Manja slova Veća slova RSS
>

Potpredsjednik Simović u Mojkovcu predstaviće rezultate Projekta razvoja ruralnih područja

Datum objave: 09.07.2019 12:30 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, sa saradnicima, boraviće u srijedu, 10. jula, u radnoj posjeti opštini Mojkovac.

Potpredsjednik Simović će u Mojkovcu predstaviti rezultate ovogodišnjih javnih poziva za podršku kroz Projekat razvoja ruralnih područja, koji Vlada Crne Gore sprovodi u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD).

Podsjećamo da se kroz projekat, čija je realizacija započela 2018. godine, podržava izgradnja ruralne infrastrukture i razvoj malih poljoprivrednih gazdinstava na području sedam opština uključenih u projekat - Nikšić, Šavnik, Žabljak, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane i Petnjica.

Rezultati projekta će biti predstavljeni na poljoprivrednom gazdinstvu Ratka Smolovića u Slatini, koji je jedan od korisnika podrške. Događaju će prisustvovati i predsjednici opština u kojima se projekat sprovodi.

Potpredsjednik Simović će održati pojedinačne radne sastanke sa predsjednicima opština i obići Otkupni centar za mlijeko u Poljima, koji je rekonstruisan i opremljen u okviru ovoga projekta.

Agenda posjete:

10:00 – 10,30 Prezentacija rezultata projekta (konferencija za novinare, gazdinstvo Ratka Smolovića - Slatina, MZ Prošćenje)

10:45 – 11:00 Obilazak Otkupnog centra za mlijeko (Polja)PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja