Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министарство пољопривреде почиње реализацију Школског програма: Сјутра креће подјела бесплатних здравих оброка за дјецу

Датум објаве: 04.11.2019 13:53 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Министарство пољопривреде и руралног развоја, у уторак, 5. новембра, почиње са подјелом бесплатних здравих оброка дјеци у основним школама, кроз Програм воће, поврће, млијеко и мљечни производи за школе.

Школски програм подразумијева бесплатну подјелу производа дјеци током школске године, у циљу побољшања њихових прехрамбених навика и промоције здравих стилова живота код најмлађих. Осим подјеле оброка, програм подразумијева и едукативне активности.

Како је и најављено, Програм ће почети да се спроводи у сљедећим школама: ОШ „Вуко Јововић“ из Даниловграда, ОШ „Радомир Митровић“, ОШ „Вукашин Радуновић“ и ОШ „Вук Караџић“ из Берана, ОШ „Ристо Ратковић“ и ОШ „Марко Миљанов“ из Бијелог Поља и ОШ „Ристо Манојловић“ из Колашина.

У уторак, 5. новембра, са примјеном Програма кренуће се у ОШ „Вуко Јововић“ у Даниловграду, ОШ „Ристо Ратковић“ у Бијелом Пољу и ОШ „Ристо Манојловић“ у Колашину.  

Тим поводом, потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић, са сарадницима, присуствоваће овој активности у ОШ „Вуко Јововић“ у Даниловграду, са почетком у 09,00х.

Промоцији Програма у школи у Даниловграду присуствоваће и представници Министарства просвјете, Института за јавно здравље, Канцеларије Свјетске здравствене организације у Црној Гори, Општине Даниловград, као и произвођачи који су исказали интересовање да учествују у Програму.

Наредних дана, подјела здравих оброка ће се реализовати и у осталим одабраним школама, са динамиком једном седмично. Циљ је да се у наредном периоду у Програм укључи што већи број основних школа у Црној Гори.

Могућност да се у Црној Гори почне са реализацијом овог програма који је врло популаран и успјешно се реализује у земљама ЕУ, Министарство је дефинисало у овогодишњем Агробуџету из којег ће бити финансирана реализација Програма.

Позивамо представнике медија да испрате почетак реализације и промоције програма, у основној школи у Даниловграду.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја