Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јавни позив за подршку увођењу и сертификацији система квалитета и безбједности хране

Датум објаве: 09.02.2018 09:20 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је данас Јавни позив за подршку увођењу, сертификацији и ресертификацији система квалитета и безбједности хране. Позив је први у низу јавних позива за подршку пољопривредним произвођачима и прерађивачима, предвиђених Агробуџетом за 2018. годину. 

Намјена подршке је надокнада дијела трошкова за увођење, сертификацију и ресертификацију система квалитета и безбједности хране, као што су ИСО стандарди, ГЛОБАЛ ГАП, БРЦ, ИФС, ФССЦ 22000, ГОСТ – Р, ХАЛАЛ, КОСХЕР.

Овим Јавним позивом уређују се услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава.

Корисници подршке могу бити правна лица којима је претежна дјелатност производња и промет пољопривредно - прехрамбених производа и хране за животиње, која су уписана у регистре Министарства пољопривреде и руралног развоја.

Подршка за увођење, сертификацију и ресертификацију система квалитета и безбједности хране утврђује се у односу на процијењену вриједност пројекта, без ПДВ-а. Максимална вриједност пројекта може износити 8.000,00 €, а максимално учешће буџетских средстава износи 50 % укупних трошкова, односно 4.000,00 €.

Прихватљиве инвестиције су инвестиције реализоване од 01.01.2018. године до датума подношења пријаве.  Рок за подношење пријаве је 01. децембар 2018. године.

Све информације о условима, критеријумима, потребној документацији и начину пријављивања за коришћење ове подршке налазе се у јавном позиву који је објављен на сајту Министарства Министарства пољопривреде и руралног развоја.

Увођење стандарда квалитета и безбједности хране у производњи пољопривредно – прехрамбених производа је предуслов за подизање квалитета и даљи раст конкуретности домаћих произвођача, како би се побољшао пласман на домаћем, посебно туристичком тржишту, али и створили предуслови за наступ и на регионалном и ширим тржиштима.

ЈАВНИ ПОЗИВ 2018 – Увођење, сертификација и ресертификација система квалитета и безбједности хране

Захтјев за подршку за увођење, сертификацију, и ресертификацијусистема квалитета и безбједности хране у 2018. 

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја