Manja slova Veća slova RSS
>

Radionica za farmere na temu podizanja kvaliteta mlijeka i prerade na gazdinstvu

Datum objave: 04.03.2019 15:12 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Odjeljenje za savjetodavne poslove u oblasti stočarstva Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće u utorak, 5. marta, radionicu za poljoprivredne proizvođače sa teritorije Berana, Andrijevice, Plava i Gusinja na teme “Prerada mlijeka na gazdinstvu” i “Higijena mlijeka i postupci nakon muže”.

Cilj radionice je upoznavanje farmera sa potrebom da dalje unapređuju kvalitet sirovog mlijeka koje proizvode, ne samo zbog potrebe usklađivanja sa EU kriterijumima, već i sa ciljem postizanja veće konkuretnosti na tržištu. Tom prilikom proizvođači će biti dodatno informisani o mjerama podrške Agrobudžeta za 2019. za unapređenje kvaliteta mlijeka i preradu na porodičnim gazdinstvima koja im donosi veću dodatu vrijednost i mogućnost bolje tržišne pozicije kroz plasman visokokvalitetnih I bezbjednih proizvoda.

Radionica za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Berane i Andrjevica održaće se u terminu 9.30h - 11.30h, u sali Opštine Berane. Za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Plav i Gusinje održaće se u terminu od 12.00h - 14.00h, u Plavu, u sali Doma kulture.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja