Manja slova Veća slova RSS
>

Za nabavku aparata za mužu i opreme za hlađenje mlijeka podrška do 5.000 eura

Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2017. godinu

Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2017. godinu
Datum objave: 17.03.2017 17:36 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2017. godinu, objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2017. godinu.

Kroz ovaj Javni poziv poljoprivredni proizvođači mogu nabaviti nabaviti aparate za mužu sa pulsatorom, opremu za hlađenje mlijeka, sredstava za kontrolu prisustva somatskih ćelija i sredstava za dezinfekciju vimena prije i poslije muže i ostvariti podršku do 5.000€.

Podrška Ministarstva iznosi 60 odsto ukupne vrijednosti investicije.

Za podršku po ovom Javnom pozivu mogu konkurisati sva poljoprivredna gazdinstva koja se bave proizvodnjom mlijeka i mlijeko predaju registrovanim mljekarama i sirarama, kao i ona koja se bave proizvodnjom mlječnih proizvoda ili su ostvarili podršku Ministarstva za nabavku priplodnih grla preko javnog poziva za unapređenje stočnog fonda za 2015, 2016 i 2017. godinu, MIDAS 4 ili nekog od IPARD like javnih poziva, dok u Registru poljoprivrednih gazdinstava moraju biti registrovani najkasnije do 30. septembra 2017. godine.

Rok za podnošenje Zahtjeva za dodjelu podrške je 30. septembar 2017. godine. U slučaju ranijeg utroška sredstava, Javni poziv će biti zaključen, o čemu će proizvođači biti obaviješteni na vrijeme.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i Zahtjev za dodjelu podrške nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/482-150.


Ovdje možete preuzeti:

Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka za 2017. godinu

ZAHTJEV ZA DODJELU PODRŠKE ZA UNAPREĐENJE KVALITETA SIROVOG MLIJEKA ZA 2017. GODINU