Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јавни позив за додјелу подршке за набавку механизације, прикључака и опреме у функцији примарне производње за 2017

Јавни позив за додјелу подршке за набавку механизације, прикључака и опреме у функцији примарне производње за 2017
Датум објаве: 03.03.2017 14:08 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


За разлику од претходних година, када су пољопривредни произвођачи имали могућност да уз подршку Министарства набаве механизацију кроз јавне позиве за одређену врсту производње, ове године моћи ће то да ураде кроз посебну мјеру подршке из Агробужета за 2017. Јавни позив за набавку механизације који је данас објављен намјењен је само набавци механизације, прикључака и опреме за примарну производњу.

Циљ креирања посебне мјере подршке набавци механизације је да се произвођачима омогући да кроз остале јавне позиве остваре и подршку за друге сегменте унапређења производње, као што су куповина садница, стоке, модернизација производње и друге у функцији раста производње, унапређења стнадарда и конкуретности.

Корисници подршке Јавног позива за набавку механизације су физичка или правна лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава. Они могу купити једноосовинске погонске машине, као што су мотокултиватори, мотокосачице, затим и прикључке за ове машине. Предмет подршке су и прикључци за двоосовинске машине, као што су тракторске косачице, плугови, фрезе, тањираче, дрљаче, сјетвоспремачи, сијачице, садилице, расипачи минералног ђубрива, растурачи стајњака, прскалице, берачи, вадилице, приколице и сл.

Подршка се обезбјеђује у износу до 50% од вриједности инвестиције, а не више од 2.500,00€ по поднесеном Захтјеву. Након реализоване инвестиције, односно купљене механизације, пољопривредни произвођачи достављају Захтјев за одобравање подршке са пропратном документацијом која је дефинисана Јавним позивом. Након извршене административне и теренске контроле од стране Министарства подршка се исплаћује корисницима.

Произвођачи могу достављати захтјеве до 31. маја 2017. године. У случају ранијег утрошка средстава, Јавни позив ће бити закључен, о чему ће произвођачи бити обавијештени на вријеме.

Овим Јавним позивом утврђују се услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава.

Информације у вези са Јавним позивом могу се добити путем телефона: 020/482-176


Овдје можете преузети:

Јавни позив за за додјелу подршке за набавку механизације, прикључака и опреме у функцији примарне производње за 2017. годину

Захтјев за одобравање подршке