Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МПРР

Кодекс добре пољопривредне праксе

Вијести

22.10.2014.

Одговор МПРР предсједнику Удружења рибара Бар поводом тврдњи изнешених у тексту у ДН „Дневне новине“, на насловом „Треба нам подршка, а не смијешна понуда“

У изјави господина Драгољуба Бајковића, предсједника удружења рибара Бар датој ДН „Дневне новине“, доминирају три тезе, на које Министарство пољопривреде даје одговор, у циљу објективног информисања јавности, а не због различитог гледања на проблем.

20.10.2014.

Ветеринарска управа: Регистрована болест говеда и оваца - „плави језик“

Средином октобра ове године, на територији општина Даниловград, Подгорица и Цетиње, ветеринарска служба Црне Горе регистровала је код говеда и оваца појаву заразне болести „плави језик“, коју преносе комарци из рода Цулицоидес. Вирус болести „плави језик“ овог љета је дијагностикован у бројним случајевима у земљама региона: Грчка, Македонија, Бугарска, Румунија, Мађарска, Србија и Албанија и било је очекивано да ће се појавити и на просторима Црне Горе. Болест се не преноси на људе.

20.10.2014.

Министарство пољопривреде и руралног развоја даје на јавну расправу Нацрт стратегије развоја пољопривреде и руралних подручја 2014-2020

Министарство пољопривреде и руралног развоја упућује позив грађанима, стручним и научним институцијама, Главном граду, Пријестоници и општинама, политичким странкама, синдикатима, невладиним организацијама, медијима и другим заинтересованим органима и институцијама, организацијама, удружењима и појединцима (заинтересованој јавности) да се укључе у јавну расправу и дају свој допринос у разматрању Нацрта стратегије развоја пољопривреде и руралних подручја 2014-2020.

20.10.2014.

Реаговање Министарства пољопривреде и руралног развоја поводом текста објављеног у ДН „Побједа“, са наднасловом „Колико зарађују министри“ и насловом „Од 1.000 до 1.300“, објављеног 20.10.2014. на 2.страни рубрике „У фокусу“.

Није истина да је министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић примио плату за март мјесец ове године у износу од 1.320,53 еура, како је то објавила "Побједа" у наведеном тексту. Нису истинити ни наведени износи примања за секретара Министарства и пет помоћника министра.

17.10.2014.

Саопштење: Нови водовод у Горњој Буковици

Саопштење: Нови водовод у Горњој Буковици

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић заједно са предсједником Општине Шавник Мијомиром Вујачићем, пустио је данас у рад водовод у Горњој Буковици код Шавника којим се квалитетно рјешава снабдијевање водом за 12 домаћинстава, школу, амбуланту, пошту и стамбени објекат у овој мјесној заједници, са могућношћу прикључења још десетак потрошача.

17.10.2014.

Саопштење: Одржана манифестација - „Дани нара“ у Владимиру-Улцињ

Манифестација „Дани нара“, јуче је по трећи пут организована у Владимиру-Улцињ. Ова манифестација, уз подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја, а у организацији Бизнис Клуба Анамалит и Туристичке Организације Улцињ окупила је велики број произвођача нара али и посјетилаца.

17.10.2014.

Јавни позив за подршку унапређењу професионалне рибарске флоте за улов пелагичних врста

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2014. годину и буџетском линијом Б.1.1. јачање рибарске флоте објављује Јавни позив за додијелу подршке за повећање професионалне рибарске флоте за улов пелагичних врста.

16.10.2014.

Најава: Посјета министра Ивановића Општини Шавник

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић боравиће сјутра, 17. октобра, у радној посјети Општини Шавник. Министар Ивановић ће заједно са предсједником Општине Мијомиром Вујачићем, у 14,00х отворити водовод Горња Буковица.

16.10.2014.

Саопштење: Министар Ивановић отворио водовод у селу Кута у никшићкој Жупи

Саопштење: Министар Ивановић отворио водовод у селу Кута у никшићкој Жупи

Мјештани Кута, највећег села у МЗ Жупа неће више имати проблема са водоснабдијевањем након отварања водовода чију су изградњу са укупном инвестицијом од око 40 хиљада еура подржали Министарство пољопривреде и руралног развоја и Општина Никшић.

16.10.2014.

Саопштење: Министарство пољопривреде обиљежило 16. октобар – Свјетски дан хране

Саопштење: Министарство пољопривреде обиљежило 16. октобар – Свјетски дан хране

Министарство пољопривреде и руралног развоја обиљежило је 16. октобар – Свјетски дан хране, другу годину за редом.„Ово је дан када покушавамо у Министарству пољопривреде да повежемо оне који имају и оне који немају довољно. Данас смо хтјели да позовемо представнике институција које обједињују са једне стране оне који су остављени, оне који су болесни, оне који су стари и оне које немају, и да на тај начин симболично покажемо како пољопривредни произвођачи у Црној Гори, који раде, који стварају, изражавају спремност да подијеле са онима који то нијесу у могућности“ рекао је Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић поводом обиљежавања Свјетског дана хране.