Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Potpredsjednik Simović otvoriće međunarodni skup na temu IPARD-a

Datum objave: 09.04.2019 11:39 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Predstavnici zemalja koje sprovode IPARD program - Instrument pretpristupne pomoći EU za ruralni razvoj, u srijedu, 10. aprila, u Bečićima, održaće zajedničku radionicu.

Predstavnici ministarstava poljoprivrede Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Albanije i Turske razmijeniće iskustva u realizaciji javnih poziva za dodjelu podrške poljoprivrednim proizvođačima i preduzetnicima kroz IPARD program.

Cilj organizovanja radionice jeste sagledavanje uspješnosti u realizaciji IPARD programa podrške, posebno prepoznavanje uskih grla sa kojima se svaka od zemalja susreće prilikom implementacije, kao i mogućnosti za njihovo prevazilaženje, kako bi se raspoloživa sredstva EU iskoristila u što boljoj mjeri za razvoj sektora poljoprivrede i ruralnih područja u zemljama korisnicima programa.

Radionicu organizuje Stalna Radna grupa za ruralni razvoj jugoistočne Evrope (SWG) i Evropska komisija, uz podršku Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ). Radionici prisustvuju i predstavnici Kosova i Bosne i Hercegovine, koji još ne sprovode IPARD program.

U uvodnom dijelu skupa obratiće se potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, šef pretpristupne jedinice Generalnog direktorata za poljoprivredu i ruralni razvoj u Evropskoj komisiji Liam Breslin i generalni sekretar SWG Boban Ilić.

Skup će se održati u hotelu „Montenegro Beach Resort” u Bečićima, sa početkom u 09,00h.

Saopštenje i video materijal za medije biće obezbijeđen od strane Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja