Manja slova Veća slova RSS
>

Javni poziv za dodjelu podrške za nabavku stoke

Javni poziv za dodjelu podrške za nabavku stoke
Datum objave: 29.02.2016 13:10 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i budžetskom linijom “Podrška unapređenju stočnog fonda”, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2016. godinu. Ovim Javnim pozivom se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podrške za nabavku steonih junica, priplodnih ovaca, priplodnih koza i nazimica.

Podrška Ministarstva poljoprivrede po ovom pozivu iznosi maksimalno do 50% od vrijednosti investicije. Rok za dostavljanje zahtjeva je 30. avgust 2016. godine.

Podrška poljoprivrednim proizvođačima da nabave nova grla stoke od ove godine prvi put je uvedena kao zasebna mjera u Agrobudžetu. Opredijeljeno je ukupno 700.000,00€, što je isti iznos kao i prošle godine kada je realizovana po prvi put. Osim steonih junica i priplodnih jagnjica, ove godine podržava se i nabavka priplodnih jarica i nazimica. Za ovu podršku mogu konkurisati i početnici.

Napominjemo da korisnici podrške ovog Javnog poziva, moraju biti registrovani ili predati kompletnu dokumentaciju za registraciju u Registar poljoprivrednih gazdinstava, i to u trenutku podnošenja zahtjeva za podršku. Korisnici moraju zadovoljiti i uslove za držanje stoke u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja i ispunjavanju standarda dobre poljoprivredne prakse.

Zahtjev za ostvarivanje podrške po ovom Javnom pozivu sa propratnom dokumentacijom dostavljaju se putem pošte, na adresu Rimski trg br. 46, 81000 Podgorica, Crna Gora.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i obrasci za prijavu nalaze se na sajtu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona: 020/482-150, 020/482-281, 020/482-283.

 

JAVNI POZIV za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda.

Obrazac 1

Obrazac 2

Obrazac 3

Obrazac 4

 

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja