Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Potpredsjednik Simović govoriće na otvaranju Generalne skupštine OIE u Parizu

Datum objave: 24.05.2019 13:50 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović govoriće na otvaranju 87. Generalne skupštine Svjetske organizacije za zdravlje životinja (OIE) koja se održava, od 26. do 31. maja, u Parizu. 

OIE, kao međunarodna organizacija koja radi na unapređenju zdravlja životinja širom svijeta, broji 182 zemlje članice i referentna je organizacija za standarde Svjetske trgovinske organizacije. 

Svjetska organizacija za zdravlje životinja ima pet regionalnih komisija, za Afriku, Ameriku, Aziju, Bliski istok i Evropu, kao i subregionalne kancelarije na svim kontinentima.

Da je Crna Gora uvaženi član i pouzdan partner i ove međunarodne organizacije, pokazuje činjenica da je izabrana za jednu od dvije zemlje čiji predstavnik će govoriti na otvaranju Skupštine u ime Evropske regionalne komisije. To je i potvrda i priznanje Crnoj Gori na rezultatima i na regionalnim incijativama u cilju zaštite zdravlja životinja, bezbjednosti hrane i zaštite javnog zdravlja, posebno u dijelu sprječavanja širenja zaraznih bolesti životinja. 

Uz predstavnika Crne Gore, potpredsjednika Simovića, u ime zemalja Evrope, obratiće se i predstavnik Vlade Italije. 

Delegat OIE iz Crne Gore je direktorica Uprave za bezbjednost hrane, vetrinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković, koja će, takođe, prisustvovati događaju i imati aktivno učešće u cijelom radu Skupštine.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja