јадрану.

16.04.2018.

Први Јавни позив за додјелу средстава финансијске подршке за Мјеру 3 „Инвестиције у физички капитал за прераду и маркетинг пољопривредних и рибљих производа“ кроз ИПАРД Програм

На основу члана 9 став 1 тачка б Закона о потврђивању Секторског споразума између Владе Црне Горе и Европске комисије којим се утврђују правила за управљање и спровођење финансијске помоћи Уније Црној Гори у оквиру Инструмента претприступне подршке за област политике „Пољопривреда и рурални развој” (ИПАРД) („Службени лист Црне Горе-Међународни уговори“, број 2/16) и члана 27 Уредбе о реализацији и поступку коришћења средстава из Инструмента претприступне помоћи Европске уније (ИПАРД ИИ Програм) („Службени лист Црне Горе“, бр.16/16, 4/18 и 11/18), Министарство пољопривреде и руралног развоја - Директорат за плаћања, објављује

16.04.2018.

Исплата старачких накнада за март

Исплата старачких накнада за март 2018. године почела је 13. априла 2018. године. Из буџета Министарства пољопривреде и руралног развоја обезбијеђено је 234.569,88 €, као и разлика у износу од 125,64 € што чини укупан износ од 234.695,52€ за 3.734 корисника.

13.04.2018.

Потпредсједник Симовић у Никшићу: Интересовање произвођача порука охрабрења, али и обавеза да им помажемо још више

Потпредсједник Симовић у Никшићу: Интересовање произвођача порука охрабрења, али и обавеза да им помажемо још више

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић данас је у Никшићу уручио пољопривредним произвођачима са подручја те и даниловградске општине рјешења о додјели подршке коју су остварили по јавним позивима за куповину механизације и мљекарске опреме, кроз Агробуџет за 2018. годину. Свечаној додјели рјешења присуствовали су и предсједници општина Никшић и Даниловград, Веселин Грбовић и Бранислав Ђурановић.

13.04.2018.

Потпредсједник Симовић у Никшићу представио ИПАРД позив за подршку преради: Европа је већ у Црној Гори, а Црна Гора је све ближе и све више у Европи

Потпредсједник Симовић у Никшићу представио ИПАРД позив за подршку преради: Европа је већ у Црној Гори, а Црна Гора је све ближе и све више у Европи

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић данас је у Никшићу представио ИПАРД јавни позив за додјелу бесповратне подршке преради у сектору пољопривреде, кроз који ће малим и средњим предузећима из сектора пољопривреде бити на располагању нових 17 милиона еура за инвестиције од 40.000 до 1.500.000 еура, уз бесповратну подршку од 50%.