Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јавни позив за додјелу подршке органској производњи за 2019. годину

Јавни позив за додјелу подршке органској производњи за 2019. годину
Датум објаве: 01.03.2019 10:23 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује Јавни позив за додјелу подршке органској производњи за 2019. годину, у оквиру агробуџетске мјере 2.2.2 Подршка органској производњи.

Ова мјера ће се финансирати из Пројекта институционалног развоја и јачања пољопривреде (МИДАС 2) који финансира Свјетска банка, а имплементира га Министарство.

Предмет овог Јавног позива је подршка пољопривредним произвођачима који производе органске производе у складу са Законом о органској производњи („Сл. лист ЦГ“, бр. 56/13).

Овим Јавним позивом утврђују се услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење средстава подршке.

Кроз овај Јавни позив пољопривредни произвођачи могу остварити подршку по хектару (ха) производне површине, условном грлу стоке, јединки живине и броју пчелињих друштава, који су у оквиру органске производње регистровани у Регистру субјеката у органској производњи.

Корисници подршке овог Јавног позива, морају уписати или ажурирати податке о пољопривредним површинама до тренутка подношења Захтјева за подршку у Регистар пољопривредних газдинстава, и бити уписани у Регистар субјеката у органској производњи закључно са 31. децембром 2018. године.

Детаљније информације о овој врсти подршке, као и критеријумима које треба да задовоље заинтересовани, налазе се на интернет страници Министарства пољопривреде и руралног развоја, а исти се могу преузети и у просторијама Одјељења за савјетодавне послове у биљној производњи и Одјељења за савјетодавне послове у области сточарства. Све додатне информације се могу добити путем телефона 020/672-007 и 067/205-790.

Током реализације овог Јавног позива користиће се капацитети пројекта ИПА 2013 „Јачање црногорске пољопривреде кроз успостављање Система идентификације земљишних парцела (СИЗЕП)“, који спроводи Министарство – Директорат за плаћања.

Рок за достављање захтјева је до 30.06.2019. године. Захтјев за подршку се може поднијети најкасније до 31.07.2019. године, али се у том случају смањује висина плаћања од 1% по дану кашњења од износа на које би корисник имао право да је захтјев за подршку поднешен у року.

 

Јавни позив за додјелу подршке органској производњи за 2019. годину