Manja slova Veća slova RSS
>

Ministarstvo poljoprivrede počinje realizaciju Školskog programa: Sjutra kreće podjela besplatnih zdravih obroka za djecu

Datum objave: 04.11.2019 13:53 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u utorak, 5. novembra, počinje sa podjelom besplatnih zdravih obroka djeci u osnovnim školama, kroz Program voće, povrće, mlijeko i mlječni proizvodi za škole.

Školski program podrazumijeva besplatnu podjelu proizvoda djeci tokom školske godine, u cilju poboljšanja njihovih prehrambenih navika i promocije zdravih stilova života kod najmlađih. Osim podjele obroka, program podrazumijeva i edukativne aktivnosti.

Kako je i najavljeno, Program će početi da se sprovodi u sljedećim školama: OŠ „Vuko Jovović“ iz Danilovgrada, OŠ „Radomir Mitrović“, OŠ „Vukašin Radunović“ i OŠ „Vuk Karadžić“ iz Berana, OŠ „Risto Ratković“ i OŠ „Marko Miljanov“ iz Bijelog Polja i OŠ „Risto Manojlović“ iz Kolašina.

U utorak, 5. novembra, sa primjenom Programa krenuće se u OŠ „Vuko Jovović“ u Danilovgradu, OŠ „Risto Ratković“ u Bijelom Polju i OŠ „Risto Manojlović“ u Kolašinu.  

Tim povodom, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, sa saradnicima, prisustvovaće ovoj aktivnosti u OŠ „Vuko Jovović“ u Danilovgradu, sa početkom u 09,00h.

Promociji Programa u školi u Danilovgradu prisustvovaće i predstavnici Ministarstva prosvjete, Instituta za javno zdravlje, Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, Opštine Danilovgrad, kao i proizvođači koji su iskazali interesovanje da učestvuju u Programu.

Narednih dana, podjela zdravih obroka će se realizovati i u ostalim odabranim školama, sa dinamikom jednom sedmično. Cilj je da se u narednom periodu u Program uključi što veći broj osnovnih škola u Crnoj Gori.

Mogućnost da se u Crnoj Gori počne sa realizacijom ovog programa koji je vrlo popularan i uspješno se realizuje u zemljama EU, Ministarstvo je definisalo u ovogodišnjem Agrobudžetu iz kojeg će biti finansirana realizacija Programa.

Pozivamo predstavnike medija da isprate početak realizacije i promocije programa, u osnovnoj školi u Danilovgradu.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja