Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Представници Црне Горе у Истанбулу, на скупу чланица ИФАД-а: Планирају стратегије за подршку убрзанијем развоју руралних подручја

Представници Црне Горе у Истанбулу, на скупу чланица ИФАД-а: Планирају стратегије за подршку убрзанијем развоју руралних подручја
Датум објаве: 24.10.2019 12:15 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


МПРР МПРР
Представници Министарства пољопривреде и руралног развоја учествују у раду скупа који се, у организацији Међународног фонда за развој пољопривреде (ИФАД), одржава ових дана у Истанбулу.

Наша земља је чланица ИФАД-а од 2015. године. Већ двије године Влада Црне Горе успјешно сарађује са овим фондом на Пројекту развоја руралних подручја, кроз који се граде нови водоводи и путеви, подржавају мала газдинства, на подручју седам општина укључених у пројекат, претежно на сјеверу Црне Горе.

ИФАД је међународна финансијска институција и специјализована агенција Уједињених нација која ради на програмима у правцу побољшања квалитета живота становништва руралних подручја, с циљем изједначавања развоја руралних и урбаних подручја. 

Радионица у Инстанбулу је намијењена чланицама ИФАД-а, земљама које се налазе на простору Блиског истока, сјеверне Африке, Европе и централне Азије. Око 200 учесника из 22 земље у којима се спроводе пројекти у сарадњи са ИФАД –ом размијениће искуства свих чланица у досадашњој реализацији заједничких пројеката, њиховим ефектима, а све у циљу планирања будућих стратегија за убрзавање развоја руралних подручја.

Државни секретар у Министарству пољопривреде и руралног развоја Ђуро Жугић, као учесник једног од панела, оцијенио је задовољство добром и успјешном сарадњом са Међународним фондом на пројекту који се реализује у Црној Гори, а који има значајне и видљиве ефекте на терену,  конкретне бенефите по квалитет живота становника на сеоским подручјима.   

Државни секретар Жугић и координатор пројекта у Црној Гори Игор Јовановић имаће и засебан билатерални састанак са високим представницима ИФАД-а. Том приликом биће сумирани резултати посјете представника ИФАД-а Црној Гори, која је била у октобру ове године, и размотрити могућности за наставак успјешне сарадње кроз нове пројекте подршке.


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја