Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јавни позив за додјелу подршке инвестицијама у изградњи система за наводњавање за 2017. годину

Јавни позив за додјелу подршке инвестицијама у изградњи система за наводњавање за 2017. годину
Датум објаве: 22.03.2017 09:14 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


МПРРКлиматске промјене, које се између осталог односе и на повећан број дана са температуром већом од просјека, малом количином као и неправилним распоредом падавина значајно утиче на смањење приноса пољопривредних култура. Такође, у Црној Гори постоји знатна површина пољопривредног земљишта које се не наводњава, а чијим наводњавањем би се значајно увећали приноси. У циљу рјешавања овог питања Министарство је креирало посебну мјеру подршке инвестицијама за наводњавање у Агробуџету коју спроводи кроз Јавни позив који се објављује по први пут.

Јавни позив за додјелу подршке инвестицијама у изградњу система за наводњавање за 2017. годину објављен је данас и идеална је прилика за пољопривредне произвођаче да ријеше питање наводњавања на свом газдинству.

Подржава се изградња експлоатационих бунара на отвореном простору, у пластеницима и стакленицима као и за плантажно гајење воћака и винове лозе. Такође, уз подршку Министарства могу купити и нову опрему за бунаре, пумпе, агрегате, као и цијевне линије од бунара до производне парцеле.

Корисници подршке су физичка или правна лица, која су регистрована у Регистру пољопривредних газдинстава, или су предали комплетну документацију за упис, у тренутку подношења захтјева за одобравање инвестиције.

Подршка се обезбјеђује у износу до 50% од вриједности инвестиције, а не више од 3.000,00€ по поднесеном Захтјеву.

Произвођачи могу достављати захтјеве до 30. јуна 2017. године. У случају ранијег утрошка средстава, Јавни позив ће бити закључен, о чему ће произвођачи бити обавијештени на вријеме.

Овим Јавним позивом утврђују се услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава.

Информације у вези са Јавним позивом могу се добити путем телефона: 020/482-176


Овдје можете преузети:

Јавни позив за додјелу подршке инвестицијама у изградњи система за наводњавање за 2017. годину

ЗАХТЈЕВ ЗА ОДОБРАВАЊЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ – СИСТЕМИ ЗА НАВОДЊАВАЊЕ – 2017.

ЗАХТЈЕВ ЗА ОДОБРАВАЊЕ ПОДРШКЕ – СИСТЕМИ ЗА НАВОДЊАВАЊЕ – 2017.