Manja slova Veća slova RSS
>

Zimska škola za poljoprivrednike – škola voćarstva

Datum objave: 06.02.2019 15:19 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


U okviru Zimske škole poljoprivrede koju je Ministarstvo za poljoprivredna gazdinstva organizovalo i tokom prošle godine, predstavnici Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvidnji organizovaće tokom februara i marta školu voćarstva.

Predavanja će se realizovati u opštinama na sjeveru Crne Gore, a akcenat će biti na uzgoju i proizvodnji jagodičastog - bobičastog voća, standardima kvaliteta u ovoj oblasti, kao i na mogućnostima i procedurama za dobijanje sertifikata u organskoj proizvodnji.

Osim teorijskog dijela, ova aktivnost će biti nastavljena praktičnom obukom na terenu, odnosno demonstriranjem izvođenja agrotehnike u voćnjacima poljoprivrednih proizvođača.

Cilj i ove škole je informisanje i edukacija poljoprivrednih proizvođača u primarnoj proizvodnji, o zahtjevima, standardima i pravilima za proizvodnju i stavljanje proizvedene hrane na tržište, kako bi unaprijedili proizvodnju I postal još konkuretniji.

Škola počinje radionicama u Plavu - 7. februara i Gusinju 8.februara, a biće nastavljena i u drugim opštinama na sjeveru.