Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Позив на јавну расправу о предлогу доношења Планова управљања рјечним сливовима (Јадранским и Дунавским)

Датум објаве: 26.08.2019 19:41 | Аутор: мпрр

Испис Штампај страницу


У складу са Чланом 31 Закона о водама ("Службени лист Црне Горе", бр. 084/18 од 26.12.2018), Министарство пољопривреде и руралног развоја организује јавну расправу и упућује

ЈАВНИ ПОЗИВ

грађанима, научној и стручној јавности, државним органима, невладиним организацијама, правним лицима и предузетницима и другим заинтересованим субјектима, да се укључе у јавну расправу о предлогу доношења Планова управљања рјечним сливовима (Јадранским и Дунавским).

Министарство пољопривреде и руралног развоја у сарадњи са Европском Комисијом реализује пројекат „Јачање капацитета у циљу имплементације Оквирне директиве о водама у Црној Гори“, подржан из бесповратних средстава ИПА 2014 фонда. 

У оквиру пројекта су припремљени Планови управљања рјечним сливовима (Јадранским и Дунавским) у складу са смјерницама Оквирне директиве о водама и других ЕУ Директива у области вода, што је био и главни циљ пројекта.

Како је и предвиђено Оквирном директивом о водама и Законом о водама, Јавна расправа за Планове управљања рјечним сливовима ће трајати 6 мјесеци, прије њиховог коначног усвајања. 

Такође, обавјештавамо заинтересовану јавност да ће се у периоду од 6 мјесеци одржати и двије конференције, једна у Јадранском а једна у Дунавском сливном подручју у Црној Гори, гдје ће се презентовати План управљања Јадранским и Дунавским сливом. 

Датуми и термини конференција ће бити накнадно дефинисани. 

Све сугестије и коментаре на документе можете доставити на е-маил: управазаводе@узв.гов.ме и контакт телефон: +382 20 224 593, као и путем поште на адресу: Булевар Револуције бр. 24, 81000 Подгорица, Управа за воде.