Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Продужење рока за подношење захтјева за субвенције у биљној производњи

Датум објаве: 22.05.2020 12:00 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Министарство пољопривреде и руралног развоја обавјештава пољопривредне произвођаче који нијесу поднијели захтјев за субвенције у биљној производњи за 2020. годину, за површине под ратарским културама, поврћем и крмним биљем, да је рок за подношење захтјева продужен до 30. јуна.

Министарство је у складу са Посебним програмом подршке пољопривреде и рибарству, који је Влада Црне Горе донијела у циљу ублажавања посљедица ЦОВИД-19, авансно исплатило 80 одсто субвенција свим произвођачима који су то право остварили у 2019. години, а у складу са условима из овогодишњег Агробуџета. Тиме је на рачун 1.423 пољопривредних газдинстава која се баве биљном производњом укупно уплаћено 723.364,79 еура. Субвенционисан је 5.061 хектар површина под ратарским културама, поврћем и крмним биљем.

Подсјећамо да је Министарство пољопривреде и руралног развоја ове године повећало издвајања за директна плаћања, па је тако износ субвенција у биљној производњи повећан на 200€/ха, односно 210€/ха за младе пољопривредне произвођаче. 

Кроз наставак реализације процедуре подношења захтјева за субвенције, као и теренске контроле, омогућиће се пољопривредним произвођачима да добију и преосталих 20 одсто износа субвенције.

Стога позивамо кориснике директних плаћања у биљној производњи, који то нијесу до сада учинили, да доставе захтјеве за подршку до краја јуна.

Све додатне информације произвођачи могу добити у Дирекцији за биљну производњу, путем контакт телефона 020/482-281 и 020/482-292.


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја