Manja slova Veća slova RSS
>

Crna Gora, Italija i Albanija pokrenuli zajednički projekat u ribarstvu – „BLUE LAND“

Crna Gora, Italija i Albanija pokrenuli zajednički projekat u ribarstvu – „BLUE LAND“
Datum objave: 14.05.2018 14:44 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


MPRRMPRR 

Crna Gora, Albanija i Italija pokrenuli su projekat u oblasti ribarstva, s ciljem uspostavljanja zajedničkog modela upravljanja priobalnim i morskim biodiverzitetom, njegove zaštite i održivog korišćenja.

Projekat pod nazivom „Zajednički participativni model upravljanja i instrument za zaštitu i očuvanje priobalnog i morskog biodiverziteta i unaprijeđenje održivog korišćenja morskih obalnih resursa BLUE LAND“ dio je INTERREG IPA II prekograničnog programa saradnje tri zemlje.  

Projekat je zvanično otvoren krajem prošle sedmice na skupu u Tirani, a ujedno je održan i prvi sastanak učesnika projekta. Ispred Crne Gore, partneri u ovom trilateralnom projektu su Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja – Direktorat za ribarstvo i Univerzitet Crne Gore – Institut za biologiju mora.

Cilj projekta je definisanje, razvoj i implementacija zajedničkog modela upravljanja i alata usmjerenih na zaštitu biodiverziteta i održivo korišćenje morskih i obalnih resursa putem aktivnosti participativnog upravljanja čiji je cilj uključivanje i podizanje svijesti o lokalnim priobalnim zajednicama.

MPRR 

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja