Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Потпредсједник Симовић говориће на отварању Генералне скупштине ОИЕ у Паризу

Датум објаве: 24.05.2019 13:50 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић говориће на отварању 87. Генералне скупштине Свјетске организације за здравље животиња (ОИЕ) која се одржава, од 26. до 31. маја, у Паризу. 

ОИЕ, као међународна организација која ради на унапређењу здравља животиња широм свијета, броји 182 земље чланице и референтна је организација за стандарде Свјетске трговинске организације. 

Свјетска организација за здравље животиња има пет регионалних комисија, за Африку, Америку, Азију, Блиски исток и Европу, као и субрегионалне канцеларије на свим континентима.

Да је Црна Гора уважени члан и поуздан партнер и ове међународне организације, показује чињеница да је изабрана за једну од двије земље чији представник ће говорити на отварању Скупштине у име Европске регионалне комисије. То је и потврда и признање Црној Гори на резултатима и на регионалним инцијативама у циљу заштите здравља животиња, безбједности хране и заштите јавног здравља, посебно у дијелу спрјечавања ширења заразних болести животиња. 

Уз представника Црне Горе, потпредсједника Симовића, у име земаља Европе, обратиће се и представник Владе Италије. 

Делегат ОИЕ из Црне Горе је директорица Управе за безбједност хране, ветрину и фитосанитарне послове Весна Даковић, која ће, такође, присуствовати догађају и имати активно учешће у цијелом раду Скупштине.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја