Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

06.12.2016.

Давање у закуп државног земљишта на локалитету Ново село, Даниловград

На основу Закона о државној имовини ("Службени лист ЦГ", бр.21/09 и 40/11), Уредбе о продаји и давању у закуп ствари у државној имовини („Сл.лист ЦГ“, бр 44/10), и закључка Владе Црне Горе број 08-2802, Министарство пољоприведе и руралног развоја објављује јавнипозив за учешће на јавном надметању за давање у закуп непокретности у државној својини у општини Даниловград на период од пет година уз могућност продужења периода закупа

05.12.2016.

Министар Симовић сусрео се са шефицом Свјетске банке за Црну Гору Татјаном Проскурјаковом

Министар Симовић сусрео се са шефицом  Свјетске банке за Црну Гору Татјаном Проскурјаковом

Министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић сусрео се данас са шефицом Свјетске банке за Црну Гору и Босну и Херцеговину Татјаном Проскурјаковом.

05.12.2016.

Публикација: Одступања у погледу изградње, уређења и опремања објеката који имају мали обим производње, прераде и обраде хране

Публикација: Одступања у погледу изградње, уређења и опремања објеката који имају мали обим производње, прераде и обраде хране

Уз подрску Пројекта "Развој безбједности хране и фитосанитарних служби у Црној Гори" објављена је публикација "Одступања у погледу изградње, уређења и опремања објеката који имају мали обим производње, прераде и обраде хране".

02.12.2016.

Наредба о забрани увоза и транзита пошиљки живине, птица и производа од живине ради спрјечавања уношења високо патогене авијарне инфлуенце

На основу члана 55 став 2 и члана 63 став 2 Закона о ветеринарству ("Службени лист ЦГ", бр. 30/12, 48/15 и 52/16), Министарство пољопривреде и руралног развоја донијело је Наредбу о забрани увоза и транзита пошиљки живине, птица и производа од живине ради спрјечавања уношења високо патогене авијарне инфлуенце која је објављена у Службеном листу Црне Горе бр.74/2016.

02.12.2016.

Наредба о забрани увоза и транзита пошиљки живине, птица и производа од живине ради спрјечавања уношења атипичне куге живине (Неwцастле дисеасе)

На основу члана 55 став 2 и члана 63 став 2 Закона о ветеринарству ("Службени лист ЦГ", бр. 30/12, 48/15 и 52/16), Министарство пољопривреде и руралног развоја донијело је Наредбу о забрани увоза и транзита пошиљки живине, птица и производа од живине ради спрјечавања уношења атипичне куге живине (Неwцастле дисеасе) која је објављена у Службеном листу Црне Горе бр.74/2016.

30.11.2016.

Процедура за подношење захтјева за одобравање објеката у пословању храном

Процедура за подношење захтјева за одобравање објеката у пословању храном

Уз подрску Пројекта "Развој безбједности хране и фитосанитарних служби у Црној Гори" објављена је публикација "Процедура за подношење захтјева за одобравање објеката у пословању храном". Циљ објављивање ове публикације је да се субјектима у пословању храном који први пут подносе захтјев за одобравање објекта односно, који тек започињу да обављају дјелатност у пословању храном или започињу нову дјелатности у објектима који су претходно одобрени на што бољи начин представи сами поступак и ток радњи које су дефинисане Законом о безбједнсоти хране.

26.11.2016.

У Бечићима одржан министарски састанак земаља ЈИЕ за област пољопривреде

У Бечићима одржан министарски састанак земаља ЈИЕ за област пољопривреде

"Министарство пољопривреде и руралног развоја Црне Горе у протеклих четири године остварило је озбиљан напредак у развоју пољопривреде и стварању кључних предуслова за даље усаглашавање са ЕУ стандардима у овој области, као и за постизање конкуретности пољопривредних произвођача на европском тржишту", оцијенио је директор Директората за међународне билатералне односе у Генералном директорату Европске комисије за пољопривреду и рурални развој Џон Кларк (Јохн Цларке) на редовном годишњем радном састанку министара пољопривреде југоисточне Европе, који се данас завршио у Бечићима.

24.11.2016.

У Црној Гори се одржава десети радни састанак министара пољопривреде југоисточне Европе

Црна Гора ће ове године бити домаћин годишњег састанка министара пољопривреде југоисточне Европе. На десетом по реду министарском састанку, који ће се одржати сјутра, 25. новембра, у Бечићима, Црна Гора ће преузети предсједавање Сталном радном групом за рурални развој(СWГ).

22.11.2016.

Семинар за произвођаче млијечних производа

Министарство пољопривреде и руралног развоја, Амбасада Италије и удружење произвођача сира АНФОСЦ из Италије организују семинар за призвођаче млечних производа у Црној Гори.

21.11.2016.

Радионица за субјекте у пословању храном не животињског поријекла

Представници Управе за безбиједност хране, ветерину и фитосанитарне послове, Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће у уторак, 22. новембра, у Подгорици, радионицу на тему “Обавезе субјеката у пословању храном и поступак регистрације односно одобравања објеката у пословњу храном неживотињског поријекла”.