Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

19.01.2017.

Јавни позив за надметање за закуп непокретности у државној својини у општини Шавник

Министарство пољоприведе и руралног развоја објављује Јавни позив за учешће у надметању за давање у закуп непокретности у државној својини у Општини Шавник на период од пет година, уз могућност продужења периода закупа. Предмет давања у закуп је имовина коју чине катастарске парцеле у Комарници.

18.01.2017.

Почиње кампања јачања свијести о систему биљних пасоша у Црној Гори

У процесу усвајања стандарда ЕУ, Црна Гора уводи систем биљних пасоша, чиме ће се унаприједити здравствена заштита биља и обезбиједити сигурнији промет и трговина у тој области.

18.01.2017.

У ловиштима са повољнијим временским условима могуће организовати ловне активности

У појединим ловиштима на територији Црне Горе, са повољнијим временским приликама, стичу се услови да се дозволи организовање ловних активности, уз дужност корисника ловишта да предузме све прописане мјере, са посебним акцентом на безбједност у лову, у складу са прописима и планским документима.

17.01.2017.

Министар Симовић: Сви морамо бити још ефикаснији у повлачењу издашних средстава расположивих пољопривреди

Министар Симовић: Сви морамо бити још ефикаснији у повлачењу издашних средстава расположивих пољопривреди

Министар пољопривреде и руралног развоја и потпредсједник Владе Црне Горе мр Милутин Симовић позвао је све у сектору пољопривреде, запослене у надлежним службама, али и пољопривредне произвођаче да се максимално и заједно потруде како би били ефикаснији у повлачењу све издашнијих средстава ЕУ која су на располагању црногорској пољопривреди.

16.01.2017.

Најава: Министар Симовић отвориће у Подгорици презентацију новог позива за додјелу подршке ИПАРД лике 2.2

Министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић отвориће у уторак, 17. јануара, у Подгорици, прву презентацију позива за додјелу бесповратне подршке намијењене јачању прераде (ИПАРД лике 2.2).

13.01.2017.

Конкурс за стипендије Владе Мађарске и ФАО за школску 2017/2018

Влада Мађарске, у сарадњи са Организацијом УН за храну и пољоприведу (ФАО), додјељује стипендије за магистарске студије на енглеском језику, из области рурални развој и агробизнис, пољопривредно управљање водама, као и хортикултура.

13.01.2017.

Објављен нови позив за подршку преради - ИПАРД лике 2.2

Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је данас нови јавни позив за додјелу бесповратне подршке кроз пројекат ИПАРД лике 2, који је намијењен искључиво преради. Субјекти у пословању храном, односно прерађивачи, кроз овај јавни позив ИПАРД лике 2.2 имаће могућност да унаприједе прераду пољопривредних производа, првенствено у дијелу усаглашавања са стандардима безбједности хране.

12.01.2017.

Министар пољопривреде и руралног развоја и потпредсједник Владе Црне Горе Милутин Симовић састао се са шефом Делегације ЕУ у Црној Гори Аивом Оравом

Министар пољопривреде и руралног развоја и потпредсједник Владе Црне Горе Милутин Симовић састао се са шефом Делегације ЕУ у Црној Гори Аивом Оравом

Отварање преговарачких поглавља везаних за пољопривреду, рурални развој, безбједност хране и рибарство представља велики успјех Црне Горе у процесу европских интеграција, али и улазак у нову фазу развоја црногорске пољопривреде у којој ће бенефити за произвођаче бити све видљивији, оцијењено је данас током сусрета министра пољопривреде и руралног развоја и потпредсједника Владе Црне Горе мр Милутина Симовића са шефом Делегације ЕУ у Црној Гори Аивом Оравом.

11.01.2017.

Црна Гора продужила чланство у Међународном савјету за маслину

Црна Гора продужила је чланство у Међународном савјету за маслину (Интернатионал Оливе Цоунцил), чиме је сектору маслинарства омогућен даљи развој, кроз усаглашавање са ЕУ стадардима, размјену знања, искуства, едукацију и усавршавање стручњака. Наставак сарадње са Међународним савјетом за маслину озваничен је крајем прошле године у Њујорку, потписивањем Споразума о маслиновом уљу и стоним маслинама.

07.01.2017.

Саопштење: Због екстремних временских услова забрањен лов

Министарство пољопривреде и руралног развоја обавјештава јавност, прије свега кориснике ловишта и ловце, да су сходно Закону о дивљачи и ловству створени услови за привремену забрану лова на територији цијеле Црне Горе.