Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Sastanak Radne grupe za suzbijanje upotrebe nedozvoljenih alata u svrhu ribolova

Datum objave: 01.04.2019 10:50 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Članovi Radne grupe za suzbijanje upotrebe eksplozivnih naprava i drugih nedozvoljenih alata i opreme u svrhu ulova održaće u Podgorici, 2. aprila, sedmi sastanak od formiranja.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Ministarstva unutrašnjih poslova predstaviće tom prilikom detaljan izvještaj o sprovedenim aktivnostima u borbi protiv nelegalnog ribolova za prva tri mjeseca 2019. godine.

Takođe, shodno zaključcima sa prethodnog sastanka definisaće se aktivnosti koje će se u okviru akcionog plana Radne grupe sprovoditi u narednom periodu. Poseban akcenat biće na planiranju medijske kampanje u cilju boljeg upoznavanja javnosti sa aktivnostima radne grupe i negativnim posledicama po morski i slakovodni ekosistem koje izaziva upotreba eksplozivnih naprava i drugih nedozvoljenih alata u svrhu ulova ribe.

Radna grupa za suzbijanje upotrebe eksplozivnih naprava i drugih nedozvoljenih alata u svrhu ulova ribe, formirana je polovinom juna 2017. godine, u cilju efikasnijeg djelovanja nadležnih institucija u rješavanju ovog problema.  U sastavu radne grupe su predstavnici Direktorata za ribarstvo MInistarstva poljoprivrede, Uprave policije, Instituta za biologiju mora u Kotoru, Nacionalnih parkova Crne Gore, Uprave pomorske sigurnosti i Prirodno – matematičkog fakulteta, grupe građana “Stop krivolovu”, nevladinih organizacija i do sada je rad ove Radne grupe dao značajne rezultate u suzbijanju navedenih negalnih aktivnosti.

Sa sastanka Radne grupe biće objavljeno saopštenje za javnost. 

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja