Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

За набавку пољопривредне механизације до 50 одсто бесповратне подршке

За набавку пољопривредне механизације до 50 одсто бесповратне подршке
Датум објаве: 11.03.2020 10:50 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Пољопривредни произвођачи од данас могу подносити захтјеве за бесповратну подршку за набавку механизације, прикључака и опреме, кроз јавни позив објављен кроз Агробуџет за 2020. годину.

Кроз овај позив пољопривредна газдинства имају могућност да уз бесповратну подршку до 50 одсто вриједности инвестиције модернизују и олакшају рад уз куповину једноосовинских погонских машина, као што су мотокултиватори, мотокосачице, и прикључци за ове машине. Искуства из претходних три године од када се примјењује ова мјера подршке показују изузетно велико интересовање наших произвођача. 

Предмет подршке су и прикључци за двоосовинске машине, као што су тракторске косачице, плугови, фрезе, тањираче, дрљаче, сјетвоспремачи, сијачице, садилице, расипачи минералног ђубрива, растурачи стајњака, прскалице, берачи, вадилице, приколице и слично.

Корисници подршке кроз овај јавни позив су физичка или правна лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и односе се на секторе сточарства, крмног биља, виноградарства, воћарства, маслинарства, затим ратарства, повртарства и љековитог биља. 

Подршка се обезбјеђује у износу до 50% од вриједности инвестиције, а не више од 2.500,00€ по поднесеном захтјеву. Након реализоване инвестиције, односно купљене механизације, пољопривредни произвођачи достављају захтјев за одобравање подршке са пропратном документацијом која је дефинисана позивом. Након извршене административне и теренске контроле од стране Министарства подршка се исплаћује корисницима.

Произвођачи могу достављати захтјеве до 13.04.2020. године. Јавни позив ће се завршити раније, ако укупна висина подршке, на основу пристиглих захтјева, превазиђе буџетом планирани годишњи износ, а о чему ће Министарство обавијестити пољопривредне произвођаче. 


ПР Служба Министрарства пољопривреде и руралног развоја