Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Ivanović na konferenciji za medije najavio poziv za IPARD-like 2

Ministar Ivanović na konferenciji za medije najavio poziv za IPARD-like 2
Datum objave: 28.02.2016 15:20 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


MPRRMinistar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanović najavio je danas da je spreman javni poziv za IPARD-like 2 koji će biti otvoren od 1. marta do 31. maja 2016. godine. Ministar je kazao da će ovaj poziv za bespovratnu podršku namijenjen izgradnji i jačanju prerađivačkih kapaciteta u poljoprivredi, sa ukupnim iznosom od 5,2 miliona eura za bespovratnu podršku.

Na redovnoj konferenciji za novinare, Ministar je saopštio i da su u okviru mjera podrške iz Agrobudžeta objavljena tri poziva za predavanje zahtjeva za ostvarivanje prava na podršku, a da će tokom naredne sedmice biti objavljeno još 17 javnih poziva, sve u cilju nastavka transparentnosti rada Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Ministar je govorio i o mogućim posledicama i efektima usvojenog zakona o doživotnim naknadama za majke sa troje i više djece na ostvarivanje prava na podršku za poljoprivredna gazdinstva koja su bila registrovana na žene koje su se u međuvremenu ispisale iz registra poljoprivrednika.

Ministar Ivanović odgovorio je i na pitanja novinara o navodnom obećanju radnicima DKP-a vezano za isplatu otpremnina i povezivanje radnog staža, kao i optužbama da posjećuje samo opštine u kojima je DPS na vlasti.

 

 

 


 

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja