Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Представљене мјере подршке из Агробуџета у Херцег Новом

Датум објаве: 14.02.2019 17:30 | Аутор: мпрр

Испис Штампај страницу


Информације о бројним и издашним мјерама бесповратне подршке из Агробуџета за 2019.  представљене су данас у Херцег Новом. 

Пред мањим бројем присутних произвођача, представници Министарства  представили су мјере аграрне политике и могућности за остваривање подршке у свим секторима производње.

Произвођачи су информисани о остваривању премија за прераду млијека на газдинству, као и достављању документације за премије у сточарству. Представљени су и нови облици подршке, у пчеларству, у виноградарству везане за конверзију и промоцију, као и мера за достизање стандарда за добробит животиња. Посебно су појашњене измјене у процедури реализације једног броја мјера.

Наглашено је да се подршка може остварити по више основа, и кроз директна плаћања и кроз бесповратну подршку инвестицијама. Произвођачи су позвани да прате јавне позиве које Министарство објављује. Посебно су позвани млади произвођачи да искористе погодности мјере за покретање агробизниса, имајући у виду да је бесповратна подршка 10.000 еура.

Саопштено је да ће по три јавна позива бити објављивана седмично, те да су представници одјељења за савјетодавне послове и Министарства увијек спремни за пружање информација и помоћ свим заинтересованим произвођачима, како би се успјешно пријавили и остварили подршку.

Као и на свим предходно одрзаним радионицама, указано је на потребу уписа у Регистар пољопривредних газдинстава, као и остале регистре које води Министарство.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја