Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Почела санација прекограничног еколошког проблема на Бојани

Почела санација прекограничног еколошког проблема на Бојани
Датум објаве: 09.10.2019 22:33 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


МПРР МПРР
Током дана, како је и најављено из Министарства пољопривреде и Управе за безбједност хране, почела је акција чишћења доњег тока ријеке Бојане, односно уклањања лешева угинуле живине која данима плута ријеком.   

Чишћење и санација овог озбиљног прекограничног еколошког проблема трајала је до ноћи, а наставиће се одмах ујутро. Обзиром на уочену количину кеса које се налазе узводно уз обалу Бојане, на потезу од ушћа до насеља Раче, процјењује се да ће за сакупљање свог тог отпада требати више дана. 

У акцији уклњања животињског отпада, осим представника Министарства и Управе за безбједност хране, учествовали су и припадници Граничне полиције и Директората за ванредне ситуације – Службе заштите и спашавања.

МПРР МПРР
Под надзором ветеринарског инспектора данас прикупљен животињски отпад је нешкодљиво уништен, што је извршила овлашћена ветеринарска амбуланта у сарадњи са кумуналном службом.

Подсјећамо да су реагујући на пријаву грађана да се значајна количина угунулих кокошака поново у посљедњих седмицу  дана појавила у Бојани, представници Министарства пољопривреде и Управе за безбједност хране данас су боравили на Бојани, у циљу хитног рјешавања овог проблема и спрјечавања негативних посљедица по животну средину и грађане.

Све указује да је ријеч о прекограничном проблему који се мора рјешавати у комуникацији са надлежним службама у Албанији, како се овакви еколошки инциденти који не приличе земљама са аспирацијама да буду чланице ЕУ, не би више понављали. 

МПРР МПРР

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја