Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јавни позив за обуку и сертификацију дегустатора за јака алкохолна пића

Датум објаве: 25.05.2017 08:24 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


На основу чл. 2 и 3 Уредбе о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за 2017. годину - Агробуџе („Службени лист ЦГ“, број 10/17) и линијом 2.1.10 Унапређивање квалитета производа, Министарство пољопривреде и руралног развоја објављује

ЈАВНИ ПОЗИВ
за обуку и сертификацију дегустатора за органолептичко оцјењивање јаких алкохолних пића

Предмет овог Јавног позива је обука и сертификација дегустатора за органолептичко испитивање јаких алкохолних пића у складу са Законом о јаким алкохолним пићима („Службени Лист Црне Горе”, бр. 53/16).
Дегустатори су лица која су прошла обуку и имају сертификат за дегустацију јаких алкохолних пића. Лица која прођу обуку и добију сетрификат наћи ће се на Листи дегустатора коју утврђује Министарство пољопривреде и руралног развоја.

Право учешћа на овом Јавном позиву има лица која су држављани Црне Горе; дипломирани инжињери прехрамбене технологије или сродног усмјерења, ВИИ 1 ниво квалификације образовања и имају минимум три године искуства у области јаких алкохолних пића или рада на законодавном дијелу којим се уређује област јаких алкохолних пићима.

Обука се реализује на Биотехничком факултету у Љубљани, Словенија. Министарство ће сносити 90% трошкова обуке, а 10% сносе полазници обуке. Из једне институције или привредног друштва које се бави производњом јаких алкохолних пића, обуку могу похађати највише два лица.

Наведену документацију потребно је доставити у року од 7 дана од дана објављивања јавног огласа у затвореној коверти (на којој је потребно написати: име и презиме, адресу, контакт телефон, назив органа рада, радног мјеста ) на адресу:

Министарство пољопривреде и руралног развоја
Директорат за пољопривреду и рибарство

по Јавном позиву за
за обуку дегустатора за органолептичко оцјењивање јаких алкохолних
Римски трг бр. 46, 81000 Подгорица


Ближи критеријуми и услови за остваривање права на подршку кроз овај Јавни позив и захтјев за подршку објављени су на сајту Министарства пољопривреде и руралног развоја: www.минпољ.гов.ме
Додатне информације се могу добити у просторијама Министарства пољопривреде и руралног развоја или на број телефона +382 20 482 383.

Јавни позив за обуку И сертификацију дегустратора за органолептичко оцјењивање јаких алкохолних пића, 2017

Образац пријаве на Јавни позив