Manja slova Veća slova RSS
>

Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u izgradnji sistema za navodnjavanje za 2017. godinu

Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u izgradnji sistema za navodnjavanje za 2017. godinu
Datum objave: 22.03.2017 09:14 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


MPRRKlimatske promjene, koje se između ostalog odnose i na povećan broj dana sa temperaturom većom od prosjeka, malom količinom kao i nepravilnim rasporedom padavina značajno utiče na smanjenje prinosa poljoprivrednih kultura. Takođe, u Crnoj Gori postoji znatna površina poljoprivrednog zemljišta koje se ne navodnjava, a čijim navodnjavanjem bi se značajno uvećali prinosi. U cilju rješavanja ovog pitanja Ministarstvo je kreiralo posebnu mjeru podrške investicijama za navodnjavanje u Agrobudžetu koju sprovodi kroz Javni poziv koji se objavljuje po prvi put.

Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u izgradnju sistema za navodnjavanje za 2017. godinu objavljen je danas i idealna je prilika za poljoprivredne proizvođače da riješe pitanje navodnjavanja na svom gazdinstvu.

Podržava se izgradnja eksploatacionih bunara na otvorenom prostoru, u plastenicima i staklenicima kao i za plantažno gajenje voćaka i vinove loze. Takođe, uz podršku Ministarstva mogu kupiti i novu opremu za bunare, pumpe, agregate, kao i cijevne linije od bunara do proizvodne parcele.

Korisnici podrške su fizička ili pravna lica, koja su registrovana u Registru poljoprivrednih gazdinstava, ili su predali kompletnu dokumentaciju za upis, u trenutku podnošenja zahtjeva za odobravanje investicije.

Podrška se obezbjeđuje u iznosu do 50% od vrijednosti investicije, a ne više od 3.000,00€ po podnesenom Zahtjevu.

Proizvođači mogu dostavljati zahtjeve do 30. juna 2017. godine. U slučaju ranijeg utroška sredstava, Javni poziv će biti zaključen, o čemu će proizvođači biti obaviješteni na vrijeme.

Ovim Javnim pozivom utvrđuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

Informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona: 020/482-176


Ovdje možete preuzeti:

Javni poziv za dodjelu podrške investicijama u izgradnji sistema za navodnjavanje za 2017. godinu

ZAHTJEV ZA ODOBRAVANJE INVESTICIJE – SISTEMI ZA NAVODNJAVANJE – 2017.

ZAHTJEV ZA ODOBRAVANJE PODRŠKE – SISTEMI ZA NAVODNJAVANJE – 2017.