Manja slova Veća slova RSS
>

Javni poziv za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2017

Javni poziv za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2017
Datum objave: 03.03.2017 14:08 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Za razliku od prethodnih godina, kada su poljoprivredni proizvođači imali mogućnost da uz podršku Ministarstva nabave mehanizaciju kroz javne pozive za određenu vrstu proizvodnje, ove godine moći će to da urade kroz posebnu mjeru podrške iz Agrobužeta za 2017. Javni poziv za nabavku mehanizacije koji je danas objavljen namjenjen je samo nabavci mehanizacije, priključaka i opreme za primarnu proizvodnju.

Cilj kreiranja posebne mjere podrške nabavci mehanizacije je da se proizvođačima omogući da kroz ostale javne pozive ostvare i podršku za druge segmente unapređenja proizvodnje, kao što su kupovina sadnica, stoke, modernizacija proizvodnje i druge u funkciji rasta proizvodnje, unapređenja stnadarda i konkuretnosti.

Korisnici podrške Javnog poziva za nabavku mehanizacije su fizička ili pravna lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Oni mogu kupiti jednoosovinske pogonske mašine, kao što su motokultivatori, motokosačice, zatim i priključke za ove mašine. Predmet podrške su i priključci za dvoosovinske mašine, kao što su traktorske kosačice, plugovi, freze, tanjirače, drljače, sjetvospremači, sijačice, sadilice, rasipači mineralnog đubriva, rasturači stajnjaka, prskalice, berači, vadilice, prikolice i sl.

Podrška se obezbjeđuje u iznosu do 50% od vrijednosti investicije, a ne više od 2.500,00€ po podnesenom Zahtjevu. Nakon realizovane investicije, odnosno kupljene mehanizacije, poljoprivredni proizvođači dostavljaju Zahtjev za odobravanje podrške sa propratnom dokumentacijom koja je definisana Javnim pozivom. Nakon izvršene administrativne i terenske kontrole od strane Ministarstva podrška se isplaćuje korisnicima.

Proizvođači mogu dostavljati zahtjeve do 31. maja 2017. godine. U slučaju ranijeg utroška sredstava, Javni poziv će biti zaključen, o čemu će proizvođači biti obaviješteni na vrijeme.

Ovim Javnim pozivom utvrđuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

Informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona: 020/482-176


Ovdje možete preuzeti:

Javni poziv za za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2017. godinu

Zahtjev za odobravanje podrške