Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Из Бојане уклоњена сва уочена количина угинуле живине

Из Бојане уклоњена сва уочена количина угинуле живине
Датум објаве: 11.10.2019 21:00 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


МПРР МПРР
Трећег дана акције чишћења ријеке Бојане, коју је покренуло Министарство пољопривреде и Управе за безбједност хране, очишћена је и преостала количина уочених угинулих кокошака које су доспјеле на црногорску страну обале и ријеке. 
МПРР
Након што је уклоњен отпад са свих претходно регистрованих локалитета, терен, узводно од ушћа, још једном је претражен, како би се провјерило да ли угинуле живине има још у неприступачним локацијама. Све уочене количине данас су извађене из воде и под надзором ветеринарског инспектора  нешкодљиво уништене, уз мјере дезинфекције које је спровела овлашћена ветеринарска амбуланта из Улциња. 

Чишћење Бојане и санација прекограничног еколошког проблема била је физички и технички захтјеван посао и због тога користимо прилику да се захвалимо свима који су учествовали у акцији - припадницима Граничне полиције, Директората за ванредне ситуације – Службе заштите и спашавања и групи запослених у улцињском комуналном предузећу. 

У нади да у Бојани није остала "заглављена" ни једна кеса са угинулом живином која би се могла појавити са већим водостајем ријеке, очекујемо да ће комуникација коју је са надлежним органима сусједне и пријатељске Албаније покренула Влада Црне Горе резултирати да се открије неодговорни починилац, те да се овакви еколошки инциденти не понављају.  


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја