Manja slova Veća slova RSS
>

Poziv na javnu raspravu o predlogu donošenja Planova upravljanja rječnim slivovima (Jadranskim i Dunavskim)

Datum objave: 26.08.2019 19:41 | Autor: mprr

Ispis Štampaj stranicu


U skladu sa Članom 31 Zakona o vodama ("Službeni list Crne Gore", br. 084/18 od 26.12.2018), Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizuje javnu raspravu i upućuje

JAVNI POZIV

građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, nevladinim organizacijama, pravnim licima i preduzetnicima i drugim zainteresovanim subjektima, da se uključe u javnu raspravu o predlogu donošenja Planova upravljanja rječnim slivovima (Jadranskim i Dunavskim).

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Evropskom Komisijom realizuje projekat „Jačanje kapaciteta u cilju implementacije Okvirne direktive o vodama u Crnoj Gori“, podržan iz bespovratnih sredstava IPA 2014 fonda. 

U okviru projekta su pripremljeni Planovi upravljanja rječnim slivovima (Jadranskim i Dunavskim) u skladu sa smjernicama Okvirne direktive o vodama i drugih EU Direktiva u oblasti voda, što je bio i glavni cilj projekta.

Kako je i predviđeno Okvirnom direktivom o vodama i Zakonom o vodama, Javna rasprava za Planove upravljanja rječnim slivovima će trajati 6 mjeseci, prije njihovog konačnog usvajanja. 

Takođe, obavještavamo zainteresovanu javnost da će se u periodu od 6 mjeseci održati i dvije konferencije, jedna u Jadranskom a jedna u Dunavskom slivnom području u Crnoj Gori, gdje će se prezentovati Plan upravljanja Jadranskim i Dunavskim slivom. 

Datumi i termini konferencija će biti naknadno definisani. 

Sve sugestije i komentare na dokumente možete dostaviti na e-mail: upravazavode@uzv.gov.me i kontakt telefon: +382 20 224 593, kao i putem pošte na adresu: Bulevar Revolucije br. 24, 81000 Podgorica, Uprava za vode.