Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

23.04.2015.

Најава Мјере подршке представиће произвођачима из Бара и Будве

Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће сјутра, 24. априла, информативну радионицу о мјерама подршке секторима пољопривреде и рибарства, за пољопривредне произвођаче са подручја Будве и Бара.

22.04.2015.

Обраћање министра Ивановића поводом 22. Априла, дана планете земље

Обраћање министра Ивановића поводом 22. Априла, дана планете земље

Обиљежавањем Дана планете Земље широм свијета истиче се важност заштите животне средине, едукације и мотивације грађана да се активно укључе у борбу за очување Земље и производње енергије са мањим утицајем на животну средину.

21.04.2015.

Саопштење: У организацији ФАО, ЕБРД и Министарства пољопривреде и руралног развоја одржана конференција у Подгорици

Саопштење: У организацији ФАО, ЕБРД и Министарства пољопривреде и руралног развоја одржана конференција у Подгорици

Црногорски производи од меса могу постати још конкуретнији на домаћем и тржишту ЕУ уколико се њихов квалитет буде унапређивао у складу са политикама у тој области, међу којима су увођење одређених стандарда квалитета, развој географских ознака и ознака традиционалних специјалитета, оцијењено је данас на скупу у Подгорици који су организовали Организација УН за храну и пољопривреду(ФАО), Европска банка за обнову и развој(ЕБРД), Министарство пољопривреде и руралног развоја и Универзитет Доња Горица(УДГ).

21.04.2015.

Саопштење: Потписан Оквирни програмски документ за сарадњу Црне Горе са УН ФАО

Саопштење: Потписан Оквирни програмски документ за сарадњу Црне Горе са УН ФАО

Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић и замјеник представника УН ФАО за Европу и централну Азију Антонио Алонци(Антонио Алонзи) потписали су данас Оквирни програмски документ(ЦПФ) којим су дефинисане приоритетне области за сарадњу Црне Горе са Организацијом УН за храну и пољопривреду(ФАО), у наредном четворогодишњем периоду.

20.04.2015.

Најава: У организацији ФАО, ЕБРД и Министарства пољопривреде и руралног развоја одржаће се конференција “Квалитетом до конкуретности производа од меса”

Европска банка за обнову и развој (ЕБРД), Организација Уједињених нација за храну и пољопривреду (ФАО) и Министарство пољопривреде у руралног развоја Црне Горе организују сјутра, 21. априла, конференцију „Квалитетом до конкуретности производа од меса“. Конференција ће се одржати на Универзитету Доња Горица, са почетком у 10,00х.

20.04.2015.

Најава: Потписивање Оквирног програмског документа(ЦПФ) за сарадњу Црне Горе са ФАО

Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић састаће се сјутра, 21. априла, са замјеником представника УН ФАО за Европу и централну Азију, Антониом Алонцијем(Антонио Алонзи). Након састанка министар Ивановић и господин Алонци, потписаће Оквирни програмски документ(ЦПФ) којим ће бити дефинисане приоритетне области за сарадњу Црне Горе са Организацијом за храну и пољопривреду(ФАО).

20.04.2015.

Јавни позив за додјелу подршке за диверзификацију економских активности у руралним срединама

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2015. годину и буџетском линијом 2.3.1. – Диверзификација економских активности у руралним срединама, објављује Јавни позив за додјелу подршке за диверзификацију економских активности у руралним срединама за 2015. годину...

18.04.2015.

Одржана редовна конференција за новинаре министра Ивановића

Одржана редовна конференција за новинаре министра Ивановића

Министар пољопривреде и руралног развоја проф.др Петар Ивановић на конференцији за новинаре представио је јавне позиве за подршку које је Министарство објавило протекле седмице, а који се односе на сектор рибарства и рурални развој. Министар је анализирао и податке Монстата о расту запослености у пољопривреди у 2014. години, као и податке о повећању површина укупно коришћеног пољопривредног земљишта. Анализирајући трендове извоза пољопривредно-прехрамбених производа, Ивановић је указао на могућност смањења извоза у овој години, али и очекивање раста извоза дрвета и прерађевина од дрвета.

17.04.2015.

Саопштење: Агробуџетска подршка представљена произвођачима из Пљеваља

Пољопривредни произвођачи са подручја општине Пљевља упознати су данас са мјерама подршке из Агробуџета за 2015. годину које се односе на биљну и сточарску производњу.

17.04.2015.

Најава: Конференција за новинаре министра Ивановића

Министар пољопривреде и руралног развоја проф. др Петар Ивановић одржаће редовну конференцију за новинаре у суботу, 18. априла, 2015. године.