Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МПРР

Кодекс добре пољопривредне праксе

Вијести

01.09.2014.

Обавјештење о резултатима Јавног позива невладиним организацијама за предлагање кандидата за члана радне групе за припрему Предлога закона о измјенама и допунама Закона о дивљачи и ловству

Министарство пољопривреде и руралног развоја је 01.08.2014. године упутило Јавни позив невладиним организације, које имају утврђене дјелатности и циљеве у области шумарства и ловства, да предложе кандидата/кињу, за члана радне групе за припрему Предлога закона о измјенама и допунама Закона о дивљачи и ловству.

01.09.2014.

Реаговање МПРР поводом текста у ДН „Вијести“, са наднасловом „Видаковић о приоритетима Владе“ и насловом „Реформе или пропадосмо“

Реформе у сектору пољопривреде одавно су почеле и на жалост господина Видаковића и ДН "Вијести", дају резултате. Разлог за реаговање МПРР није различито промишљање или закључивање саговорника које користе ДН "Вијести", већ константно изношење неистина у кампањи коју ова новина спроводи против Министартсва пољопривреде, као и непоштовање новинарских стандарда и кодекса.

01.09.2014.

Спољнотрговинска размјена пољопривредним производима за период јануар-јул 2014

У првих седам мјесеци 2014. године, у односу на исти период прошле године, извоз пољопривредно-прехрамбених производа већи је за 54,4% (или 16,5 милиона ЕУР), док је увоз већи за 3,4% (или за 8,9 милиона ЕУР). Значајно је повећано учешће пољопривредних производа у укупној спољно-трговинској размјени, а посебно на страни извоза, гдје у укупном извозу пољопривредни производи учествују са 26,6%. Повећана је и покривеност увоза извозом. Наиме, у претходне четири године покривеност увоза извозом била је испод 12%, док је у првих седам мјесеци 2014. године износила 17,3% (што значи да је остварен раст од 5,7%). Укупна размјена пољопривредних производа већа је за 8,7% у односу на исти период прошле године. Главни партнери, како у увозу, тако и у извозу, и даље су земље ЦЕФТА и ЕУ.

29.08.2014.

Саопштење: Министар Ивановић боравио у радној посјети Шавнику и Жабљаку

Саопштење: Министар Ивановић боравио у радној посјети Шавнику и Жабљаку

Пољопривредни произвођачи са подручја Општине Шавник, углавном сточари, расположени су да прошире сточни фонд, повећају производњу и набаве нову механизацију како би наставили ефикасније и озбиљније да се баве пољопривредом и како би њихова дјеца наставила да се баве тим послом. За то су им, како су истакли током јучерашњег састанка са министром пољопривреде и руралног развоја проф.др Петром Ивановићем приликом његове радне посјете Шавнику, потребна повољна кредитна средства, али и рјешавање питања водоснабдијевања и путне инфраструктуре.

27.08.2014.

Одговор министра Ивановића Редакцији "Дан"-а поводом одговора објављеног у тексту „Хоће да откупи годишњи тираж Дана“

"У недостатку доказа, прекидате полемику и изнова набрајате претходна подметања. Ипак, Закон је јасан: право на посљедњи одговор не припада Вама, већ мени, јер нисам ја покренуо “полемику”. Овај министар не ћути, мада би га Ви радо ућуткали. Рећи да пласирам “ноторне лажи” захтијева макар мало доказа. Зато, изволите Редакцијо - докажите. Докажите то што се написали. А ко коме подмеће “ноторне лажи” најбоље говоре макар два примјера"

27.08.2014.

Најава: Министар Ивановић у радној посјети Шавнику и Жабљаку

Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић боравиће сјутра, 28. августа, у радној посјети општинама Шавник и Жабљак. Министар ће у Шавнику разговарати са предсједником Општине, затим са сточарима са тог подручја и обићи ће извођаче радова на изградњи водовода Горња Буковица. На Жабљаку је планирано отварање водовода Питомине и разговор са предсједником Општине о развојним пољопривредним потенцијалима.

27.08.2014.

Сапштење: Сајам намјештаја у Подгорици као подстицај за финализацију прераде дрвета у Црној Гори

Сапштење: Сајам намјештаја у Подгорици као подстицај за финализацију прераде дрвета у Црној Гори

Сајам намјештаја који ће се одржати у Делта Цитy Центру у Подгорици, од 17. до 21. септембра, представља шансу да црногорске компаније из области дрвне индустрије сагледају потребе тог сегмента тржишта и своје могућности за развој финалне прераде дрвета, саопштено је данас на конференцији за новинаре одржаној у Министарству пољопривреде и руралног развоја.

26.08.2014.

Најава: Конференција за новинаре поводом одржавања Сајма намјештаја у Подгорици

Министарство пољопривреде и руралног развоја покровитељ је Сајма намјештаја који ће се одржати од 17. до 21. септембра у гаражи Делта Цитy центра у Подгорици. Са циљем да укаже на потенцијале у области шумарства и значај развоја дрвопрерађивачке индустрије, представници Сајма и Министарства одржаће сјутра, 27. августа, конференцију за новинаре.

26.08.2014.

Реаговање министра Ивановића на одговор Редакције ДН "Дан", насловљен "Сазнали из поузданих извора"

Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић, реагујући на Одговор редакције "Дан"-а, у коме се истиче да су "сазнали из поузданих извора" да је компанија Плантаже плаћала Министру за грожђе из приватног винограда, поново је позвао тај дневни лист да тврдњу и докаже. Министар је позвао "Дан" да уваженим читаоцима разоткрије мистерију: како је то компанија "13.јул Плантаже" плаћала грожђе неком ко га уопште не продаје?

25.08.2014.

Реаговање министра Ивановића поводом информације објављене у ДН Дан, насловљене "Ивановићу плаћали грожђе и по два еура"

Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић демантовао је "незванично" писање "Дан"-а, да му је компанија "13 јул Плантаже" плаћала за грожђе из приватног винограда. Министар је званично саопштио да "НЕ ПРОДАЈЕ ГРОЖЂЕ"