Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

24.06.2016.

Европска агенција за безбједност хране(ЕФСА) објавила конкурс за стручну праксу

Европска агенција за безбједност хране(ЕФСА) расписала је Конкурс за обављање стручне праксе у тој институцији. У зависности од компетенција, кандидати, могу изабрати до два различита подручја: процјена ризика у животној средини, токсикологија, здравље и добробит животиња, биолошке опасности, исхрана, управљање и анализа података, односи са медијима, правни и регулаторни послови и други. Пријаве за конкурс могу се послати најкасније до поноћи 31. јула 2016. године.

23.06.2016.

Одржана завршна радионица пројекта ЦАПС2

Одржана завршна радионица пројекта ЦАПС2

Завршна радионица пројекта "Јачање центара за производњу аквакултуре и надзор безбједности у прекограничним земљама Јадрана - ЦАПС2"који је кофинансиран од стране Европске уније одржана је у Будви. Радионица је имала за циљ да производјачима и осталим заинтересованим странама представи спровођење националних стандарда у сектору производјње шкољки са ЕУ стандардима.

21.06.2016.

Реаговање МПРР поводом тврдњи посланице Љерке Драгичевић да у Министарству нема стручњака за рибарство

Реаговање Министарства пољопривреде и руралног развоја поводом излагања уважене посланице Љерке Драгичевић на засиједању Скупштине Црне Горе, 21. јуна

21.06.2016.

У Кући меда додијељене кошнице пчеларима почетницима

У Кући меда додијељене кошнице пчеларима почетницима

Млади пчелари почетници, њих 80, потписали су данас у Кући меда у Даниловграду уговор о набавци кошница и пчелињих ројева, уз подршку Министарства пољопривреде и руралног развоја. По основу јавног позива који се реализује кроз Агробуџет за 2016. годину, млади пчелари ће добити три кошнице са пчелињим ројевима чиме Министарство наставља да пружа подршку младим људима заинтересованим да почну да се баве пчеларством.

20.06.2016.

Одгвор Министарства пољопривреде МАНС-у, ДН Дан

Одговор Министарства пољопривреде и руралног развоја поводом текста у ДН „Дан“ са наднасловом „Истраживачки центар МАНС-а реаговао на ставове Министарства пољопривреде“ и насловом „Признали да незаконито троше новац“, објављеног 18. јуна, на 12.стр Рубрике Друштво

20.06.2016.

Позив на Округли сто у оквиру јавне расправе о Стратешкој процјени утицаја на животну средину Нацрта стратегије управљања водама Црне Горе

Министарство пољопривреде и руралног развоја обавјештава заинтересовану јавност да ће се дана 24.06.2016. године у периоду од 11-13 х у сали за састанке у старој згади Владе одржати Округли сто у оквиру јавне расправе о Стратешкој процјени утицаја на животну средину Нацрта стратегије управљања водама Црне Горе.

17.06.2016.

ТАИЕX радионица о имплементацији легислативе за воћни садни материјал

Министарство пољопривреде и руралног развоја, Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове у сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије организоваће 20. и 21. јуна 2016. године у Хотелу „Аурел“, радионицу о имплементацији легислативе за воћни садни материјал.

16.06.2016.

Реаговање МПРР поводом тврдњи МАНС-а објављених у ДН Дан о наводној злоупотреби буџетских средстава

Министарство пољопривреде није “потрошило 2014. и 2015. године 1,51 милион еура за консултантске услуге, пројекте и студије” како су то указали свезнајући истраживачи Истраживачког центра тзв. НВО МАНС. По ко зна који пут оптужбе тзв. НВО МАНС су нетачне, неаргументоване и тенденциозне, а извјештавање ДН Дан најблаже речено супротно новинарском кодексу.

14.06.2016.

Основано Национално удружење професионалних рибара у морском рибарству

Основано Национално удружење професионалних рибара у морском рибарству

Црна Гора је добила прво Национално удружење професионалних морских рибара које окупља чланове четири рибарска удружења са подручја Бара, Улциња и Херцег Новог. Оснивање националне организације рибара која би ујединила црногорске професионалне рибаре на путу развоја овог сектора иницирао је прије три године доскорашњи министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић.

14.06.2016.

ТАИЕX радионица о административним контролама средстава за заштиту биља на тржишту

Управа за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове Министарства пољопривреде и руралног развоја, у сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије организоваће 15. и 16. јуна 2016. године у Подгорици радионицу о административним контролама средстава за заштиту биља на тржишту.